שתף קטע נבחר

לקראת ירי: צפון קוריאה הטעינה משגרים בטילים

המדינה המבודדת העבירה טיל מוסודאן נוסף לטווח 4,000 ק"מ לחוף המזרחי, הקרוב יותר ליפן - והציבה את שני הטילים על משגרים. "נראה שהם ישגרו ללא התרעה", חוששים בדרום קוריאה. בצפון ביקשו מרוסיה לשקול פינוי השגרירות בפיונגיאנג

ארצות הברית מנסה להפיג את המתיחות, אבל צפון קוריאה ממשיכה בפעולות המתגרות: המדינה הקומוניסטית הציבה היום (ו') טיל שני לטווח בינוני בחופה המזרחי, והטעינה איתו על משגר. גורמים אמריקניים אמרו אתמול ל-CNN כי בימים האחרונים הועבר לחוף המזרחי, הקרוב יותר ליפן, טיל ואיתו מרכיבי שיגור אחרים.

 

דיווחים נוספים בחדשות ynet:

צפון קוריאה תתקוף בנשק גרעיני? כל התרחישים

מרעיב ומאיים בגרעין. המשוגע החדש מקוריאה

צפון קוריאה: "אישרנו לתקוף בגרעין את ארה"ב"

 

סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית, שציטטה גורם רשמי בכיר בסיאול, דיווחה כי הטיל הוצב על משגר נייד. "צפון קוריאה העבירה השבוע ברכבת לחוף המזרחי שני טילים לטווח בינוני מסוג מוסודאן", אמר הגורם הבכיר. 

 

טיל מוסודאן. נחשף במצעד צבאי לפני שלוש שנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טיל מוסודאן. נחשף במצעד צבאי לפני שלוש שנים(צילום: AFP)

הצבת הטילים עשויה לרמוז כי פיונגיאנג מתכננת בקרוב לשגר טיל - כנראה למטרות ניסוי. טיל מוסודאן, למרחק של 4,000 ק"מ, יכול לאיים על דרום קוריאה, יפן ומדינות בדרום מזרח אסיה. הטיל, שנחשף לראשונה במצעד צבאי באוקטובר 2010, עשוי באופן תיאורטי לפגוע גם בגואם, הבסיס שבו הציבו האמריקנים מערכת הגנה ליירוט טילים. 

 

"נראה שהצפון מוכן לשגר טילים ללא התרעה", הוסיף הבכיר הדרום קוריאני. אחת האפשרויות היא שהצפון ישגר את הטיל ב-15 באפריל, יום השני להולדת מייסד המדינה, קים איל סונג, שמת ב-1994. הרודן הצעיר קים ג'ונג און הוא נכדו של קים איל סונג.

 

בינתיים, אמר דובר השגרירות הרוסית בצפון קוריאה אמר כי פיונגיאנג ביקשה מרוסיה לשקול אפשרות לפנות את צוות השגרירות מהבירה הצפון קוריאנית. הוא אמר כי במוסקבה בוחנים זאת, אך הבהיר כי בשלב זה אין בכוונתה של השגרירות הרוסית להתפנות. במקביל, זומן שגריר צפון קוריאה בגרמניה לשיחת בירור במשרד החוץ הגרמני, על רקע איומי המלחמה שמשמיעה צפון קוריאה נגד דרום קוריאה וארצות הברית.

 

נערכים. צפון קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
נערכים. צפון קוריאה(צילום: AP)
 

 

ממשל אובמה, שביצע כמה וכמה פעולות צבאיות בשבוע האחרון כדי לרמוז לצפון קוריאה ולבעלות בריתה של ארצות הברית כי הוא לוקח ברצינות את איומי פיונגיאנג, מתכוון לשנות כיוון ולפעול להנמכת ההד הציבורי בנוגע לתמרונים משותפים בין וושינגטון לסיאול. ארצות הברית שלחה מפציצי B-2 לאזור חצי האי הקוריאני, העבירה מטוסי קרב חמקניים מסוג F-22 לדרום קוריאה והודיעה כי תציב מערכת ליירוט טילים בגואם - וכל זאת במטרה להבטיח לדרום קוריאה וליפן כי האמריקנים יגבו אותם בעת משבר.

 

אבל אותו מסר הוביל גם להגברת המתיחות ולתגובות מילוליות כמעט חסרות תקדים של צפון קוריאה, ובראשן ההכרזה על "מצב מלחמה" מול הדרום ואישור תוכנית תקיפת ארצות הברית, כולל בנשק גרעיני. גורמים אמריקניים אמרו כי הם לא רוצים קונפליקט על צפון קוריאה כדבר בלתי נמנע. הם אמרו לבעלות בריתם שאיומי פיונגיאנג נראים בינתיים כתעמולה בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיל מוסודאן
צילום: EPA
מלחמה באופק?
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און. ישגר טיל ביום ההולדת של סבו?
צילום: AFP PHOTO / KCNA via KNS
מומלצים