שתף קטע נבחר

המהומות במצרים: סטודנט אמריקני נדקר למוות

אנדרו פוכטר (21), שילם בחיים במהומות במצרים. הוא צפה בהתפרעויות באלכסנדריה ונדקר למוות. משפחתו מסרה שהוא לימד אנגלית ותכנן לעבור למזרח התיכון כדי "לקדם שלום והבנה". מאז יום רביעי נהרגו במהומות במצרים שמונה בני אדם

אנדרו פוכטר, אמריקני בן 21, הוא האזרח הזר שנדקר אתמול (יום ו') למוות במהלך המהומות באלכסנדריה. משפחתו מהעיירה צ'בי צ'ייס במרילנד פרסמה הודעה ולפיה פוכטר לימד אנגלית והוא נדקר למוות בעת שצפה במהומות. שמונה בני אדם נהרגו במצרים במהלך המהומות מאז יום רביעי והמחאה תגיע לשיאה מחר.

 

פוכטר הגיע ללמד בירדן ובתחילת יוני נסע למצרים. הוא תכנן לחזור בסתיו לקניון קולג' באוהיו, שם היה ממנהיגי ארגון הסטודנטים היהודים "הלל". קרוביו מסרו שהוא דאג עמוקות למזרח התיכון והוא "תכנן לגור ולעבוד שם כדי לקדם שלום והבנה". ראסל לוין, חברה של פוכטר לספסל הלימודים, אמרה ל-ynet: "אבא שלו יהודי ואמא שלו לא. הוא עצמו לא החשיב את עצמו יהודי. אבל היהדות של אביו נגעה לו, ריתקה אותו ועוררה בו הזדהות. הוא היה אדם רחום להפליא, מלא מוטיבציה ותשוקה, והתעניין בכל מה שקשור ליהדות, ובכלל זה, הסכסוך במזרח התיכון ופוליטיקה. החבר הכי טוב שלו בקמפוס היה סטודנט מרמאללה, קוסאי, והם הסתדרו טוב מאוד".

 

פוכטר. הגיע למצרים כדי ללמד ילדים אנגלית (צילום: AP) (צילום: AP)
פוכטר. הגיע למצרים כדי ללמד ילדים אנגלית(צילום: AP)

עם חברתו  ()
עם חברתו

 

המהומות במצרים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

הילרי רוזן, חברת משפחה, מסרה הודעה מהוריו ולפיה פוכטר שהה באלכסנדריה במשך הקיץ שם לימד אנגלית וביקש

לשפר את הערבית שבפיו. הוא עבד כמתמחה בעמותה האמריקנית AMIDEAST, העוסקת בחינוך במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

 

רוזן הוסיפה שלא ברור אם פוכטר צפה בהפגנות או לא, אבל התעקשה שהוא בשום מקרה לא היה מעורב בהן. "הוא בשום אופן לא היה בין המפגינים", אמרה.

 

בהודעה שפרסמה משפחתו בפייסבוק נכתב: "בננו ואחינו האהוב אנדרו דריסקול פוכטר נסע לאלכסנדריה לקיץ כדי ללמד אנגלית ילדים מצרים בני 8-7 וכדי לשפר את הערבית שבפיו. הוא ציפה לחזור ללימודים בקולג' לשנה השלישית ואחר כך לבלות את סמסטר האביב בירדן. כפי שאנחנו מבינים, הוא צפה במחאה מהצד ונדקר על ידי אחד המוחים.

 

"הוא נסע למצרים כי אכפת לו מאוד מהמזרח התיכון, והוא תכנן לחיות ולעבוד שם במסגרת פעולותיו לקידום שלום והבנה. הוא היה צעיר נפלא שחיפש התנסויות חדשות וביקש לחלוק את הכישרון שלו בזמן הלימודים. לא נגיב יותר בנושא ואנחנו מבקשים פרטיות בתקופה הקשה הזאת למשפחה".

