שתף קטע נבחר

מדריך: נקו את המחשב מבפנים

ועוד מדריך נקיון לפסח. הפעם: איך לנקות את מארז המחשב שלכם ששאב אליו את כל האבק, שערות החתולים והכלבים ושאר הלכלוך

מארז המחשב הוא הקופסה המכילה את כל הרכיבים העדינים שמהם מורכב המחשב. כמו עם כל מכשיר חשמלי, גם הוא מייצר חום וכדי לקרר אותו מותקנים לרוב מאווררים שבנוסף לאוויר קריר, מכניסים גם הרבה מאוד אבק. ערמות הלכלוך המצטברות על הרכיבים ובתוך המאווררים מפריעים לפעולת הקירור, מעלים את הטמפרטורה בתוך המארז ומקצרים את חיי הרכיבים. היום תלמדו איך להאריך את חיי המחשב שלכם.

 

 

לפני שנתחיל חשוב שתזכרו: אז אם אתם חוששים מלעשות משהו - תתגברו על הפחד ותעשו אותו בכל זאת. ואז אם בכל זאת אתם צורחים מפחד כי אמא'לה זה מחשב, אז אל תנתקו שום דבר, או העזרו במישהו שכבר עשה את זה. בסופו של דבר, זו קופסה עם מכשירים.

 

1. נתקו בזהירות את המחשב מהחשמל ומכל הכבלים החיצוניים המחוברים אליו, אך זכרו לאן כל כבל הולך. דרך טובה לעשות זאת, היא לצלם בטלפון את החיבורים.

 

2. קחו את המחשב למקום פתוח כמו מרפסת (בהנחה שאתם לא באזור סופות החול) כי אנחנו הולכים להעיף הרבה אבק לאוויר.

 

3. לפני שנגע ברכיבים כלשהם, געו במארז המתכת כדי לפרוק חשמל סטטי. אם הרגשתם אותו, מזל שעשיתם את זה, אחרת הייתם הורסים משהו, חסרי אחריות שכמוכם.

 

חשוב לפרוק כל חשמל סטטי שאולי אגור בנו (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
חשוב לפרוק כל חשמל סטטי שאולי אגור בנו(צילום: שחר שושן)

 

4. כדי להגיע פנימה, צריך לפתוח את המארז. עם מברג פיליפס רגיל, הבריגו החוצה את הברגים ושמרו אותם במקום בטוח. אנחנו נשתמש בהם שוב כדי לסגור את המארז.

 

שמרו את כל הברגים במקום בטוח, כי נזדקק להם מאוחר יותר (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
שמרו את כל הברגים במקום בטוח, כי נזדקק להם מאוחר יותר(צילום: שחר שושן)

 

5. מי שמרגיש גיבור, יכול לפרק את הכבלים הפנימיים ולהוציא את הרכיבים החוצה כדי לנקות. אך זכרו שמחשב זה משהו שלעיתים פועל על כישוף שחור ולא כל אחד מכיר את הלחן המדויק שמחזיר מחשב לפעולה, אז אם אתם לא בטוחים במה שאתם עושים, וותרו על זה.

 

6. אחת הדרכים הנוחות יותר לניקוי המארז היא על  ידי שימוש במיכל אוויר דחוס שאותו אפשר לרכוש בחנויות מחשבים. עוד שיטה לעשות זאת, אם ידכם משגת, היא עם איירבראש - מכחול אוויר. זהו אקדח רסס המשמש לצביעה הפועל על לחץ אוויר שאותו מספק מדחס.

 

אם במקרה יש לכם כזה, ודאו שמברשת האוויר יבשה ואין בה עוד צבע או נוזלים אחרים, ושאתם מפעילים את המדחס על לחץ נמוך למדי כמו 5-10 PSI. בכללי תוכלו לעבוד עם כל דבר שדוחף אוויר במהירות כמו מייבש שיער, העיקר שתזכרו להפעיל אותו ללא חימום.

 

דוגמה לאייר בראש (מכחול אוויר) (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
דוגמה לאייר בראש (מכחול אוויר)

 

7. מעל צלעות הקירור של המעבד (ורכיבים אחרים) ישנו מאוורר הדוחף אוויר לכיוונם, מה שגורם להצטברות משמעותית של אבק. כדי להוציא אותו קחו קיסם עץ רגיל, ופשוט עברו בזהירות בין הצלעות ושלפו את גושי האבק. חזרו על הפעולה בכל שאר המאווררים שיש לכם גישה אליהם. לסיום עברו שוב עם אוויר דחוס כדי לפנות את האבק שהשתחרר.

 

אחד החלקים שנוטים לצבור יותר אבק מאחרים - צלעות הקירור של המעבד (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
אחד החלקים שנוטים לצבור יותר אבק מאחרים - צלעות הקירור של המעבד(צילום: שחר שושן)

 

8. בתוך המחשב ישנם משטחים הנוטים לצבור אבק שעם הזמן והלחות, התקשה והפך דביק. לכן נשתמש במגבת ישנה למשטחים גדולים, ובמקל אוזניים למקומות הקטנים. עברו עם קיסם האוזניים בתוך המאווררים, מעל החלקים הקטנים ובכל פינה שאתם מזהים בה אבק או לכלוך. שימו לב לא להפעיל כוח כשאתם מנקים את החלקים העדינים.

 

מקל לניקוי אוזניים הוא פתרון טוב לניקוי (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
מקל לניקוי אוזניים הוא פתרון טוב לניקוי(צילום: שחר שושן)

 

9. אם ניתקתם את הכבלים הפנימיים, חברו אותם בחזרה בדיוק כפי שהיו ובצורה מסודרת ונאה. זכרו שככל שהכבלים מסודרים יותר, ככה האוויר יוכל לנוע בחופשיות בתוך המארז, וזה יוביל לטמפרטורת שימוש נמוכה יותר שזה תמיד דבר טוב.

 

10. סגרו את המארז והבריגו את הברגים בחזרה. חברו את הכבלים החיצוניים והמשיכו להנות מהחג עם מחשב שקט ונקי יותר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
נקו את הטינופת מהמחשב
צילום: שחר שושן
מומלצים