שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב, עמית פרסיקו, אוהד צויגנברג

זורמים לצפון: פקקים בגליל ובגולן, הכנרת עולה

עם שוך הסערה פוקדים המטיילים את הנחלים וההרים המושלגים. אתר החרמון ייפתח מחר לגולשי סקי, לראשונה העונה. גם בדרום עמוס: "הזרימה מדהימה". 78 ס"מ נוספו לכנרת השבוע, הפשרת השלגים תביא לעלייה של עוד חצי מטר. גם אקוויפר ההר מתמלא

השלג בצפון עדיין לא הפשיר, ויחד עם הנחלים שזורמים לכנרת - זורמים גם המטיילים לגליל ולגולן. עומס תנועה כבד נרשם הבוקר (יום ו') בכביש 98 מקוניטרה לאלרום שברמת הגולן. גם בכביש 89 בין שמורת מירון לחורפיש ובכביש 85 ממגד'ל כרום לכיוון מזרח תקועים המטיילים בפקקים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מחר התנועה בצפון צפויה להתנהל באיטיות רבה בהרבה - לאחר שבאתר החרמון הודיעו כי הוא ייפתח מחר למבקרים, החל מהשעה 8 בבוקר. זו תהיה הפעם הראשונה שהעונה שניתן יהיה לגלוש סקי בהר הגבוה המדינה. גובה השלג ברכבל התחתון עומד על כ-1.20. מזג האוויר על ההר היום ערפילי וקר (0 מעלות), אך לא יורד שלג. מחר צפויה התחממות. 

 

רשות המים נמסר כי בשבוע האחרון התווספו למפלס הכנרת כ-78 ס"מ. עוד כ-50 ס"מ צפויים להתווסף לאגם עד סוף ינואר, ובכך ישלים המפלס עלייה של שני מטרים מתחילת עונת הגשמים, ויעמוד על שני מטרים מתחת לקו האדום העליון. אתמול עלה מפלס הכנרת בחמישה ס"מ, וכעת הוא עומד על 211.15- מטרים מתחת לפני הים. כמות המים שנוספה לכנרת במהלך חודש ינואר בלבד צפויה להסתכם ב-200 מיליון קוב, שמהווים כשני שליש מהכמות שנכנסת לכנרת בשנה שלמה.

 

התעדכנו כאן במפת הפקקים של waze


 

בצפון, באזור השרון וגם באזור באר שבע ומדבר יהודה עלו הנחלים על גדותיהם. כך גם הקישון וכל נחלי הגולן. מרשות המים נמסר כי הספיקה בנחלים הולכת ופוחתת עם שוך הסופה, וזה בדיוק הזמן שבו החלו המטיילים לפקוד את האתרים השוצפים בצפון הארץ. אלפים הגיעו למפל סער שברמת הגולן משעות הבוקר המוקדמות, כדי לחזות בנחל הזורם מהבניאס לירדן ולכנרת. רבים מהם המשיכו לרמת הגולן המושלגת.

 

אשר זוהר ממודיעין הגיע יחד עם אשתו ושתי הבנות לטיול בצפון שכלל סיור במרכז המבקרים בצומת ווסט ובמסעדה ביער ביריה. "נכון שגם בירושלים יש שלג וזה יותר קרוב אלינו מבחינה גיאוגרפית, אבל אנחנו מתים על הצפון ובאים לכאן כמה פעמים בשנה".

 

מפל סער (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
מפל סער(צילום: אבישג שאר-ישוב)

בדרך להר בנטל (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
בדרך להר בנטל(צילום: אביהו שפירא)

 

פקקים בגולן (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
פקקים בגולן(צילום: אביהו שפירא)

 

יעקב רז העניק לשני בניו הבוקר פטור מיום הלימודים והשלושה הגיעו לטיול בשלג. "המורה הסכימה", הסביר. יונתן, אשתו הדר ואחותו בתיה, סטודנטים מבני ברק, סיפרו: "כבר בדרך למרום חשבנו שניתקל בשלג קרוב יותר, לא מצאנו אז באנו לרמה. בנינו פה את מוקי, איש השלג שלנו. כיף שיש בארץ שלג". 