 

חבריו פרסמו הודעות אבל על מותו ברשתות החברתיות:


 

הפגנות נגד מורסי באלכסנדריה במהלך סוף השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנות נגד מורסי באלכסנדריה במהלך סוף השבוע(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

ראסל, חברה של אנדרו לספסל הלימודים סיפרה עליו ל-ynet: "למדנו יחד בקולג'. לא הכרתי אותו היטב אבל שוחחנו מספר פעמים. ב"קניון קולג'" יש קהילה מאוד מגובשת וזה מזעזע טראגי ומעציב שזה קרה, אני מלאת כבוד כלפיו ומלאת יגון בלכתו". ראסל מספרת כי בשנה האחרונה פוכטר היה מנהל שותף בבית הילל בקמפוס, ארגון יהודי גדול. "אבא שלו יהודי ואמא שלו נוכריה. הוא לא החשיב את עצמו כיהודי לכשעצמו. בכל מקרה, היהדות של אביו נגעה לו, ריתקה אותו ועוררה בו הזדהות. ממה ששמעתי מחברים, הוא היה אדם רחום להפליא, מוטיבציוני ומלא תשוקה, והתעניין בכל מה שקשור ליהדות – ובכלל זה, הסכסוך במזרח התיכון ופוליטיקה".

 

עוד מספרת ראסל כי החבר הכי טוב של אנדרו בקמפוס היה סטודנט מרמאללה בשם קוסאי (Qossay). "הוא תמיד היה אומר לי שאני חייבת להסתובב יותר עם אנדרו כי יש לו לב ענק - ולראיה, זו הסיבה שהוא היה במצרים מלכתחילה. בתקופה התיכון חייתי בישראל, וקוסאי ואני היינו דנים בענייני הפוליטיקה של המזרח התיכון. קוסאי היה מספר לי על האכפתיות העצומה שאנדרו מגלה כלפי הסכסוך".

 

השגרירות האמריקנית בקהיר חידשה את אזהרתה לאזרחים מפני הגעה למצרים והודיעה על פינוי אנשי צוות ומשפחות ששהותם לא חיונית. הנשיא ברק אובמה, הנמצא בביקור בדרום אפריקה, הגיב להתרחשויות ואמר שארה"ב פועלת לשמור על בטיחותם של עובדי השגרירות ושהיא נמצאת בקשר מול הממשלה במצרים. הוא הוסיף: "כולנו עוקבים בדאגה אחר המצב".

 

היום קראה ארה"ב לנהוג באיפוק וביקשו משני הצדדים להימנע מעימות שעלול לסכן את הדמוקרטיה המדינה, שרק עתה מציינת שנה להיווסדה.

 

מחר שיא האירועים: הפגנות ענק נגד מורסי

מצרים מגיעה לנקודת רתיחה לקראת הפגנות הענק הצפויות מחר במלאת שנה לכהונתו של הנשיא מוחמד מורסי. מספר ההרוגים במהומות מוסיף לעלות והוא עומד עתה על שמונה מאז יום רביעי.

בהמשך לאירועים שבהם נרצח פוכטר, מוקד האירועים ממשיך להיות בעיר אלכסנדריה, שבה מת היום מפצעיו נער בן 14 שנדקר אתמול בעימותים בין תומכיו של הנשיא מורסי לבין מתנגדיו.

 

העיתון "אל-מסרי אל-יום" דיווח מוקדם יותר מפי גורמים שהוגדרו כ"יודעי דבר", כי מורסי ובני משפחתו הועברו שלשום מביתם למטה של המשמר הנשיאותי בבירה המצרית. מורסי, כך דווח, ישהה במטה בימים הקרובים, זאת על רקע התכנון של המפגינים להגיע מחר לארמון הנשיאות אל-איתחאדיה.

 

האופוזיציה קיבלה היום זריקת עידוד בדמות 22 מיליון חתימות על העצומה הקוראת לסילוקו של מורסי ולקיום בחירות מוקדמות. תנועת א-תמרד, המנוע מאחורי המחאה הנוכחית נגד מורסי, הבהירה במסיבת עיתונאים בקהיר שלא תקבל שום פתרון שיאפשר את הישארותו של מורסי לשלטון. לדבריהם, "מורסי הוא כבר לא נשיאה החוקי של מצרים". התנועה שבה וקראה לאזרחים לצאת להפגנות לא אלימות נגד מורסי. היא גם קראה למוסדות המדינה לשתף פעולה עם "רצון העם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים