שתף קטע נבחר

נעילה חיובית בבורסה: גילת התרסקה ב-13.7%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב- 0.3%. מניית חברת שירותי הלווין קרסה לאחר פרסום אזהרת רווח. מודיעין השלימה זינוק של יותר מ-50% בשבוע. מנכ"ל קריפטונייט קרנות גידור: "הבורסה מקבלת את התפטרות המנכ"לית שלה בשיוויון נפש"

היום האחרון של שבוע המסחר בבורסת תל אביב (ה') ננעל בעליות, על רקע המגמה החיובית שנרשמה אמש בוול סטריט לאחר עדותו של יו"ר הפד, בן ברננקי, בקונגרס.

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.26% ל-1,226.89 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.29% ל-1,111.21 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-0.86% ל-314.73 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.64% ל-361.40 נקודות.

 

ברקע המסחר

שבוע לאחר שנאלצה להתמודד עם דו"ח ביקורת פושר מצדו של יו"ר הבורסה סם ברונפלד, הודיעה אתמול מנכ"לית הבורסה אסתר לבנון על התפטרותה - שנתיים וחצי לפני מועד סיום העסקתה המתוכנן. לבנון תסיים תקופה של 28 שנות עבודה בבורסה, מתוכן כשבע וחצי שנים כמנכ"לית.

 

על אף צירוף המקרים שבין הביקורת של ברונפלד להודעת הפרישה, נראה שמי שעומד מאחורי החלטתה של לבנון הוא יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר שאף על פי שאין לו סמכות לפטר את לבנון - סמכות הנתונה בידי דירקטוריון הבורסה - הוא רמז ללבנון מאחורי הקלעים בכל דרך אפשרית שאינו מרוצה מתפקודה והראה לה את הדלת מחוץ למסדרונות הבורסה. האוזר, אגב, גם לא שבע רצון מתפקודו של ברונפלד, ולכן לא מן הנמנע כי גם ברונפלד יחליט לפרוש בקרוב אף הוא.

 

"מהלך ההתפטרות של אינו מהווה הפתעה על רקע המתיחות הידועה בבורסה בימים אלו וזאת על רקע הירידה המשמעותית בהיקפי המסחר", כך אמר אתמול אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים של תמיר פישמן בתגובה להודעת ההתפטרות של לבנון. "לבנון עשתה עבודה מעולה ולמעשה הינה קורבן של בעיות מבניות קשות בשוק ההון הישראלי שאינן בשליטתה של אסתר ואינן בשליטתו של אף מנכ"ל בורסה אחר", הוסיף תמיר.

 

קיצוץ רוחבי

ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר האוצר יאיר לפיד החליטו להביא ביום ראשון הקרוב לאישור הממשלה הצעה לקיצוץ רוחבי בתקציבי כל משרדי הממשלה במטרה לגשר על הפער שנוצר בין סכום המסים שייגרע מקופת המדינה לבין הסכום הנוסף שיזרום אליה, כתוצאה ממכלול הצעדים שעליהם סוכם בין שר האוצר לבין יו"ר ועדת הכספים של הכנסת.

 

שוק האג"ח

אתמול נערכה אסיפת הנושים של אלביט הדמיה במועד שנקבע על ידי השופטת ורדה אלשיך. מחזיקי איגרות החוב הצביעו עד השעה 17:00 על הצעת הסדר החוב שגיבשה אלביט הדמיה בשיתוף עם הקרנות הזרות, יורק ו־DK, ועל הצעת הנציגות המצומצמת. היום נאמני איגרות החוב יספרו את קולות המחזיקים וידווחו על תוצאות ההצבעה עד השעה 17:00, אז יוודע אם פניה של אלביט הדמיה לקראת דרך חדשה או שהחברה תידרש לעבור "מקצה שיפורים" כדי לזכות בברכת הנושים.

 

מניות במרכז

גילת רשתות לווין (מניית החברה ירדה ב-13.7%) הורידה את התחזיות שלה להמשך השנה וזאת בעיקר בשל פגיעה במחלקת ההגנה של החברה.לפי התחזית המעודכנת ההכנסות השנתיות של גילת יעמדו בין 335 - 345 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 350 - 360 מיליון דולר. כמו כן עדכנה החברה כי שיעור רווחי ה-EBITDA מההכנסות יירדו ל-7% ב-2013, לעומת 9% בתחזית הקודמת.

 

פוטומדקס, הפועלת בתחום בריאות העור והאסתטיקה, הודיעה כי החברה הבת רדיאנסי רכשה את חברת ההפצה הברזילאית הפרטית LK Technology Importaçăo E Exportaçăo, וכי תתחיל בשיווק ומכירות של מוצרי מותג ה-no!no! שלה בברזיל כבר ברבעון השלישי של 2013.

 

מניית נסווקס ממשיכה לצלול. החברה העוסקת בפיתוח חיסונים ומוצרים בתחום האימונותרפיה, פרסמה הודעה בדבר הנפקה צפויה של מניות וכתבי אופציה במחיר המשקף דיסקאונט של כ-17% על מחיר המניה. המניה צללה אתמול ב-11%.

 

בנק אגוד הוריד אתמול את מחיר היעד לאבגול שנה את ההמלצה לתשואת חסר. "אנו מעדכנים את מחיר היעד של חברת אבגול מ-3.55 שקלים ל- 3.24 שקלים. הסיבה לכך קשורה להורדת תחזית המכירות שלנו לקו החדש בסין לאור העלייה בעודף הייצור בעולם ומעלייה בהתחייבויות הפיננסיות של החברה ב-11% ביחס לרבעון קודם".

 

מניית שותפות מודיעין רושמת עליות חדות במסחר מאז תחילת השבוע, לאחר שפרסמה אתמול דו"ח משאבים לפיו עתודות הגז הטבעי הפוטנציאליות בקידוח "ים חדרה" גדלו מכ-1.4 TCF (טריליון רגל מעורב) לעד 3.4 TCF, זינוק של כ-143% - ברמת הסתברות של 17%-29%. לשם השוואה, מד'ובר במאגר פוטנציאלי שנפחו שקול לכ-100 מיליארד מ"ק, שהם כשליש מנפחו של מאגר "תמר". בתוך כך נחשף היום ב"כלכליסט" כי חברת הקידוח, שבשליטת צחי סולטן וקבוצת אי.די.בי, מנהלת בשבועות האחרונים מגעים להכנסת ענקית האנרגיה האיטלקית אדיסון כמפעילה ברישיונות הגז ים חדרה וגבריאלה.

 

חברת מבני תעשיה שבשליטת אליעזר פישמן תובעת את מינהל מקרקעי ישראל ואת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הוד השרון על נזקים של כ־30 מיליון שקל, שנגרמו לה לטענתו מהפרת הסכם פיתוח שנחתם בינה לבין המינהל להקמת מבנה לתעשיית היי-טק. התביעה היא שלב נוסף במערכה המשפטית שמנהלת החברה נגד המינהל על הקרקע המדוברת.


פורסם לראשונה 18/07/2013 10:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים