שתף קטע נבחר

צרפת מפגיזה במאלי, נהרג בכיר איסלאמיסטי

הנשיא הולנד הודיע בסוף השבוע כי ארצו פתחה במבצע צבאי במדינה האפריקנית נגד מורדים המזוהים עם אל-קאעידה. עד כה נהרגו בקרבות יותר מ-100 בני אדם ועשרות נפצעו. ההרוג הבכיר הוא אחד ממפקדי הארגון האיסלאמי הקיצוני "אנסאר דין"

חיל האוויר הצרפתי מגביר את גיחות ההפצצה במדינה האפריקנית: שר ההגנה של צרפת ז'אן איב לה דריאן מסר היום (יום א') כי בכיר בארגון האיסלאמי הקיצוני "אנסאר דין", המזוהה עם אל-קאעידה, נהרג בלחימה עם צבא מאלי סביב העיר קונה שבמרכז המדינה.

 

עוד חדשות בעולם :

דרמה: ערעור מובארק התקבל, יזכה למשפט חדש

מכת מדינה: עוד אונס קבוצתי באוטובוס בהודו

תאומים חירשים התעוורו - וקיבלו אישור למות

 

"הלוחמים האיסלאמיסטים ספגו מכה קשה עם מותו של עבד אל קרים, המכונה 'קוג'אק'", מסר גורם ביטחוני צרפתי.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

שר ההגנה הצרפתי מסר כי התקיפות האוויריות נועדו "לחסל" את הארגונים האיסלאמיסטים הקיצוניים שמתקדמים לעבר דרום מאלי ועדיין לא נעצרו לחלוטין. "ההפצצות נמשכות, יש הפצצות היום והיו בלילה האחרון", אמר לה דריאן.

 

הקיצונים שכבשו את הצפון

המורדים במאלי דיווחו אמש כי 100 איסלאמיסטים נהרגו בעימותים בעיר קונה עם צבא המדינה שמגובה על ידי צבא צרפת.

הם הוסיפו שהם השתלטו על העיר לחלוטין. לפי דיווחים אחרים, במקום היו כ-150 גופות. היום מסר ארמון הנשיאות של מאלי כי לפחות 11 בני אדם נהרגו ויותר מ-60 נפצעו בקרבות בין הצבא המקומי לבין המורדים בעיר קונה.

 

"אנסאר דין" הוא אחד הארגונים האיסלאמיסטיים הקיצוניים שכבשו את צפון מאלי בחודש יוני האחרון, ביחד עם ג'יהאדיסטים מ"אל-קאעידה במגרב", הזרוע של אל-קאעידה בצפון-מערב אפריקה המכונה גם בקיצור AQIM, שפועלת לא רק במאלי אלא גם בפרוזדור המתפרס לאורך רוב צפון הסאהל. ארגון נוסף שפועל באזור הוא "התנועה למען האחדות והג'יהאד במערב אפריקה" (MUJAO).

 

עולים על הטיסה למאלי. חיילי צבא צרפת בצ'אד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עולים על הטיסה למאלי. חיילי צבא צרפת בצ'אד(צילום: רויטרס)

 

שלושת הארגונים, שלוחמיהם חובשים טורבאן, כופים באכזריות את חוקי השריעה המוסלמיים באזורי השליטה שלהם ואף כורתים איברים למי שעובר עליהם או מוציאים להורג - כפי שעשו בעבר לוחמי הטליבאן באפגניסטן. הם גם מלקים נשים שאינן מכסות לגמרי את גופן.

 

חשש מפיגועים בצרפת: רמת הכוננות עלתה

נשיא צרפת פרנסואה הולנד אמר אתמול (יום שבת) כי מדינתו תעלה את רמת הכוננות בשל חשש מטרור בעקבות הפעולות הצבאיות האחרונות שלה נגד המורדים האיסלאמיסטים במאלי ובסומליה. הולנד הודיע גם שצרפת תמשיך לפעול במאלי. "משימתנו שם לא הסתיימה", אמר הנשיא הצרפתי. 


