שתף קטע נבחר

תעלומה בעזה: מה גרם למותם של דגי ענק?

עשרות דגי כנפתן קוצני (מנטה) גדולים נסחפו אל חופי עזה כשהם ללא רוח חיים וגרמו לנהירה של רבים מתושבי המקום אל החוף, כדי לצפות ולקחת את הדגים למאכל. הכנפתנים מסוגלים להגיע לאורך של כשלושה מטר ודייג מקומי סיפר כי "זו הפעם ראשונה שנתקלנו בהם מזה 6 שנים". חוקר מאוני' ת"א: "אין עדות להחפה כה גדולה. מקרה מוזר ביותר"

עשרות דגי כנפתן קוצני (מנטה ריי) גדולים נמצאו ללא רוח חיים אתמול (ד') בחופי עזה. המראה החריג גרם לקהל רב של סקרנים להגיע אל החוף ולבדוק מקרוב את דגי הענק המוטלים על החול.

 

אחד הדייגים סיפר בראיון לסוכנות הידיעות "מאאן" כי "הדגים מגיעים מדי חודש מרס, אך זו הפעם הראשונה שנתקלנו בהם מזה כשש שנים. בעבר, נהגנו להשיג אותם ממצרים ולהביאם דרך המנהרות, אך הדבר היה קשה כי היינו חייבים לחתוך את הדגים לשניים וזה היה יקר מאוד. אבל היום, האל העניק לנו אותם כאן".

 

לדברי הדייג, 220 מנטות נסחפו לחוף עזה והוא הביע תקווה כי מחר "האל יישלח נוספים". הוא ציין בראיון כי הדגים נמכרים בשווקים במחיר של שישה עד שבעה שקלים לקילוגרם והם מספקים מזון גם לתושבים עניים ועשירים כאחד. 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

דגי הכנפתן הקוצני (Mobuiidae mobula) נפוצים בים התיכון ומסוגלים להגיע לאורך של שלושה מטר ולרוחב של כחמישה מטרים.

 

הדגים הללו נעים בדרך כלל בלהקות גדולות וניזונים בים התיכון מדגים, סרטנים וחסרי חוליות קטנים. ערכם המסחרי בישראל נחשב למזערי, אך למרות זאת הם נידוגים מעת לעת באזור הים התיכון למטרות מאכל. 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

"הדגים עפו לחול מן אללה"

דורון כהן, דייג מאשדוד, יצר קשר עם דייגים מהאזור ולדבריו הם סיפרו לו כי "רק חלק קטן מהדגים, בסביבות חמישה שישה פרטים נידוגו בים והשאר לטענת הדייגים ''הדגים עפו לחול מן אללה''", הוא אומר ל-ynet. "הם פנו לרשויות כדי שיעזרו להם לפנות את הכמות הגדולה של הדגים מהחוף".

 

הכמות הגדולה של הדגים המוטלים בחוף, גרמה לרבים מהתושבים להגיע למקום עם סכינים ועגלות, במטרה לבתר את הדגים ולהובילם לשווקים למאכל.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

חוקר ישראלי: "מקרה מוזר ביותר"

יונתן בלמקר, חוקר ומרצה בכיר בתחום ביולוגיה ואקולוגיה ימית במחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל-אביב אומר ל-ynet כי "מבדיקה בספרות המקצועית לא מצאתי עדות להחפה כה גדולה של הדגים הללו. מדובר במין של מים פתוחים שמסוגל להגיע מדי פעם קרוב לחוף, אבל בישראל נחשב למין נדיר שלא נראה בחופי הארץ", הוא אומר.

 

בלמקר מעריך כי ייתכן שהדגים נידוגו על ידי דייגים ולאחר מכן נגררו אל החוף. "אין לי הסבר מדוע להקה שלמה עלתה יחד לחוף. החפה המונית יכולה לנבוע לעיתים עקב קשיי ניווט או זיהום ימי. מדובר במקרה מוזר ביותר ומרתק שהיה ריכוז כל כך גדול של מנטות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מנטות עזה
צילום: AFP
צילום: AFP
מנטות עזה
צילום: AFP
מומלצים