שתף קטע נבחר

השר אריאל: "החלטת האיחוד גזענית ליהודים"

בימין הגיבו בחריפות להודעת האיחוד האירופי שלפיה ייאסר מימון גורמים בהתנחלויות. סגנית השר חוטובלי: "מנסים לכפות עלינו את פתרון שתי המדינות" ח"כ רגב: "עוסקים בישראל כאילו נגמרו העוולות בעולם". מנגד, בשמאל תקפו את ממשלת נתניהו: "זו תוצאה של הקיפאון בתהליך המדיני", אמרה יו"ר מרצ גלאון

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות החלטת האיחוד האירופי להחריג את ההתנחלויות מהסכמים : שרים וחברי כנסת מכל קצות הקשת הפוליטית התייחסו הבוקר (יום ג') להחלטת הנציבות העליונה של האיחוד האירופי בדבר הבחנה ברורה בין גופים ישראליים שפועלים בין קווי 67' ובין גופים הפועלים מעבר לקו הירוק. "מדובר בהחלטה הנגועה בגזענות ואפליה קשה כלפי העם היהודי המזכירה את החרמות שעשו ליהודים באירופה לפני יותר מ-66 שנה", אמר שר השיכון אורי אריאל (הבית היהודי).

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

שוב: פצמ"רים מהלחימה בסוריה התפוצצו בגולן

שוכחים ללא דין: "להורה לא יכול להיות יותר גרוע"

 

השר אריאל אמר עוד כי "לממשלת ישראל אסור בשום פנים ואופן להיות צד באף הסכם עתידי הכולל סעיף שיהודה ושומרון הן לא חלק ממדינת ישראל הריבונית". הנחיית האיחוד שתפורסם באופן רשמי בעוד ימים אחדים מהווה המשך להחלטה שהתקבלה כבר בדצמבר 2012 בקרב שרי החוץ של האיחוד, ולפיה יש לעשות הפרדה והבדלה בין מה שנמצא מעבר לקו הירוק ובין מה שנמצא בישראל של קווי 67'.

 

סגן השר במשרד ראש הממשלה, ח"כ אופיר אקוניס (הליכוד ביתנו), מסר בתגובה להחלטת האיחוד האירופי כי מדובר ב"החלטה שגויה ומצערת. צעדים מסוג זה – עוד לפני שהפלסטינים הודיעו שהם מוכנים לחזור בכלל למשא ומתן – מרחיקים את המשא ומתן המדיני ולא מקרבים אותו. יידעו גם באירופה - יהודה ושומרון הם אינם 'כבושים', הם ערש המולדת של העם היהודי".

 

"יהודה ושומרון הם ערש המולדת של העם היהודי" (צילום: גור דותן) (צילום: גור דותן)
"יהודה ושומרון הם ערש המולדת של העם היהודי"(צילום: גור דותן)

 

אל הביקורת בימין הצטרפה גם סגנית שר התחבורה ציפי חוטובלי (הליכוד ביתנו). לדבריה, "האיחוד האירופי אינו מכיר בריבונות הישראלית ביהודה ושומרון ומנסה לכפות עלינו את פתרון שתי המדינות להקמת מדינת טרור נוספת. יש לשנות את המצב החוקי של שטחי יהודה ושומרון ושל הגרים בהם ולהתחיל בהליך של סיפוח הדרגתי ביהודה ושומרון".

 

גם ח"כ גילה גמליאל (הליכוד ביתנו) הגיבה בחריפות להחלטה: "גבולות המדינה לא נקבעים על ידי האיחוד האירופי ולא על ידי גוף אחר מכובד ככל שיהיה, אלא רק על ידי ממשלת ישראל וכנסת ישראל", ציינה גמליאל. "קווי גבולות המדינה ברורים ונקבעים על ידי המדינה הריבונית. ברור ששרי החוץ של מדינות אירופה לא היו מוציאים מחוץ לתחום אזור שלם לדוגמה מהולנד או ספרד".

"קווי הגבולות נקבעים על-ידי המדינה הריבונית". ההתנחלות עפרה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"קווי הגבולות נקבעים על-ידי המדינה הריבונית". ההתנחלות עפרה(צילום: רויטרס)

 

ח"כ מירי רגב (הליכוד ביתנו) תקפה בתגובתה את בריטניה ואמרה כי "הגיע הזמן שכל מדינה תתחיל להתעסק בענייניה. בעבר עברנו את 'ההתנתקות' וקיבלנו טרור וחוסר שקט בדרום. כל מדינות האיחוד עוסקות בישראל כאילו נגמרו העוולות בעולם. בריטניה, החברה באיחוד הייתה בין הכובשות בסיפור איי פוקלנד, וכעת היא מטיפה לנו. צריך להפסיק להתנצל ולשים סוף למדיניות ההסברה הרופסת הזאת. יהודה ושומרון הם חלק ממדינת ישראל בדיוק כמו רמת הגולן וירושלים כולה".

