שתף קטע נבחר

טבע: ירידה קלה בהכנסות ל-4.9 מיליארד דולר

בשורה התחתונה, סיימה טבע את הרבעון השני של השנה עם רווח נקי של מיליארד דולר לעומת 1.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל. טבע החמיצה במעט את ציפיות השוק בשורה העליונה ועמדה בצפי בשורת הרווח

טבע, ענקית הגנריקה הישראלית, סיימה את הרבעון השני עם הכנסות של 4.9 מיליארד דולר ירידה של 1% לעומת הכנסות הרבעון המקביל. ציפיות האנליסטים היו להכנסות של 4.94 מיליארד דולר כך שהחברה החמיצה את תחזיות השוק בשורה העליונה.

 

טבע שיאנית הטבות המס: 12 מיליארד ב-6 שנים

טבע תשלם למדינה מס של 336 מיליון שקל

לפיד נפגש עם מנכ"ל טבע ג'רמי לוין

 

בשורה התחתונה, סיימה טבע את הרבעון עם רווח נקי של מיליארד דולר לעומת 1.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל, או 1.20 דולר למניה לעומת 1.28 דולר ברבעון המקביל. ציפיות השוק היו לרווח של 1.20 דולרים כך שבשורה התחתונה עמדה טבע בציפיות השוק. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הסתכם בכ-875 מיליון דולר, בהשוואה ל-1.2 מיליארד דולר ברבעון השני של 2012, ירידה של 27%.

 

ההפסד למניה על בסיס GAAP הסתכמו ב-452 מיליון דולר ו-53 סנט, בהתאמה, בהשוואה לרווח נקי ורווח למניה על בסיס GAAP של 863 מיליון דולר ו-99 סנט למניה, בהתאמה, ברבעון השני של 2012. ההפסד נגרם כתוצאה מהפרשת הענק של טבע בפשרה במשפט מול פייזר.

 

טבע רשמה ברבעון השני הוצאות משפטיות בסך 1.4 מיליארד דולר, בעיקר בקשר עם ההפרשה הנוספת של 930 מיליון דולר בגין הסכם הפשרה בהתדיינות המשפטית על הפטנט של תרופת ה-pantoprazole וכן הפרשה בסך 485 מיליון דולר בגין ההתדיינות המשפטית בסוגיית הגבלים עסקיים בנוגע ל-modafinil.

 

טבע העריכה כי היא תוכל לקבל חלק מההפרשה מחברת הביטוח שלה, אולם חברת הביטוח, ככל הנראה, תסרב להשתתף בתשלום לפייזר. טבע השיקה את תרופת הפרוטוניקס בסיכון, תוך כדי הערכה כי היא תצליח לערער על תקפות הפטנט, אולם בסופו של דבר בית המשפט קבע כי הפטנט היה בתוקף.

 

הירידה בהכנסות של טבע התרחשה בעיקר כתוצאה מירידה בהכנסות מתרופות גנריות, בארה"ב ואירופה, ושינויים בשערי מטבע חוץ בשווקים בשאר העולם, בעיקר ביפן, שהפחיתו את המכירות ב-55 מיליון דולר. הירידה קוזזה בחלקה על ידי הכנסות גבוהות יותר מ-Copaxone ותרופות יחודיות אחרות בארה"ב ובאירופה כמו גם מהכנסות גבוהות יותר ממוצרים ללא מרשם (OTC).

 

מבחינת חלוקת ההכנסות, ההכנסות בארה"ב ברבעון השני הסתכמו ב-2.5 מיליארד דולר, עלייה של 2% בהשוואה לרבעון השני של 2012, בעיקר כתוצאה ממכירות גבוהות יותר של Copaxone, שקוזזו בחלקן ממכירות נמוכות יותר של תרופות גנריות.

 

ההכנסות באירופה ברבעון השני הסתכמו ב-1.5 מיליארד דולר ירידה של 3%, או 4% בהשוואה לרבעון השני של 2012. הירידה בהכנסות נבעה ממכירות נמוכות יותר של תרופות גנריות וקוזזה בחלקה על ידי מכירות גבוהות יותר של עסק התרופות ללא מרשם. ההכנסות בשאר העולם ברבעון השני הסתכמו ב-945 מיליון דולר, ירידה של 8% בהשוואה לרבעון השני של 2012. בנוסף להשפעה שלילית של שינויים בשערי חליפין בעיקר היין היפני, הירידה בהכנסות נבעה ממכירות נמוכות יותר ברוסיה, בעיקר בשל תזמון מכרזים ל-Copaxone, וכן בקנדה ויפן.

 

ההכנסות מתרופות גנריות ברבעון השני הסתכמו ב-2.4 מיליארד דולר, ירידה של 8% בהשוואה ל-2.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל. עיקר הירידה נבעה מפגיעה בארצות הברית, כאשר עיקר הירידה נבעה מכך שברבעון המקביל לטבע היו זכויות בלעדיות לשיווק תרופת הלקספרו, כמו גם תרופות הליפיטור והאירבסרטן. ירידה זו קוזזה על ידי מכירות גבוהות של משאף הפולמיקורט ואדראל, תרופת הפרעות הקשב והריכוז.

 

ההכנסות מאירופה הסתכמו בסך של 860 מיליון דולר, ירידה של 5% בהשוואה לרבעון השני של 2012. הירידה נבעה בעיקר ממכירות נמוכות יותר באיטליה ובספרד וקוזזה בחלקה על ידי השפעת החדירה הגנרית המוגברת בצרפת. הכנסות משאר העולם הסתכמו ב-581 מיליון דולר, ירידה של 11% בהשוואה לרבעון השני של 2012. הירידה הרבעון נבעה בעיקרה ממכירות נמוכות יותר ביפן ובקנדה, וקוזזה באופן חלקי על ידי הצמיחה הנמשכת בשווקים אחרים בשאר העולם.

 

עלייה של 9% בהכנסות של הקופקסון

ההכנסות מתרופות מקור הסתכמו ב-2.1 מיליארד דולר, עלייה של 5% לעומת הרבעון המקביל. העלייה במכירות תרופות יחודיות בהשוואה לרבעון השני של 2012 הינה בעיקר כתוצאה ממכירות גבוהות יותר של הקופקסון, כמו גם של מספר תרופות יחודיות אחרות, בעיקר Treanda ו-ProAir, שקוזזה על ידי ירידה במכירות Provigil בארה"ב בשל כניסת התחרות הגנרית ב-2012 וכן ממכירות נמוכות יותר של Azilect ו-Nuvigil.

 

ההכנסות מקופקסון עלו ב-9% ל-1.1 מיליארד דולר בהשוואה ל-982 מיליון דולר ברבעון השני של 2012, כאשר בארה"ב עלו ההכנסות ב-17% ל-817, בעיקר כתוצאה מהעלאת מחיר התרופה. ההכנסות מחוץ לארה"ב ירדו ב-10% ל-253 מיליון דולר בעיקר בשל עיתוי מכרזים.

 

ההכנסות מתרופות ללא מרשם (OTC) ברבעון היו 257 מיליון דולר, עלייה של 17% , בהשוואה ל-219 מיליון דולר ברבעון השני של שנת 2012, בעיקר בשל מכירות גבוהות יותר של פורטפוליו התרופות הקיים של PGT Healthcare, המיזם המשותף של טבע ופרוקטר אנד גמבל שנהנה ממכירות חזקות וגידול בנתח השוק בכל שווקי המפתח ובכללם באירופה, רוסיה וישראל.

 

ההכנסות האחרות ברבעון, בעיקר הפצה של מוצרי צדדים שלישיים בישראל ובהונגריה, הסתכמו ב-205 מיליון דולר, בהשוואה ל-212 מיליון דולר ברבעון השני של 2012.

 

במהלך הרבעון בוצעה רכישה עצמית של כ-7.6 מיליון מניות בעלות כוללת של כ-297 מיליון דולר. מתחילת שנת 2013, טבע רכשה 12.8 מיליון מניות עבור כ-497 מיליון דולר. סך המזומנים וההשקעות בניירות ערך סחירים הינו 1.4 מיליארד דולר נכון לסוף הרבעון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים