שתף קטע נבחר

יעלון על ברק: פעל ממניעים פוליטיים בנושא טהרן

מערכת הבחירות החלה והנושא האיראני לא נשאר בחוץ. השר יעלון תקף את השר ברק ואמר כי "קרה משהו בסיפור האיראני שהוא בהחלט לא תקין". לדברי השר מהליכוד, שר הביטחון הציג עצמו כגורם מתון כדי "לזכות לנקודות" בארה"ב ובכך העדיף שיקולים פוליטיים. מפלגת העצמאות: "אמירות פתטיות"

עימות בממשלה בנושא איראן עם תחילת קמפיין הבחירות: המשנה לראש הממשלה והשר לנושאים אסטרטגיים, משה (בוגי) יעלון (ליכוד), תקף היום (שבת) בחריפות את שר הביטחון, אהוד ברק (עצמאות), ואמר כי הוא פעל בנושא האיראני משיקולים פוליטיים. "קרה משהו בסיפור האיראני שהוא בהחלט לא תקין, ועל זה ראש הממשלה זעם על שר הביטחון", אמר יעלון ב"שבת תרבות" ברמת חן. ממפלגת העצמאות נמסר בתגובה: "אמירות פתטיות".

 

נסיעה במחלוקת - כותרות נוספות

 

יעלון הוסיף כי "שר הביטחון העדיף שיקולים פוליטיים על שיקולים לאומיים. ראש הממשלה סבר ששר הביטחון איתו בנושא האיראני לאורך כל הדרך, היו אפילו תדרוכים בנושא שלא את כולם אהבתי, ובסוף שר הביטחון העלה את מדינת ישראל על העץ, ברגע האחרון ברח ועוד הציג את עצמו כמתון".

 

לדברי יעלון, "לא עושים דברים כאלה ומשעבדים אינטרסים ביטחוניים לטובת אינטרסים פוליטיים. כשאתה מציג את עצמך כמישהו שממתן ומוכן לוותר, אז אתה זוכה לנקודות גם בארצות הברית ומשפיע על האלקטורט גם כאן. זה היה מעשה שלא ייעשה".

 

יעלון: ניתן לסכל הגרעין ללא הפעלת כוח

השר מהליכוד הדגיש כי "האופציה הצבאית מול איראן צריכה להיות הדבר האחרון. היה נכון להטיל סנקציות כלכליות כבר מזמן, וגם היום לא מוטלות כל הסנקציות. נמתין לראות את הסנקציות שמתוכננות מצד האירופים השבוע. בסופו של דבר ניתן להביא להפסקת פרויקט הגרעין האיראני ללא הפעלת כוח צבאי, וכדי לעשות את זה צריך להביא אותו לדילמה האם הוא ממשיך בפרויקט או שורד".

 

הוא הוסיף כי "המשטר האיראני נמצא בפני שוקת שבורה כלכלית. אבל כל זה לא יהיה אפקטיבי אם לא תהיה אופציה צבאית אמינה. לצערי דווקא העמדה האמריקנית לא שכנעה את האיראנים שיש נחישות במערב ללכת כל הדרך.

 

מנכ"ל מפלגת העצמאות, אושי אלמליח, אמר בתגובה לדברי יעלון כי "צורכי הפריימריס בליכוד והצורך להתחנף לימין הקיצוני בליכוד, גוררים את משה (בוגי) יעלון לאמירות פתטיות. שר הביטחון אהוד ברק, פועל וימשיך לפעול להתמודדות עם האיום האיראני, לחיזוק ביטחונה של ישראל ולהעמקת יחסיה עם ארה"ב".

 

"גחמות פוליטיות פגעו במוסד הרמטכ"לות"

בנושא מינוי הרמטכ"ל תקף לא חסך יעלון ביקורת חריפה מברק. "אני חושב שהתנהלות מול הרמטכ"ל אשכנזי, בשאלת מינוי הרמטכ"ל גלנט ומינוי הרמטכ"ל גנץ תוך קציבת כהונתו לשלוש שנים, הייתה התנהלות לא ראויה", אמר. "הייתה פונקציה של גחמות פוליטיות שפגעה במוסד הרמטכ"לות".

 

לדבריו, "צריך לקבוע שרמטכ"ל יכהן ארבע שנים ולא להשאיר את זה לפוליטיקאים כאיזשהו מנוף נגד הרמטכ"ל. ברגע שאתה קוצב את כהונת הרמטכ"ל לשלוש שנים, הרמטכ"ל תלוי בשר הביטחון.

 

"שלוש שנים זה לא מספיק. ארבע שנים זו תקופת הכהונה הראויה עם אופציה להארכה לשנה נוספת. אני חושב שבני גנץ הוכיח שהוא רמטכ"ל ראוי, שקול ובהחלט צריך להאריך את כהונתו בשנה נוספת.

 

"אם זה תלוי בו, מורסי יבטל את הסכם השלום" 

בנושא מצרים, אמר יעלון כי "אם זה היה תלוי בנשיא המצרי, הוא מיד היה מבטל את הסכם השלום איתנו מעצם היותו איש האחים המוסלמים, אבל כול עוד הוא תלוי בסיוע אמריקני, ויש זיקה בין זה לבין המחויבות שלו להסכם השלום, הוא נאלץ להיות מחויב להסכם".

 

על הפרסומים כי נתניהו ניהל מו"מ חשאי עקיף עם סוריה, אמר יעלון: "למיטב ידיעתי נתניהו לא ויתר על רמת הגולן. לגיטימי שראש ממשלת ישראל יפתח ערוצים באופן דיסקרטי מול גורמים בסביבה. ידינו שלוחה לשלום לכולם, ובתנאי שאנחנו לא שואלים מיד מאיזה שטח אנחנו נסוגים כדי להשיג שלום.

 

"היה ניסיון לשבור את ציר הרשע. אם מישהו מדבר על נסיגה מרמת הגולן, אז השנתיים האחרונות מוכיחות איזו טעות קשה הייתה לו היינו הולכים למהלך הזה. ניתן לייצב מצב שבו איננו מוותרים על רמת הגולן. רמת הגולן היא נכס ביטחוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר משה (בוגי) יעלון
צילום: אלכס קולומויסקי
שר הביטחון ברק
צילום: עידו ארז
מומלצים