שתף קטע נבחר

סקר ברשות: צניחה בתמיכה בירי רקטות מעזה

מהסקר שערך מכון מחקר פלסטיני בגדה וברצועה עולה כי חלה גם ירידה כללית בתמיכה בפעולות אלימות נגד ישראל. אחרי "עמוד ענן" חלה עלייה בתמיכה בפתח וצניחה בתמיכה בחמאס

התמיכה הגדולה שלה זכו ארגון חמאס ואופציית ההתנגדות החמושה בגדה המערבית וברצועת עזה אחרי מבצע "עמוד ענן " צונחת - כך עולה מסקר של מכון המחקר הפלסטיני JMCC שממוקם במזרח ירושלים. יצוין כי מדובר במכון מחקר בעל מוניטין ואמינות גבוהה בסקרים שאותם הוא מבצע.

 

לעדכונים נוספים - כנסו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

חשד: תקפו יוצאי אתיופיה כי חשבו שהם זרים

'בגלל אידיאולוגיה': מטייבה לסוריה למען המורדים

 

הסקר שנערך בגדה המערבית וברצועת עזה בסוף חודש מרס מראה כי 38% מהנשאלים סבורים שירי רקטות מהרצועה לעבר ישראל משרת את האינטרס הפלסטיני, לעומת 74% שסברו כך בסקר האחרון שנערך בדצמבר 2012 אחרי המבצע הישראלי.

 

עוד עולה כי אחוז התומכים בפעולות אלימות נגד ישראל ירד מ-51% בדצמבר ל-31% במרס. בכך חזר אחוז התומכים בכך לרמה הדומה קודם למבצע "עמוד ענן" (29%). יחד עם זאת ישנו גידול בתמיכה בהתקוממות העממית הלא-אלימה שעומדת על 30% לעומת 22% בדצמבר.

 

השפעות "עמוד ענן"? הריסות בעזה אחרי מבצע צה"ל (צילום: AP) (צילום: AP)
השפעות "עמוד ענן"? הריסות בעזה אחרי מבצע צה"ל(צילום: AP)

 

נתון מעניין נוסף מראה כי התמיכה הגדולה בחמאס אחרי "עמוד ענן" ירדה. 42% מהנשאלים הביעו תמיכה בפתח ובאבו מאזן לעומת 20% שהביעו את תמיכתם בחמאס. 28% מהנשאלים סברו כי חמאס היא האחראית להכשלת מאמצי הפיוס הפנים-פלסטיני, לעומת 20% שציינו כי תנועת פתח היא האחראית לכישלון.

 

הסקר בדק גם את אחוז התמיכה בהסכמי אוסלו במלאות 20 שנה לחתימתם. התוצאות הבהירו כי קיים שוויון בין תומכי ההסכם לבין מתנגדיו. 44% השיבו כי היה עדיף לא לחתום על ההסכם לטובת האינטרס הלאומי הפלסטיני, ואחוז זהה סבר כי החתימה על ההסכם הייתה עדיפה לעם הפלסטיני. נתון זה מראה על ירידה גדולה לאורך השנים בתמיכה הציבורית הפלסטינית בהסכמי אוסלו. בשנת 1997 עמד מספר התומכים בהסכם לפי הסקרים על 68% מבין הנשאלים.

 

רק 2% סברו שביקור אובמה באזור תרם לפלסטינים (צילום: MCT) (צילום: MCT)
רק 2% סברו שביקור אובמה באזור תרם לפלסטינים(צילום: MCT)

 

בנוגע למשבר הכלכלי שפוקד את הרשות הפלסטינית

השיבו 49% מהנשאלים כי הם סבורים שישראל היא האחראית לכך, וזאת לעומת 15% שסבורים כי הרשות היא האחראית למשבר. 34% סברו כי הן ישראל והן הרשות אחראיות למצב הכלכלי הקשה.

 

נתון נוסף מהסקר מעלה כי כמעט 60% מהנשאלים סבורים כי ביקורו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה באזור הועיל יותר לישראל לעומת 2% בלבד שסברו כי הוא הועיל יותר לפלסטינים. 25% מהנשאלים ציינו כי הביקור לא שינה דבר לאף צד.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתנגדים לירי? (ארכיון)
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים