רשת בנטון עוזבת את ישראל
סיבוב שלישי של בנטון בישראל מסתיים בכישלון. הסניפים, שנפתחו לפני פחות משנתיים, נסגרים. בחנויות נשאר מעט מלאי - והוא במכירת חיסול
סיבוב שלישי של בנטון בישראל מסתיים בכישלון לאחר פחות משנתיים. ל"ממון" נודע כי בעוד שבועיים ייסגרו סניפי בנטון בישראל - בדיזנגוף סנטר, בקניון הזהב בראשל"צ ובקניון עיר הימים בנתניה. זכייני בנטון בישראל, ערן וייזר ודובי שניידמן, הרימו ידיים לאחר שהרשת לא הצליחה להתרומם ולעבור לרווחיות, ולאחר שכשלו המאמצים למצוא שותף או למכור את הזיכיון.
- מ-1 באפריל: רשת האופנה לוצ'י נסגרת
- תופעה: מודדים בחנויות האופנה - וקונים באינטרנט
- מה קורה לנקודות כשפג תוקף כרטיס המועדון?
השבוע נמסרה לעובדים הודעה על סגירת החנויות והפסקת הפעילות. בחנויות הרשת נערך מבצע חיסול בהנחות של ,50% אך המלאי דליל משום שבחודשיים האחרונים הזכיינים הפסיקו להזמין סחורה חדשה.
וייזר ושניידרמן פתחו את הסניף הראשון במאי ,2011 כאשר הכוונה הייתה לפתוח 15 סניפים בישראל. עם הפתיחה אמרו: "חיפשנו מותג עמוק ושורשי. לא משהו שהוא טרנד שהרגע עבר. אין מרכז קניות אחד גדול באירופה שבו בנטון איננה ציר מרכזי לצד H&M וזארה."
קבלת הזיכיון מבנטון איטליה הצריכה מהזכיינים השקעות בהיקף של מיליוני שקלים, לצורך פתיחת סניפי המותג בישראל. רק בחנות בדיזנגוף הושקעו 1.5 מיליון שקל, השקעות שמימונן הכביד על הרשת ועל יכולתם של הזכיינים להמשיך לשאת בהוצאות. גם ההרעה במצב הכלכלי והירידה במכירות ענף האופנה לא היטיבו עם הרשת. גורם נוסף שפעל לרעתה היה פרסום מועט מאוד בהשוואה לרשתות מתחרות. גורמים בענף אמרו כי בנטון לא הביאה בשורה אופנתית, וכי מחירי בגדי הילדים שלה, קטגוריה מוצלחת של בנטון העולמית, היו גבוהים מדי לקהל שאינו תל־אביבי.
בישראל 1985-מ
שני הסניפים הנוספים שנפתחו בשנה האחרונה, בקניון הזהב ובקניון עיר הימים, הסבו לרשת הפסדים. כפי שפורסם לראשונה ב"ממון," וייזר ושניידמן פנו כבר לפני חצי שנה לגורמים רבים בשוק האופנה בניסיון לעניין אותם לרכוש את המותג או להשקיע בו, אך ללא הצלחה.
גדעון מוליוב, זכיין של מותגי אופנה רבים, היה במגעים מול בנטון להמשיך את הפעילות במתכונת אחרת, אך לא הושגו הסכמות עם בנטון העולמית. הכישלון אירע למרות שבנטון התקבלה באהדה עם השקתה המחודשת בארץ, ולמרות ניסיונם הרב של הזכיינים. וייזר הקים את רשת דומו היוקרתית לכלי בית, ושניידרמן היה מנכ"ל טיב טעם ומנכ"ל סקאל ספורט, וכיום הוא אחד הזכיינים של נייקי בישראל שפעילותה נחשבת רווחית.
בנטון הגיעה לראשונה לישראל ב־,1985 כשהזכיין היה מנחם בן דב. בשיאה בארץ מנתה הרשת 15 חנויות. בשנת 1997 איבד בן דב את הזיכיון לטובת כיתן. בסוף 1998 כיתן ויתרה על הזיכיון וסגרה את הסניפים. ניסיון נוסף נעשה ב־,2002 עם פתיחת חנות בגרנד קניון בחיפה שגם היא נסגרה.
לאחרונה חלה התמתנות בנהירת מותגים בינלאומיים לישראל, לאחר שהתברר כי השקת מותג בינלאומי דורשת השקעה גבוהה: המותג האיטלקי אלקוט לצעירים הפסיק לאחרונה לפעול לאחר שמונה חודשים בלבד. גם קבוצת פוקס החליטה להקפיא את תוכניתה להביא לישראל את מותג האופנה הגרמני לצעירים ניו יורקר.
הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"