שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock, מוטי קמחי

תעלומת הציר X: בחנו את עצמכם בבגרות במתמטיקה

הלחץ, הפחד מהבלק אאוט, הניסיונות להירגע. 200 אלף תלמידים נכנסים לימים האחרונים לפני הבחינה הגדולה - וגם אתם יכולים לבדוק אם הייתם מצליחים לפתור, ב-3, 4 או 5 יחידות. למשל את השאלה על רוכב הקורקינט שיצא מנתניה לת"א

אמאל'ה! זו התגובה שעשוי לגרום מבט חטוף בהמשך הכתבה הזו. קיבצנו דוגמאות לשאלות מבחינת הבגרות במתמטיקה, שנחשבת למפחידה מכולן. לכ-200 אלף תלמידים נותרו רק עוד כמה ימים להכנה אחרונה לפני הפגישה הראשונה עם הטופס. אבל מה עם האחרים? אלו שכבר הרבה אחרי, או אלו שלפני. אתם למשל, הייתם מצליחים לפתור את זה?

 

ואיך היה באנגלית?

 

אור ליליאן מנתניה, אחד מ-200 אלף נבחנים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אור ליליאן מנתניה, אחד מ-200 אלף נבחנים(צילום: עידו ארז)

 

זה יקרה ביום שלישי בצהריים. שבעה שאלונים שונים יחולקו לנבחנים בשלוש הרמות - שלוש, ארבע או חמש יחידות לימוד (שמשפיעות בהמשך על הבונוסים לחישוב ממוצע הבגרות, ועל קבלה לאוניברסיטה). משרד החינוך הזמין 311 אלף מחברות בחינה, בשל האפשרות שתלמיד ייבחן בכמה רמות. הן יחולקו ב-1,023 בתי ספר ולא פחות מ-14,500 משגיחים אמורים לוודא שטוהר הבחינות לא יופר.

 

הבחינה הראשונה ב"מלכת המדעים" תחל ב-13:00, האחרונה תסתיים ב-20:00. ואז יהיה אפשר לנשום קצת לרווחה. שערי בתי הספר יפתחו כבר בשעות הבוקר כדי שהתלמידים יוכלו לבדוק מראש את שיבוצם בכיתות. כמו בכל בחינה, יפעיל משרד החינוך חדר מצב שייתן מענה לכל הבעיות שיתעוררו במהלכה.

 

אז הנה השאלות - לחצו על התמונות להגדלה והיעזרו בדפי הנוסחאות שמותרים בבחינה:

דף נוסחאות ל-5 יח"ל

דף נוסחאות ל-4 יח"ל

דף נוסחאות ל-3 יח"ל

התשובות בתחתית הכתבה

 


 


  


 


 


 


 

"כבר חודש שלם שאנחנו במרתון של למידה. כל שבוע נפגשים, פותרים תרגילים, משננים נוסחאות, חוזרים על חומר שאנחנו פחות מבינים ומנסים לאתגר את עצמנו עד כמה שאפשר", אומר ל-ynet אור ליליאן, תלמיד י"א מנתניה. "החיים שלי מתחלקים לשניים, לפני הבגרות במתמטיקה ואחריה. אני ממש סופר את הימים לקראת יום שלישי ורק רוצה להיות אחרי".

 

ליליאן, שייבחן ב-5 יחידות, מכוון גבוה ושואף לקבל לא פחות מ-90. "בכל מקרה אעשה מועד ב'", הוא מבטיח, "לוקחים את הציון הגבוה מבין השניים ותמיד למועד ב' אתה מגיע שלו ורגוע יותר, וגם יש לך יותר זמן ללמוד".

 

ואיך הוא מתכן להירגע ביום הבחינה? "אני אקפיד לישון טוב לילה לפני, אעשה תרגילי ריכוז בבוקר, אוכל ארוחת צהריים טובה, אקח 'רסקיו' לפני ואצטייד בהרבה שוקולד. הכול בשביל לצלוח את זה בשלום".

 

שוקולד לבחינה. אור ליליאן (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
שוקולד לבחינה. אור ליליאן(צילום: עידו ארז)

"מפחיד שתגיע לבחינה ולא תזכור כלום". טל הירש (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"מפחיד שתגיע לבחינה ולא תזכור כלום". טל הירש(צילום: אבי מועלם)

 

טל הירש, תלמיד י"ב מבת ים שייבחן ב-4 יחידות, ממש לא רגוע בימים האלה. "התחושות מעורבות כי יש הרבה לחץ לקראת הבחינה וגם ציפייה מאוד גדולה להיות אחריה. מדובר בבחינה הכי ארוכה וקשה מכולן. אנחנו נדרשים לריכוז רב ולפעמים לחשוב מעבר למה שאנחנו מסוגלים".

 

הירש מספר על החשש הגדול - להגיע לבחינה ולגלות שאתה ב"בלק אאוט". "שאחרי שלמדת כל כך הרבה זמן תגיע לבחינה ולא תזכור כלום, שלא תדע מה לעשות, שהלחץ ישתלט ולא אצליח לענות על אף שאלה". גם הוא מכוון גבוה. "אני שואף לקבל 90 ומעלה. אני מעדיף להשקיע פעם אחת ולא לעשות מועד ב', אז אני מקווה שכך יהיה. בכל אופן זו תהיה הבחינה האחרונה שלי במתמטיקה אז כבר התחושות הן טובות".

 

רן יחיאלי, רכז המתמטיקה וכותב ספרי לימוד ברשת אנקורי, מודה שגם המורים נרגשים ו"מקווים שהבחינה תהיה הוגנת". הוא מספר שעם קבלת טופס הבחינה, המורים עצמם פותרים אותה ומוודאים שלא מתעוררות בעיות מיוחדות. "אין ספק שביום שלישי תהייה ירידת לחץ אצל כולם", אומר יחיאלי.

 

פתרונות לשאלות באדיבות אנקורי

(לחצו להגדלה)

 

5 יחידות:


 


 

4 יחידות:


  


 

3 יחידות:


 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
טל הירש באימונים אחרונים
צילום: אבי מועלם
מומלצים