שתף קטע נבחר

שנתיים אחרי האסון: יפן סוגרת הכור האחרון

התכת הכורים בפוקושימה ב-2011 בעקבות רעידת האדמה והצונאמי הובילה את יפן לצמצם את תלותה באנרגיה גרעינית. מחר ייסגר כור מספר 4 במחוז אוהי והמדינה תישאר ללא אספקת חשמל מ-50 הכורים שבשטחה

הכור הגרעיני היחיד שפעל ביפן נסגר לצורך תחזוקה ולא ברור מתי ייפתח מחדש. בכך תישאר המדינה ללא אספקת אנרגיה גרעינית מ-50 הכורים הגרעיניים שלה - בפעם השנייה ב-40 השנים האחרונות. רשת החדשות הבריטית BBC ורשת CNN האמריקנית דיווחו היום (יום א') כי כור מספר 4 בתחנת הכוח הגרעינית במחוז אוהי יפסיק את ייצור החשמל מחר בבוקר. אנליסטים אמרו שהוא יישאר סגור לכל המוקדם עד חודש דצמבר אם כי לפי שעה לא נקבע מועד לפתיחת הכור מחדש.

 

עוד חדשות בעולם :

יוון: ניאו-נאצים תקפו קומוניסטים באלות

מבצע "קונקורדיה": איך מעלים 115 אלף טונות?

הטייסת שהוזנקה למשימת התאבדות ב-11/9

קייהנאיקוקאוקהיהוליהיקהאונאילי? ארוך מדי

 

הציבור היפני הפנה עורף לשימוש באנרגיה גרעינית בעקבות רעידת האדמה והצונאמי שזעזעו את ארצם בשנת 2011 וגרמו להתכה של המתחם הגרעיני בפוקושימה. לפני התאונה סיפקו הכורים הגרעיניים ביפן 30 אחוזים מצריכת החשמל שלה.

 

התלות באנרגיה גרעינית אשמה בגירעונות? כור מספר 4 באוהי (מימין) (צילום: AP) (צילום: AP)
התלות באנרגיה גרעינית אשמה בגירעונות? כור מספר 4 באוהי (מימין)(צילום: AP)

טכנאים בחדר בקרה בכור מספר 4 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טכנאים בחדר בקרה בכור מספר 4(צילום: AFP)

יפן מקימה חומת קרח תת-קרקעית כדי לעצור את דליפת המים הרדיואקטיביים. פוקושימה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יפן מקימה חומת קרח תת-קרקעית כדי לעצור את דליפת המים הרדיואקטיביים. פוקושימה(צילום: רויטרס)

 

אלא שמאז אסונות הטבע והאסון הגרעיני החלה יפן לסגור בהדרגה את הכורים הגרעיניים שלה. חלק מהכורים נסגרו לצורך תחזוקה וחלק מחשש לבטיחות המתקנים וביטחון העובדים. ראש הממשלה היפני שינזו אבה מעוניין לפתוח מחדש את הכורים בארצו בגלל חשיבותם הגדולה לכלכלה, אך עד שהכורים שנסגרו ייפתחו מחדש נשענת המדינה האסייתית על ייבוא כמויות גדולות של פחם, גז נוזלי וסוגים שונים של דלק. בממשלתו של אבה מאשימים את התלות הגדולה בייבוא לגירעונות העצומים שלה מאז 2011.

 

בשנה שעברה הסתדרה יפן ללא אנרגיה גרעינית בחודשים מאי ויוני, אבל מאוחר יותר קיבלה חברת החשמל TEPCO אישור להפעיל מחדש את הכורים שלה במחוז אוהי.

 

לפני שבועיים הודיעה הממשלה היפנית כי תשקיע 470 מיליון דולר בהקמת חומת קרח תת-קרקעית על מנת לעצור את דליפת המים הרדיואקטיביים במתקן הגרעיני בפוקושימה. הצעד הגיע לאחר דליפות חוזרות ונשנות מהמתקן מאז רעידת האדמה והצונאמי ב-2011.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כור מספר 4 באוהי
צילום: רויטרס
מומלצים