שתף קטע נבחר

חומרים מסרטנים בי-ם: "צריך שרוול לאוטובוס"

"אם עומדים פה שעה, אפשר להתעלף", מתלוננים הנוסעים בתחנה המרכזית בירושלים, על רקע האזהרות מפני זיהום אוויר חריג. "בגלל זה צבעו את התקרה בשחור, כדי שלא ישימו לב"

את פני נוסעי האוטובוסים בתחנה המרכזית בירושלים מקבל שלט - "אין לצאת מדלת הטרמינל עד לפתיחת דלת האוטובוס, זאת על מנת להימנע מחשיפה לזיהום אוויר חריג". האזהרה הזו קיבלה אתמול (ג') חיזוק מצד משרד הבריאות שהתריע על נוכחותם של חומרים מסרטנים במקום, אולם לנוסעים עצמם הוא לא חידש דבר: "אם תעמוד פה שעה, אתה יכול להתעלף".

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

המכתב ששלח ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, למערך ניטור האוויר במשרד להגנת הסביבה, הזהיר כי הציבור שנעזר יום-יום בתחבורה הציבורית בירושלים חשוף לחומרים הנפלטים ועלול לפתח בעיות בריאות משמעותיות. האבחנה מבוססת על מדידות מדויקות, אולם הנוסעים מעידים כי הם כבר חשים זאת על בשרם. "קשה לנשום פה, וזה מטריד מאוד", הודה ששון בנגייב (60).

 

שלב האזהרה בכניסה. מפחיד ממש כמו הזיהום (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שלב האזהרה בכניסה. מפחיד ממש כמו הזיהום(צילום: אוהד צויגנברג)

"אנשים מחכים בחוץ ונעשים חולים" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"אנשים מחכים בחוץ ונעשים חולים"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

לדבריו, "בעיקר בקיץ אין כאן אוויר, אין סירקולציה. אמי, למשל, סובלת מאסטמה אז זה משפיע עוד יותר כל הפיח כאן. אנחנו משלמים על הנסיעה באוטובוס וצריך לדאוג לאנשים, החוכמה היא לא רק להסיע. בגלל זה עשו את התקרה שחורה", שיער בנגייב, "כדי שלא ישימו לב".

 

מיטל (27) נמצאת בהריון. את התחנה היא פוקדת לפחות ארבע פעמים בשבוע, פעמיים בכל יום. "אני מעדיפה לחכות לאוטובוס בטרמינל עצמו ולא על הרציף, כי במצבי מדאיג אותי לנשום אוויר מזוהם. זה מצב בריאותי שבו הכול נלקח בחשבון ואני פועלת באופן מעשי - מדובר בחיי נפשות, ולא מתחשבים כאן באוכלוסייה לצערי".

 

"זה סיכון של אוכלוסיות מוחלשות"

אולם לא כולם יכולים לעשות כמוה. אם ימתינו בטרמינל הממוזג, מסבירים הנוסעים, לא יישאר להם מקום באוטובוס. "אומרים שאסור לצאת עד שהדלת לא נפתחת, אבל אנשים רוצים לתפוס מקום", התלוננה גאולה גפן, נוסעת ותיקה. "אנשים מחכים בחוץ ונעשים חולים. מדובר באוויר מסוכן ומזוהם".

 

"האוטובוס לרוב מאחר וזה מגדיל את זמן החשיפה" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"האוטובוס לרוב מאחר וזה מגדיל את זמן החשיפה"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

רינה זמר, נוסעת אחרת, הסכימה עמה: "זה פשוט אילוץ, חייבים לחכות בחוץ. חוץ מזה, האוטובוס לרוב מאחר וזה מגדיל את הזמן שבו אתה נחשף לאוויר ולחומרים כאן. זה גורם לבעיות במערכת הנשימה כי נושמים עשן ודלק שמסרטן".

 

אורית כהן (31) מפחדת מהשלטים לא פחות מאשר מהזיהום עצמו. "זה נורא

מה שקורה פה, כאילו אומרים לאנשים שהולכים לעבודה שהם עוברים במקום מסוכן. זה לא צריך להיות חלק משגרת היום, זה סיכון של אוכלוסיות מוחלשות שנאלצות לנסוע באוטובוס וגם לסבול ממחנק".

 

לגפן הצעה לפתרון - "שיעשו כמו במטוסים, שיש שרוול שבו עולים ישר לאוטובוס". אך יש גם כאלו שבטוחים שהכול הגזמה. "בכל מקום יש זיהום אוויר, גם בתחנה המרכזית בתל אביב", מתעקש אלי בלוך (18), "זה משהו שבא עם הקדמה. אי אפשר שהעשן הזה ייצא החוצה, כי הוא יזהם מקומות אחרים".


פורסם לראשונה 25/12/2012 22:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למי שממתין בטרמינל לא נשאר מקום
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים