שתף קטע נבחר

מחדל הבריחה: "האל"ף בי"ת זה להיות צמוד לעד"

עד המדינה בפרשת הברנוער ברח, ואיש לא שם לב. "זה לא הגיוני", טוען ניצב בדימוס דן רונן, שהיה אמון בעברו על אבטחת עדים, "מה היה קורה אם היה שם קץ לחייו?". העד טרם אותר

הם אמורים ללוות את העד 24 שעות ביממה, לבחון אם מישהו עוקב אחריו, ולשים עין גם על אלו שעלולים לנסות לפגוע בו - אז איך המאבטחים של עד המדינה בפרשת הברנוער לא הבחינו שהוא ברח מדירת המסתור? "אל"ף בי"ת של אבטחה זה להיות צמוד לעד, לאדם שאתה אמור לאבטח", הדגיש ניצב בדימוס דן רונן, לשעבר מפקד המחוז הצפוני של המשטרה. "לא הגיוני שהוא עזב את המתחם בלי שאף אחד שם לב".

 

רונן, ששימש בעברו קצין האג"ם הראשי של המשטרה ועסק בין השאר באבטחת עדי מדינה (לפני שהנושא עבר ליחידה עצמאית במשרד לביטחון פנים), הודה כי "אי אפשר להיכנס לראש של העד ולצפות שיברח, אולם בשורה התחתונה זה משהו שלא היה אמור לקרות. הרי מישהו היה אמור להיות צמוד אליו פיזית כל הזמן", הוא הדגיש, "מה היה קורה אם הוא היה שם קץ לחייו?".

 

 

לדבריו, אנשי האבטחה אמורים בדרך כלל להגן על דירת המסתור שבה שוהה הגורם שבסכנה, לשבור את שגרת יומו כדי למנוע מגורמים שעוקבים אחריו לאתר או לפגוע בו, לבחון אם הוא מצוי תחת מעקב ולהשגיח גם על אותם הגורמים שיש להם אינטרס לפגוע בו. "העובדה שהוא הצליח לחמוק מהשומרים ומהמאבטחים היא לא תקינה", הוסיף רונן.

 

העד ברח, המשטרה במבוכה:

פרקליט חשוד בברנוער: 'הבריחה עוזרת למשטרה'

גיוס כללי במשטרה: "זה מחדל שאין לתאר"

אמו של עד המדינה: לא בקשר. הוא הרס המשפחה

 

לצד זאת, ציין הניצב בדימוס כי ההיעלמות של עד המדינה הינה "אירוע בלתי מובן, זה לא מוכר שנשוא האבטחה מנסה לברוח. הרי הוא בעל האינטרס הכי גדול להישאר במקום בטוח. כשיגיעו אליו אני מניח שזו תהיה השאלה הראשונה שישאלו אותו", העריך רונן.

 

חיפושים נרחבים אחרי עד המדינה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
חיפושים נרחבים אחרי עד המדינה(צילום: אבי מועלם)

בלבוש אזרחי, ליד בית אימו של העד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בלבוש אזרחי, ליד בית אימו של העד(צילום: מוטי קמחי)

 

בשלב זה במשטרה עוד עסוקים בחיפושים אחר עד המדינה שנמלט מדירת המסתור שלו מתישהו במהלך הלילה. על פי ההסכם עם המשטרה הוא היה רשאי לישון לבד, אבל לא פחות משישה בלשים הופקדו על השמירה עליו בכל רגע נתון, חלקם איתו בדירת המסתור והשאר מחוצה לה. ככל הנראה, הערים העד על השומרים ונמלט מחלון חדר השינה – והמשטרה עדיין מתקשה להסביר כיצד קרה הדבר. "זה פשוט מחדל שאי אפשר לתאר", אמר קצין בכיר במשטרה על הפרשה.

 

רונן ציין בהקשר הזה כי "זה יותר נכון ויותר זול לשמור על עדים כאלה מחוץ לגבולות המדינה", אולם במשטרה הסבירו מוקדם יותר כי החליטו שלא להוציא את עד המדינה לחו"ל משתי סיבות: האחת היא הצורך שיהיה זמין לחקירה אם יצוצו שאלות. השנייה, באופן אירוני, הייתה החשש שבחו"ל יהיה קשה יותר לשמור עליו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים