שתף קטע נבחר

בדרך לרה"מ, לומד מדע המדינה. סטודנט בשבוע

כמו סטודנטים רבים למדע המדינה, גם חן ברקת חולם על קריירה במגזר הציבורי, מאוהב בחיים בעיר הקודש ומבקש מעיריית ירושלים להיות יותר שוויונית בנושא הארנונה. הכירו

חן ברקת, 26, סטודנט לסוציולוגיה-אנתרופולוגיה ומדע המדינה באוניברסיטה העברית

 

מגורים: בדירת שותפים במרכז ירושלים.

 

במקור: מכבים-רעות.

 

 

חן ברקת, משקיף למציאות חברתית טובה יותר ()
חן ברקת, משקיף למציאות חברתית טובה יותר

 

למה בחרתי ללמוד סוציולוגיה-אנתרופולגיה ומדע המדינה: מתוך רצון אמיתי לתרום ולשפר את פני החברה הישראלית. מאוד הייתי רוצה לעבוד במשרדי הממשלה ולעזור לעצב מציאות חברתית טובה יותר. אני חושב שהשילוב מקצועות הזה עוזר לי להבין את ההתנהגות החברתית של האדם ופוליטיקה וממשל לעומק, ומקנה לי כלים שאני מקווה וישמשו אותי בעתיד.

 

הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: ללא צל של ספק - האנשים. הסטודנטים בעברית כל פעם מצליחים להדהים אותי מחדש ברצון שלהם לעשייה משמעותית, ביכולות הגבוהות, ביחס החם ובאווירה הטובה והלא דורסנית.

 

מילה טובה לאוניברסיטה: האוניברסיטה מעודדת גם לימודים ברמה גבוהה וגם עשייה חברתית וקשר לעיר. בסך הכל אני מאוד מרוצה מהלימודים בעברית.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: יחסי סטודנט-מרצה. ממש קשה ללמוד בכיתות כל כך גדולות, המרצה לא מכיר אותך ואי אפשר באמת ללמוד כמו שצריך. בסוציולוגיה יש לנו תרגולים קטנים שממש עוזרים, חבל שאין את זה במדע המדינה.

 

הקושי בלימודים: העומס. המון עבודות במקביל מקורסים שונים בחוגים שונים שלא תמיד מסונכרנים ביניהם. כמו כן הצורך לעבוד ולכלכל את עצמך תוך כדי הלימודים והעומס הנפשי שמוטל עליך כשאתה רואה שלא משנה כמה אתה מקצץ - אתה עדיין בקושי סוגר את החודש.

 

 

מה אני אוכל בהפסקה: שניצילים, עוף מוקפץ, קובה-סלק וצ'ילי קון קרנה. יום שישי אחרי קניות בשוק מחנה יהודה זה יום בישולים בדירה בו מכינים אוכל לכל השבוע. אני מאוד אוהב לבשל אז אני משתדל להשקיע באוכל.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: אם אנחנו רוצים חברה שוויונית וללא ריבוד הממשלה חייבת לאפשר מחיר לכל כיס או לפחות עזרה ניכרת לאלו שללא עזרה זו פשוט לא ילכו ללמוד. מעיריית ירושלים הייתי שמח להקלות בארנונה ושיטת חישוב הנחה לארנונה יותר שוויונית.

 

קורס אהוב: "נוער ונעורים" עם ירון גירש. אמנם רק דוקטורנט במחלקה אבל בעל ידע רב בנושא אותו הוא מעביר בצורה מעניינת, עם המון סבלנות ומעט ציניות שבהחלט עוזרת. השיעור שעובר לי הכי מהר השנה, חבל שהוא רק 2 נקודות זכות.

 

קורס שנוא: סטטיסטיקה. נראה לי מישהו התבלבל שהוא הוסיף לנו את זה לתוכנית הלימודים. לפחות עשו בשכל ושמו לנו מרצה מדהים, עם הרבה סבלנות, שמצליח לסבול אותנו.

 

מרצה אהוב: ד"ר טליה שגיב. העבירה לנו סמסטר שעבר את הקורס מבוא לסוציולוגיה. לראות מרצה שהחומר פשוט בוער בו וכל רצונו זה לחנך זה משהו ראוי להערכה.

 

אם לא הייתי לומד סוציולוגיה-מדע המדינה הייתי לומד: אדריכלות.

 

פעילות מעבר ללימודים: לוקח חלק בפרויקט דיפלומטיה ציבורית StandWithUs שכחלק ממנו אנו מפתחים כנס נשים בינלאומי בישראל שיתרחש בקיץ (IWC). בנוסף לכך, אני רכז בפרויקט הידברות בין דתיים לחילונים. אוכלוסיית הסטודנטים הינה כוח עצום בחברה ותקופת הלימודים באוניברסיטה זאת הזדמנות מדהימה לתרום לחברה ותוך כדי גם להתפתח בעצמך.

 

 

בחופשה בין הסמסטרים: בקיץ הקרוב אני טס לשבועיים לאיטליה לפרוייקט מנהיגות בינלאומי.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: הנסיעה האחרונה שלי לחו"ל אומנם היתה לפני שנתיים אבל היא היתה למשך שנה ושלושה חודשים. היא התחילה במחנה קיץ דרך הסוכנות היהודית, תשעה חודשים בדרום אמריקה וחזרה למחנה קיץ. חוויה מדהימה שתלווה אותי כל החיים.

 

תכניות לעתיד: אני מאוד אוהב את העיר ירושלים, הייתי רוצה להמשיך לתואר שני פה ולעבוד במשרד ראש הממשלה.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה קצרה על עצמכם ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים