שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock

    שוברים את הקירות: שיפוץ תל-אביבי מרשים

    שיפוץ נרחב, החלפת תשתיות והוספת קירות: הבעלים של דירה תל-אביבית טיפוסית משנות ה-70 החליט לעצב אותה מחדש בקו מינימליסטי עם נגיעות צבע. התוצאה מרשימה. צפו בתמונות

    הדירה בה אנחנו מבקרים הפעם ממוקמת בבניין תל-אביבי בן ארבע קומות שנבנה בשנות ה-70. הדירה, שגודלה 110 מ"ר, ממוקמת בשכונת נווה אביבים בצפון העיר והייתה מושכרת עד לאחרונה לדיירים מתחלפים. לפני שנה נמכרה הדירה והבעלים החדשים החליטו לבצע בה שיפוץ נרחב, לעצב אותה מחדש, להחליף את הצנרת ואת התשתיות ולשבור ולהוסיף קירות. לשם כך פנו למעצב הפנים גל גרבר.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    במסגרת השיפוץ, המטבח והמרפסת הפנימית נפתחו ליצירת חלל מרכזי גדול ופתוח. בנוסף, בוטלה מרפסת השירות של המטבח והאמבטיה וכן בוטל חדר שירותים קטן. אלה אפשרו יצירת חדר אמבטיה גדול, מרווח ומואר עם ארון המיועד למכונת כביסה ולמייבש; וכן שירותים ומקלחון ביחידת ההורים שתוכננה מחדש גם היא.

     

    חצי חדר, שהגישה אליו הייתה מהמסדרון עד לפני השינוי, עבר הסבה לחדר ארונות מרווח שהכניסה אליו היא מיחידת ההורים. חדרי האמבטיות עוצבו בשפה ששומרת על קו נקי ורגוע ומשלבת חיפויי קיר לבנים וארונות "מרחפים" מעץ מייפל, שנבנו בהזמנה אישית על ידי נגר.

     

    צבעוני ומרווח. המטבח (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    צבעוני ומרווח. המטבח(צילום: שי אשכנזי)

     

    מבט על המטבח מכיוון הסלון (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    מבט על המטבח מכיוון הסלון(צילום: שי אשכנזי)

     

    אמבטיה מרווחת הוקמה בדירה (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    אמבטיה מרווחת הוקמה בדירה(צילום: שי אשכנזי)

     

    הדירה כולה עוצבה בקו מינימליסטי, שקט ומודרני, אבל בין היתר שולבו בה נגיעות צבע באמצעות פריטים שונים כמו פסלים, תמונות וחפצי נוי. אם כל זה לא מספיק, אז גם הסלון המרווח זכה לאור טבעי ונעים. מלבד ספת הישיבה, שבדי הכריות שלה יובאו מלונדון במיוחד, עוצב בו גם ספסל ישיבה מעץ שיוצר פינה נחמדה לישיבה.

     

    הדירה אמנם מושכרת כיום לזוג צעיר פלוס כלב, אבל המחשבה מאחורי התכנון והעיצוב כללה הרבה התייחסות לדירה שיכולה לשמש גם משפחה בת מספר נפשות, בין אם בהפרדת החלל הציבורי והפרטי ובין אם ביצירת מרחב.

     

    ספסל ישיבה על החלון. הסלון (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    ספסל ישיבה על החלון. הסלון(צילום: שי אשכנזי)

     

    בסלון כריות ביבוא מלונדון (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    בסלון כריות ביבוא מלונדון(צילום: שי אשכנזי)

     

    מבט אל המסדרון שמוביל לחדרים (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    מבט אל המסדרון שמוביל לחדרים(צילום: שי אשכנזי)

     

    פינת האוכל (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    פינת האוכל(צילום: שי אשכנזי)

     

    מבט אל האמבטיה שבחדר ההורים (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    מבט אל האמבטיה שבחדר ההורים(צילום: שי אשכנזי)

     

    חדר הרחצה הקטן (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    חדר הרחצה הקטן(צילום: שי אשכנזי)

     

     (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
    (צילום: שי אשכנזי)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי אשכנזי
    הבית בתל-אביב. עבר שיפוץ נרחב
    צילום: שי אשכנזי
    מומלצים