 

יו"ר ועדת הכספים בכנסת, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), הציע לאיחוד האירופי לטפל במתרחש בסוריה ובמצרים. לדבריו, "בזמן שכל המזרח התיכון בוער ואלפי אנשים נהרגים מדי חודש, אני ממליץ לאיחוד האירופי לעסוק בבעיות האמת של האזור. אנחנו מצדנו נמשיך לבנות ולפתח".

 

במועצת יש"ע אמרו כי "באירופה, ההיסטוריה אינה נלמדת. לצערנו, ביום ט' באב חוזרת אירופה למדיניות של החרמה והפרדה נגד מדינת ישראל. תמיכתה הבלתי-מסויגת של אירופה ברשות הפלסטינית הופכת אותה לגורם לא ניטרלי. על ממשלת ישראל להורות למשרד החוץ, משרד הביטחון ומתאם הפעולות בשטחים להפסיק לאלתר את כל הפרויקטים האירופיים בשטחי יהודה ושומרון עד לביטולה של החלטה חד צדדית זאת".

 

גם ח"כ אלי ישי (ש"ס) מהאופוזיציה התייחס להחלטת האיחוד האירופי. "בזכות האמברגו בעבר הוקמה תע"ש – מקור בלתי נדלה של גאווה לאומית. ניתן רק לנחש מה עתיד להתפתח בישראל בעקבות החרם הנוכחי. יש להצטער כי האירופים ממשיכים בהתנהלותם החד-צדדית תוך נקיטת פעולות בלתי-לגיטימיות. עמדתם חשובה, אך חשובה יותר היא דעתם ואמונתם של אזרחי הארץ וחובת המדינה להבטיח להם ביטחון והגנה".

 

גלאון: "חסד עם ישראל" 

בעקבות החלטת האיחוד תקפו בשמאל את ממשלת נתניהו. ח"כ עמר בר-לב (העבודה) אמר כי "הציונות נמצאת היום תחת מתקפה מבית מדרשם של חולמי המדינה הדו-לאומית משני צדי המתרס, והשאלה היא האם לראש הממשלה יש את העוז והמעוף שבהם ניחנו מנהיגים. האשליה שהימין מנסה להנחיל לנו שהסטטוס-קוו פועל לטובתנו, נחלה היום עוד תבוסה בהודעת מדינות האיחוד האירופי. יותר מכך, ההחלטה קובעת שכל הסכם עתידי בין ישראל לאיחוד האירופי יכלול סעיף טריטוריאלי הקובע למעשה את גבולות ישראל בגבולות 67'".

 

בר-לב אמר עוד כי "כך, מוצאים גושי ההתיישבות הגדולים ביהודה ושומרון כמו גם הר הבית ושכונות בירושלים הנמצאים בלב הקונסנזוס הישראלי דה-פקטו מחוץ לגבולות ישראל. זוהי עוד הוכחה שמדיניות הממשלה ש'תפסת מרובה לא תפסת' לא עובדת. זהו עוד שלב בדה לגיטימציה של מדינת ישראל ועוד איתות שחובה לפעול למען המטרה המרכזית - הבטחת המשך קיומה של ישראל כמדינה דמוקרטית בעלת רוב יהודי מובהק".

 

ח"כ נחמן שי (העבודה) אמר כי "הלך הגזר בא המקל. ישראל בורחת מבשורה והאיחוד האירופי קיבל אותה עבורנו. קו אדום חוצץ עתה בין ישראל לבין יהודה ושומרון. נסתיים פרק האזהרות והגישושים הדיפלומטיים. עבור אירופה ישראל אינה יו"ש ויו"ש אינה ישראל. אחר כך שיבואו חרם כלכלי וסנקציות מדיניות, אל תגידו - לא ידענו. הנה זה קורה".

 

יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון אמרה כי "האיחוד האירופי עושה עם ישראל חסד כשהוא מסמן את הגבול שממשלת ישראל נכשלה לסמנו. לא מדובר בחרם על ישראל, אלא בהבחנה בין ישראל

לבין ההתנחלויות והכיבוש. ההחלטה היא תוצאה של הקיפאון המוחלט בתהליך המדיני והמשך הבנייה בהתנחלויות ובמאחזים. כעת מקבלת ההצהרה של האיחוד האירופי שההתנחלויות לא חוקיות ביטוי דה פקטו במדיניות".

 

ב"שלום עכשיו" מסרו בתגובה כי "החלטת האיחוד האירופי משדרת מסר ברור, העולם איננו מכיר בהתנחלויות והן סותרות ערכים דמוקרטיים אוניברסליים. ממשלת ישראל מנהלת קרב מאסף נגד ההבנה הכלל עולמית כי הכיבוש הישראלי בשטחים חייב להסתיים. ישראל לא תוכל להכריח גורמים ישראליים ובינלאומיים לשתף פעולה עם פרויקט ההתנחלויות, המנוגד לתפישת עולמם הערכית והמוסרית".

 

בהכנת הכתבה השתתף קובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"החלטה הנגועה בגזענות". השר אריאל
צילום: ירון ברנר
מומלצים