שתף קטע נבחר

באו"ם חוששים: הכרה בפלסטינים תפגע בתקציב

נשיא עצרת האו"ם מעריך כי בקשת הפלסטינים לשדרג מעמדם בארגון הבינ"ל ל"מדינה לא חברה" יובא לדיון בחצי השני של נובמבר, ויאושר. כעת הוא חושש שארה"ב, האחראית ל-22% מתקציב האו"ם, תקצץ בסיוע כעונש: "ההשלכות יהיו איומות"

נשיא העצרת הכללית של האו"ם, ווק ירמיץ' מסרביה, אמר אמש (ו') כי סביר להניח שניסיונם של הפלסטינים לשדרג את מעמדם באו"ם יצליח. הוא הזהיר את ארצות הברית שלא לפגוע בסיוע הכספי לאו"ם על רקע המהלך הזה.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

על רקע כישלונם של הפלסטינים לזכות בשנה שעברה בחברות מלאה באו"ם בשל התנגדות ארה"ב, אמר בחודש שעבר נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן כי יבקש מהעצרת הכללית לאשר את קידום מעמדה של הרשות הפלסטינית למעמד אחר: "מדינה לא חברה", בדומה לוותיקן, ולא רק "משקיפה".

 

ירמיץ' אמר אמש בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי אבו מאזן מתייעץ עם מדינות החברות באו"ם וצפוי לבקש קיום ישיבה על הנושא הפלסטיני בחודש הבא, זמן קצר אחרי הבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו ב-6 בנובמבר. "הרוב מעריכים שזה יקרה במחצית השנייה של נובמבר", אמר שר החוץ הסרבי לשעבר, בן 37. "אם הם יחליטו ללכת על זה אחרי ההתייעצויות הללו, וזה מה שהנשיא אבו מאזן הודיע בנאום בספטמבר, רוב האנשים מעריכים שזה יאושר".

 

אבו מאזן על במת עצרת האו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבו מאזן על במת עצרת האו"ם(צילום: AFP)

 

ארה"ב וישראל הזהירו את הפלסטינים שלא לבקש שדרוג למעמדם באו"ם, ורמזו כי ייתכן שיהיו לכך השלכות כלכליות על הרשות הפלסטינית. דיפלומטים באו"ם אמרו כי הם מודאגים מהאפשרות שארה"ב תפגע במימון שלה לאו"ם. ארה"ב אחראית ל-22% מהתקציב הרגיל של האו"ם.

ירמיץ' אמר כי אינו רוצה לייעץ לוושינגטון, אבל השמיע דאגה מהאפשרות שארה"ב תקצץ במימון שלה לאו"ם על רקע הנושא הפלסטיני. הוא אמר כי לדבר יהיו השלכות "איומות" על הארגון. "אני לא חושב שזה האינטרס של ארה"ב לקצץ בסיוע הכספי, אבל אינני בעמדה שבה אני יכול לומר לארה"ב מה היא צריכה לעשות. הם יודעים הכי טוב מה טוב להם, וזה מה שהם הולכים לעשות".

 

ירמיץ' הדגיש כי הפלסטינים אינם מבקשים חברות באו"ם, אלא רוצים הכרה כ"מדינה לא-חברה". עם זאת, שדרוג כזה של המעמד עלול

לגרום בעיות לישראל, כיוון שכשיוכרו כ"מדינה לא חברה" יוכלו הפלסטינים להצטרף לגופים בינלאומיים כמו בית הדין הפלילי ולהגיש תלונות נגד ישראל על הכיבוש שלה.

 

הפלסטינים זקוקים לרוב פשוט בעצרת הכללית של האו"ם לצורך שדרוג מעמדם, אולם הם מעריכים כי יזכו לתמיכתן של 150 עד 170 מ-193 המדינות החברות באו"ם.


פורסם לראשונה 19/10/2012 22:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אבו מאזן נואם באו"ם
צילום: AP
מומלצים