שתף קטע נבחר

נאס"א: נמצאו כוכבי לכת פוטנציאליים ליישוב

טלסקופ החלל קפלר איתר שני כוכבי לכת שעשויים להכיל מים במצב נוזלי. "הם המועמדים הטובים ביותר שלנו ליישוב פוטנציאלי", אמר מדען נאס"א. המרחק - רק 1,200 שנות אור

מחפשים עולם חדש מופלא? באמצעות טלסקופ קפלר של נאס"א, איתרו מדענים את העולמות הפוטנציאליים הטובים ביותר ליישוב עד כה, מחוץ למערכת השמש שלנו. אנשי נאס"א אמרו אמש (יום ה') כי הם כוללים שני כוכבי לכת שמקיפים את אותו הכוכב ונמצאו בעלי פוטנציאל ליישוב חיים.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד ידיעות חלל:

התגלה הכוכב הקטן ביותר מחוץ למערכת השמש

כוכבי לכת שדומים לארץ - ליד הבית

צפו: כך נראה כדור הארץ בלילה

צפו: "כמו תמונות של היקום כשהיה תינוק"

 

כוכבי הלכת מצטרפים לרשימה של 700 כוכבי לכת שאותרו מחוץ למערכת השמש מאז 1995. בין המועמדים החדשים שני כוכבי לכת הסובבים סביב כוכב שנקרא קפלר-62, שנמצא במרחק 1,200 שנות אור, בקבוצת הכוכבים נבל (לירה).

 

כדור הארץ (מימין) והדמיה של כוכבי לכת בעלי פוטנציאל ליישוב. משמאל לימין: קפלר 22b, קפלר 69c, קפלר 62 וקפלר 62f (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כדור הארץ (מימין) והדמיה של כוכבי לכת בעלי פוטנציאל ליישוב. משמאל לימין: קפלר 22b, קפלר 69c, קפלר 62 וקפלר 62f(צילום: רויטרס)

 

גודלם של שני כוכבי הלכת פי 1.5 מכדור הארץ. המרחק שלהם מכוכב האם מאפשר למים – אם יש כאלה על פניהם – להיות במצב נוזלי. שלושה כוכבי לכת נוספים סובבים סביב קפלר 62, אך הם קרובים מדי לכוכב האם ולפיכך כנראה חמים מכדי שיימצאו מים על פני השטח שלהם.

 

"שני כוכבי הלכת האלה הם המועמדים הטובים ביותר שלנו ליישוב פוטנציאלי", אמר ויליאם בורוקי, המדען הראשי של מכון המחקר איימס של נאס"א בקליפורניה. מודלים ממוחשבים מצביעים על כך ששני כוכבי הלכת, קפלר 62e וקפלר 62f, הם כנראה גופים מוצקים שמורכבים מסלע או קרח או שילוב של השניים.

 

טלסקופ החלל קפלר של נאס"א מנתח את האור שמגיע מ-150 אלף כוכבים דמויי שמש. הטלסקופ מאתר שינויים בכמות האור המגיעה מכל כוכב, שנגרמים על ידי גופים שמימיים החולפים על פניו בהקיפם אותו.

 

הדמיה של קפלר 62f (הגדול) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הדמיה של קפלר 62f (הגדול)(צילום: AFP)

 

המדענים גם מצאו שני כוכבי לכת שסובבים סביב הכוכב קפלר 69 בקבוצת הכוכבים ברבור (קיגנוס), כ-2,700 שנות אור מכדור הארץ (אור נע במהירות 299,729 קילומטרים בשנייה, וגומע כעשרה טריליון קילומטרים בשנה).

 

הכוכב הפנימי מבין שניהם כפול בגודלו מכדור הארץ ומקיף את כוכב האם ב-13 ימים בלבד – קרוב מדי מכדי לאפשר מים על פני השטח. כוכב הלכת השני גדול מכדור הארץ ב-70% בערך.

 

יהיה צורך בטלסקופים בעלי עוצמה רבה יותר מקפלר כדי לברר אם בכוכבי הלכת האלה אכן יש מים. "אנחנו עדיין מתקדמים לקראת מציאת העולמות הראשונים שבאמת דומים לכדור הארץ", אמר האסטרונום תומס ברקליי, ממכון המחקר הסביבתי Bay Area בקליפורניה.

 

המחקר מתפרסם השבוע בכתבי העת Science ו- Astrophysical Journal.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה של כוכבי הלכת קפלר 62f (הגדול) וקפלר 62e
צילום: AFP
מומלצים