 

לשטח הסמוך למרום גולן הגיע גם גל קורטמן מאשדוד יחד עם בנו בן ה-6, והשניים העמיסו שלג לתוך ארגז ודלי. "השלג הזה יישמר עד יום ראשון לפחות, והילדים בכיתה יוכלו לשחק בו. גם שנה שעברה עשיתי את זה", אמר האב.

 

אך לא רק הצפון הפך אטרקציה למטיילים. רבים העדיפו לעשות זאת בדרום: "באנו לראות את הזרימה של הנחלים באזור הבית, יש יותר מדי פקקים לכיוון הצפון", אמרה חגית מקיבוץ בארי שטיילה בסביבה המוכרת לה עם בתה. "באזור שלנו יש את זרימת הנחלים הכי יפה שמראה את תנועת המים בצורה הכי יפה. אני חושבת שהשנה פריחת הכלניות תוקדם ועוד נראה בגלל החורף הזה עוד כמה שבועות המון מטיילים מגיעים לדרום".

 

אביגדור מכפר נצר שיצא לטייל עם אשתו בנחל הבשור סיפר: "באנו לראות שיטפון. אני כבר ראיתי שיטפון בנחל הבשור לפני הרבה מאוד שנים וזה היה מאוד מרשים. הימים האחרונים עברו עלינו ברטיבות רבה אבל ביום כזה מאוד רצינו לבוא ולראות פעם נוספת שיטפון שכזה". אוהד בר מקיבוץ דורות הגיע אף הוא לטייל עם ילדיו, שיר ואריאל, באזור: "השמש סוף סוף יצאה והזרימה בנחלים מדהימה. לכן שחררתי אותן מבית הספר - לראות את מה שקורה באזור. יש לנו עוד מסלול טיול שלם היום ואני מקווה שהילדים יראו את הכוח היפה שיש לטבע".

 

החרמון. עדיין סגור למבקרים (צילום: 0404 בפייסבוק) (צילום: 0404 בפייסבוק)
החרמון. עדיין סגור למבקרים(צילום: 0404 בפייסבוק)

מפל סער (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
מפל סער(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

מרום גולן (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
מרום גולן(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: רוית דויד) (צילום: רוית דויד)
(צילום: רוית דויד)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)
 

 

מטיילים אחרי השיטפונות (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מטיילים אחרי השיטפונות(צילום: רועי עידן)

 

כביש הצפון, 899, נחסם לתנועה בין קיבוץ סאסא ליישוב מתת בשל הצפה. בדרום, גשר צאלים בכביש 234 עדיין סגור לתנועה בשל הצפה. שוטרי אגף התנועה נמצאים בכבישים אלו ומכווינים את הנהגים. סמוך לגשר צאלים נפצע אדם באורח בינוני לאחר שמכוניתו התנגשה בעץ בשל הצפה. צוות מד"א פינה אותו לבית החולים סורוקה בבאר שבע.

 

בקצה ההר

להבדיל מאקוויפר החוף שרוב מימיו מגיעים לים, אקוויפר ההר הוא אחד משלושת מאגרי המים הגדולים בישראל והשני בחשיבותו אחרי הכנרת. העלייה השנתית הממוצעת עומדת על 1.6 מטרים בדרך כלל, אך כבר כעת נמדדה בו עלייה של מטר שלם. 

 

עמיר גבעתי, מנהל תחום מים מלאים בשירות ההידרולוגי של רשות המים, הסביר כי מאחר שמדידות האקוויפרים נעשות אחת לחודש, לא מדובר בכמויות מדוייקות אך ניתן להעריך אותן על סמך מפלס המים בכנרת. לדבריו, "בשנה ממוצעת כמות הגשמים שנאגרות באקוויפר ההר עומדות על 350 מיליון קוב, אך הסופה הנוכחית תרמה כבר כמאה מיליון קוב, שזה כמעט שליש".

 

בהכנת הידיעה השתתפו נרי ברנר ושירי הדר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מושב קשת
צילום: נעמי יארם
רמת הגולן
צילום: בני דויטש
מפלים ברמה
צילום: בני דויטש
מטיילים בצפון
צילום: רויטרס
מומלצים