שתף קטע נבחר

מאלי: ראש הממשלה ניסה לברוח, נעצר והתפטר

החונטה הצבאית השלטת לא אהבה את העובדה שראש הממשלה דיארה מזניח את הטיפול בבעיות הבוערות של המדינה לטובת בניית כוחו הפוליטי. הוא נעצר כשניסה לעזוב לצרפת ואז הודיעו על סיום תפקידו. ומי יכבוש את הצפון מידי אל-קאעידה?

ראש ממשלת מאלי שייח מודיבו דיארה התפטר הלילה (יום ג') מתפקידו, שעות ספורות אחרי שנעצר על ידי חיילים בעת ניסיונו לעזוב את המדינה המערב אפריקנית.

 

עוד חדשות בעולם :

 

מעצרו של דיארה והתפטרותו רק יקשו את המאמצים לייצב את מאלי, מדינה שבה קיים קרע גדול בין חיילי הצבא לבין הפוליטיקאים מאז ההפיכה הצבאית שאירעה בחודש מרס. ואם בזה לא די, אנשי מיליציה איסלאמיסטים קיצונים שקשורים לארגון אל-קאעידה שולטים בצפון המדינה.

 

מעצרו והתפטרותו רק יקשו את ייצוב המצב במאלי. דיארה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מעצרו והתפטרותו רק יקשו את ייצוב המצב במאלי. דיארה(צילום: AFP)

 

"אני, שייח מובידו דיארה, מתפטר בזאת ביחד עם כל ממשלתי ביום שלישי, 11 בדצמבר 2012", מסר דיארה, שנראה עצבני, בהודעה לטלוויזיה הממלכתית. החדשות על התפטרותו של דיארה הגיעו כמה שעות אחרי שנעצר במהלך ניסיונו לעזוב את המדינה לצרפת.

 

ראש הממשלה מעל בתפקידו?

בקארי מריקו, דובר קבוצת החיילים שהשתלטה על מאלי בהפיכה בחודש מרס, סיפר כי דיארה נעצר משום שלא עבד באופן מלא בטיפול בבעיות של האומה. "המדינה נמצאת במשבר, אבל הוא חסם את המוסדות", אמר מריקו. "זו אינה הפיכה. הנשיא עדיין נמצא בארמון, אולם ראש הממשלה לא עבד עוד למען האינטרסים של המדינה".

 

דובר החונטה הצבאית אמר כי דיארה נלקח לאחר מעצרו למפקדה לשעבר של החונטה בעיר קאטי, עיר שבה שוכן בסיס צבאי בסמוך לבירה במקו.


השלטון עבר באפריל לידיים אזרחיות, אבל בפועל הצבא עדיין שולט (צילום: AP) (צילום: AP)
השלטון עבר באפריל לידיים אזרחיות, אבל בפועל הצבא עדיין שולט(צילום: AP)

 

דיארה מונה לראש ממשלה בחודש אפריל אחרי שהצבא העביר את השלטון באופן רשמי לידיים אזרחיות. היו לו קשרים טובים עם הצבא בגלל היותו החתן של מוסה טראור, לשעבר מנהיג הפיכה ונשיא המדינה. אולם בשבועות האחרונים החריפה המתיחות בין דיארה לבין אנשי הצבא על רקע להיטותו של הפוליטיקאי הטירון - שחי שנים רבות בחו"ל - להקים לו בסיס תמיכה פוליטי לקראת בחירות עתידיות.

 

מנהיגים מערב אפריקנים ומדינות מערביות הזהירו בחודשים האחרונים כי צפון מאלי הפכה למקלט לטרור ולפשע מאורגן, אולם הם התקשו לגבש תוכניות שיסייעו למדינה בגלל הפילוג העמוק שקיים בעיר הבירה.

 

כמה פוליטיקאים במאלי תומכים ברעיון של פעולה צבאית שמגובה על ידי המערב שמטרתה להשתלט מחדש על צפון המדינה האפריקנית. גורמים אחרים במדינה, בהם רבים מהצבא, אמרו שהם בסך הכול צריכים סיוע כספי ולוגיסטי והתעקשו שמאלי עצמה יכולה לבצע את המבצע הצבאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דווקא היו לו קשרים טובים עם אנשי הצבא. דיארה
צילום: רויטרס
מומלצים