שתף קטע נבחר

בהריון? סיכוי גדול שמידת הנעליים שלך תגדל

ההריון משנה את גוף האישה כשבין היתר כפות הרגליים מתנפחות בשל המשקל המשתנה - מחקר חדש חושף שלעיתים השינויים נשארים קבועים וחלק מהיולדות מגלות שהן צריכות לרכוש נעליים במידה גדולה יותר משום שכפות הרגליים שלהן הפכו ארוכות יותר

במהלך ההריון גוף האישה עובר שינויים פיזיים רבים - הבטן גדלה, האגן מתרחב, הרגליים מתנפחות ולעיתים, תודה ההריונית, היא כבר לא מכירה את גופה כשהיא מסתכלת עליו. אם נדמה לכן שאחרי ההריון, ההנקה, הדיאטה והספורט, הכל, פחות או יותר, חוזר למקומו, תחשבו שוב. מחקר חדש מגלה שנשים אחרי לידה, בעיקר לידה ראשונה, עלולות לגלות שמידת הנעליים שלהן גדלה.

 

עוד כתבות על הריון ולידה :

 

במחקר, שנעשה באוניברסיטת אייוה, בוצעו מדידות של אורך כפות רגליים וגובה הקשת בכף הרגל אצל 49 נשים שהיו בהריון וכן מדידות חוזרות 5 חודשים לאחר שילדו. נמצא שבממוצע גובה הקשת בכף הרגל ירד ובמקביל כף הרגל התארכה ב-2-10 מ"מ.

 

התוצאות הראו שבין 60-70% מהנשים שכפות רגליהן נמדדו חוו שינויים פיזיים בכף הרגל וזו התארכה והפכה שטוחה יותר. 11 מתוכן היו צריכות לקנות נעליים במידה גדולה יותר.

 

סליחה, יש לך את זה במידה גדולה יותר?

מחקרים בעבר הראו על שינויים בכפות רגליהן של נשים בהריון, אולם מעולם לא נבדקה האפשרות לשינויים לאחר הלידה. אחד מהחוקרים סיפר ששמע נשים רבות מדברות על כך שהיו צריכות לקנות נעליים במידה שונה לאחר הלידה, שהחליט לבדוק את הנושא.

 

במשאל שנערך בקרב 110 נשים, נבדק האם נוצרו שינויים פיזיים בכפות רגליהן של הנשים עם העלייה בגיל. בעוד ב-13% מקרב הנשים שאישרו שינוי בגודל כף הרגל לא חוו הריונות, בין 30-60% מהשנים שהודו בשינויים חוו הריון אחד או יותר - מה שהוביל לשאלת המחקר.

 

משקל הגוף המשתנה בעת ההריון יכול להשפיע על צורת הרגל ואורכה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משקל הגוף המשתנה בעת ההריון יכול להשפיע על צורת הרגל ואורכה(צילום: shutterstock)

 

השינוי בגודל כף הרגל נגרם, ככל הנראה, בשל השינויים במשקל והלחץ הרב על כפות הרגליים במהלך ההריון. כמו כן, מוסיפים החוקרים, במהלך ההריון הגוף משחרר הורמונים שתפקידם להפוך את המפרקים לגמישים יותר על מנת שיוכלו לשאת את השינויים בגוף ובמשקל, כך שאלו כנראה משפיעים גם הם על הקשת הקיימת בכף הרגל.

 

רוב הנשים שכפות רגליהן עברו שינויים היו במהלך הריון ראשון. נמצא כי נשים שעברו הריונות בעבר חוו שינויים מינוריים, כלומר ההריון הראשון הוא המשפיע ביותר על גוף האישה.

 

שינויים בגוף האישה במהלך ההריון יכולים להסביר מדוע נשים הן בסיכון גבוה יותר מגברים לחוות כאבים ו/או דלקת פרקים ברגליים, ברכיים, ירכיים ועמוד שדרה. רגל שטוחה (פלאטפוס) יכולה, למשל, לגרום לכאבים בברכיים.

 

בעתיד, אומרים החוקרים, יבוצעו מחקרים נוספים שמטרתם תהיה לבדוק מה הם גודל השינויים שעובר גופה של אישה בהריון, כמו גם ניסיון למצוא פתרונות לשינויים הפיזיים על ידי ניטור השינויים בכף הרגל, על מנת למנוע בעיות פיזיות אצל נשים לאחר לידה.




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בטן גדולה = רגליים גדולות?
צילום: Index Open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים