שתף קטע נבחר

'וושינגטון פוסט' נגד המועמד של אובמה לפנטגון

העיתון יצא נגד המועמד המוביל של הנשיא לכהן כשר ההגנה, ותהה: הוא התנגד לסנקציות, מה יקרה אם יידרש לתקוף באיראן? גם סנאטורים הזהירו: נקשה על אישור המינוי

הקמפיין נגד המינוי של צ'אק הייגל לשר ההגנה האמריקני עולה מדרגה. הנשיא ברק אובמה אמנם טרם הכריז רשמית על זהות מחליפו של לאון פאנטה, אולם סנאטורים ידידי ישראל כבר מודיעים שיתנגדו למינוי ויקשו על אישורו, וגם ה"וושינגטון פוסט" נוקט עמדה: הוא לא האיש הנכון לתפקיד.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

במאמר המערכת הבוקר (יום ד') כתב העיתון כי הייגל אינו מתאים לתפקיד שר ההגנה נוכח עמדותיו הקיצוניות והצבעותיו נגד הסנקציות על טהרן. "אובמה אמר שהמדיניות שלו היא למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני ושהכלה איננה אופציה. הייגל נקט עמדה שונה, והביע ספקנות לגבי השימוש בכוח", נכתב בעיתון. "ייתכן שאובמה יצטרך לשקול פעולה צבאית אם איראן תסרב לנהל משא ומתן או לעצור את התוכנית להעשרת האורניום, והוא יצטרך שר הגנה שיהיה מוכן לתמוך בהחלטה כזו וליישמה בצורה יעילה".

 

הייגל לצד אובמה. הנשיא ייבהל מהביקורת? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הייגל לצד אובמה. הנשיא ייבהל מהביקורת?(צילום: רויטרס)

  

העיתון אף הציע לאובמה אלטרנטיבה להייגל: למנות בפעם הראשונה בהיסטוריה אישה לתפקיד - את מישל פלורנוי ששימשה תת-שרת החוץ בשלוש השנים הראשונות של ממשל אובמה. גורמים בקונגרס אמרו ל"וושינגטון פוסט" שבעקבות הסרת המועמדות של סוזן רייס לתפקיד מזכירת המדינה, "עלתה מנייתה" של פלורנוי, ואף ידידי ישראל מעודדים בחינת אפשרות זו, בין השאר בגלל חלקה בהרחבת היחסים הביטחוניים בין ארה"ב לישראל.

 

"ההערות של הייגל מפריעות לרבים"

הייגל, סנאטור לשעבר ממדינת נברסקה וגיבור מלחמת וייטנאם, כינה ב-2006 את ההתקפות של ישראל בלבנון "הרס שיטתי של ידידי ארה"ב, המדינה והעם הלבנוניים", ושלוש שנים מאוחר יותר חתם על הצהרה המאיצה בנשיא אובמה לעודד ממשלת אחדות בין פתח לחמאס. בשנת 2007 הוא גם הצביע נגד הכנסת משמרות המהפכה האיראניות לרשימת הטרור, ובהמשך סירב לומר שארה"ב חייבת להשתמש בכוח אם איראן תסרב לוותר על תוכנית הגרעין שלה.

 

על רקע ההתבטאויות האלו, גורמים שמרניים ופרו-ישראליים בארה"ב מתחו ביקורת על המינוי המסתמן מיד עם הדיווחים עליו, ועתה נדמה כי הדיבורים עומדים להיתרגם למעשים. כלי תקשורת נוספים בוושינגטון העריכו היום כי דרכו של הייגל לפנטגון לא תהיה קלה, דווקא נוכח התנגדותם של חבריו מהמפלגה הרפובליקנית.

  

אם אכן יבחר בו אובמה לתפקיד, "הייגל יצטרך לענות בשימוע שלו בסנאט לשאלות על ההצהרות שלו בעבר ולהסביר מדוע הוא חשב שזה היה רעיון טוב לנהל מו"מ ישיר עם חמאס או למה הוא התנגד לכך שהאיחוד האירופי יכריז על חיזבאללה כעל ארגון טרור", קבע חבר ועדת השירותים המזוינים בסנאט, הסנאטור לינדזי גרהאם.

 

לדבריו, "הייגל הוא ידיד עם רקע צבאי של כוכב, אבל אני חושב שההערות שלו מפריעות להרבה אנשים והוא יצטרך להשיב על השאלות הללו". הסנאטור הרפובליקני מדרום קרוליינה הוסיף כי "בהרבה מקרים שימוע זה רק הצגה", אבל במקרה הזה השימוע "יהיה באמת בעל חשיבות".

 

גרהאם אינו הרפובליקני היחיד שנוקט עמדה זו, דווקא בשעה שבה הסנאטורים הדמוקרטים שנחשבים אוהדי ישראל מעדיפים להימנע מעימות פומבי עם הבית הלבן ושומרים את הטענות שלהם לשיחות בדלתיים סגורות. גם הסנאטור השמרן מג'ורג'יה, סקסבי צ'מבליס, שיושב אף הוא בוועדת השירותים המזוינים, העריך כי "צ'אק הולך להישאל כמה שאלות קשות מאוד".

 

בוועדה חברה גם הסנאטורית סוזן קולינס, שהודתה מצדה כי "סנאטור הייגל הוא ידיד שלי והוא היה סנאטור טוב. אני מכירה אותו טוב מהשירות איתו.  אני מודאגת מכמה הצהרות של הייגל בנושא איראן, חמאס וישראל. אני בטוחה שהנושאים הללו ייחקרו במהלך השימוע, אם הוא יהיה המועמד". לצד זאת, הסנאטור ג'ון מקיין הבהיר כי "אנחנו נבחן את הרקורד המלא של הייגל ולא נחרוץ דינו לפני שהוא ייבחר למועמד".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הייגל. מצפות לו שאלות קשות
צילום: AP
מומלצים