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הצבא הצרפתי החל במבצע הצבאי כדי לסייע לכוחות הממשלה במלחמתם נגד המורדים האיסלאמים שהשתלטו על מרבית צפון המדינה האפריקנית. לפי גורם דיפלומטי בכיר בפריז, מדובר בעיקר בהפעלת כוח אווירי נגד החמושים האיסלאמים.

 

מסייעים למושבה לשעבר נגד המורדים האיסלאמים. טייס חיל האוויר הצרפתי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מסייעים למושבה לשעבר נגד המורדים האיסלאמים. טייס חיל האוויר הצרפתי(צילום: רויטרס)

חיילים צרפתים עוברים תדרוך בצ'אד לפני טיסתם למאלי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חיילים צרפתים עוברים תדרוך בצ'אד לפני טיסתם למאלי(צילום: רויטרס)

"המשימה לא הסתיימה". הולנד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"המשימה לא הסתיימה". הולנד(צילום: EPA)

נשים הולקו כי לא התלבשו בצניעות. טימבוקטו, מאלי (צילום: AP) (צילום: AP)
נשים הולקו כי לא התלבשו בצניעות. טימבוקטו, מאלי(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

  

לצרפת יש היסטוריה של התערבויות צבאיות באפריקה, שם הייתה מעצמה קולוניאלית במשך עשורים ועדיין מחזיקה כמה בסיסים צבאיים ומאות חיילים ברחבי היבשת, בין היתר בסנגל, חוף השנהב, צ'אד וגאבון.

 

מאלי

ינואר 2013. הצבא הצרפתי החל במבצע צבאי במאלי בהשתתפות מטוסי קרב ומסוקי תקיפה. מטרת המבצע לסייע לכוחות הממשלה במלחמתם נגד המורדים האיסלאמים המזוהים עם ארגון הטרור אל-קאעידה, שהשתלטו על מרבית צפון המדינה.

 

ינואר 2011. שני בני ערובה צרפתים נהרגו בגבול ניז'ר-מאלי על ידי שוביהם בעת שכוחות מיוחדים צרפתיים ניסו לחלצם.

 

סומליה

ינואר 2013. לוחם קומנדו צרפתי נהרג ואחד אחר נעדר במבצע הצלה כושל של קצין מודיעין צרפתי בסומליה שהיה שלוש  שנים וחצי בשבי ונרצח על ידי שוביו מהארגון האיסלאמי הקיצוני "א-שבאב".

 

אפריל 2009. לוחמי קומנדו צרפתיים פשטו על סירה מול חופי סומליה כדי לחלץ בני ערובה מידי פיראטים. חטוף אחד נהרג וארבעה שוחררו במבצע שהיה חלק ממלחמה של האיחוד האירופי נגד הפיראטים הסומלים.

 

חוף השנהב

אפריל 2011. טנקים ומסוקים של צבא צרפת סייעו לכוחות חוף השנהב להדיח את הנשיא המכהן לורן גבאגבו, שסירב לעזוב את השלטון אחרי שהפסיד בבחירות שנויות במחלוקת ליריבו אלאסן אואטרה.

 

נובמבר 2004. כוחות צבא צרפתיים השמידו את רוב חיל האוויר של חוף השנהב בתגובה להרג תשעה חיילים צרפתים ואזרח אמריקני בהתקפה אווירית נגד בסיס של המורדים בצפון.

 

לוב

מרס 2011. צרפת הייתה הכוח המוביל במבצע של ברית נאט"ו נגד כוחותיו של שליט לוב מועמר קדאפי. מטוסי קרב צרפתיים נטלו חלק במבצע הצבאי אחרי שמוקדם יותר הוטל סגר אווירי על המדינה הצפון אפריקנית.

 

צ'אד

אפריל 2006. צרפת סיפקה מידע מודיעיני לכוחות הממשלה בראשות אידריס דבי, שעבר בעצמו הכשרה צבאית בצרפת. הסיוע הצרפתי אפשר לדבי להישאר בשלטון על רקע ניסיונות מורדים להפיל אותו מכיסאו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפצצות נמשכות. מטוסי מיראז' צרפתיים בדרכם מצ'אד למאלי
צילום: רויטרס
לצרפת היסטוריה של התערבויות צבאיות באפריקה. הולנד
צילום: EPA
מומלצים