שתף קטע נבחר

אייפון 5S ו-5C: עוד הרבה מאותו דבר

מכשיר הדגל החדש של אפל מכיל אפשרויות חדשות לצד שיפור בביצועים ובאיכות המצלמה. לקחנו לבדיקה את האייפון 5S וה-5C ובחנו מה בדיוק השתנה השנה והאם שווה להשקיע בחידוש האחרון מבית אפל - ולמי. צפו

הם הגיעו לישראל. לא כמו במדינות המועדפות על אפל שם משתרכים התורים, אלא בטפטוף דק, קילוח של יבוא פרטי כמו במקרה של חנות אייסטור התל אביבית, שהשאילה לנו את ה-5S וה-5C, לסקירה.

 

עיצוב

באפל יודעים לעצב וגם כאן לא אכזבו. המכשיר שנראה כמעט בדיוק כמו קודמו, בנוי ממסגרת מתכת בגוונים לבן וכסוף, שחור ו"אפור חלל", ולבן ושמפניה. השינוי הבולט בנוסף לצבעים הוא כפתור הבית והוא עתה שטוח וללא הדפס עליו. בחלקו האחורי של המכשיר ישנו פלאש כפול האמור להגדיל את עוצמת התאורה.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

סורק טביעות אצבעות

חזונה של אפל והסיוט הכי גדול של כל מוכי חרדת הפרטיות התגשם. מובנה בתוך כפתור הבית, סורק טביעות אצבעות המסוגל לקרוא לנתח ולעבד טביעת אצבע בפחות משתי שניות. מעתה ניתן להגדיר סיסמה ובמקום להקיש אותה כל פעם שפותחים את המכשיר, פשוט לוחצים על כפתור הבית ומשאירים את האצבע במגע עם הסורק.

 

 (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

הפוטנציאל כאן הוא עצום. נכון לעכשיו ניתן לפתוח את המכשיר ולרכוש אפליקציות ללא סיסמה, אך ייתכן וזהו העתיד של עולם התשלומים בסלולר. לרבים נמאס להקיש סיסמאות ולזכור קודי משתמש למיניהם. העובדה שיש סורק טביעות אצבעות מובנה בסמארטפון כל כך פופולארי, יהפכו את עניין הרכישה באמצעות הסלולר בחנויות למשתלם כלכלית. אפל מצידה, מבטיחה שטביעת האצבע מאובטחת ושמורה עמוק בתוך שבב מעבד ה-A7 ושהמידע לא מגיע לאינטרנט בשום שלב אך הטכנולוגיה לכשעצמה היא לא שיא האבטחה.

 

ביצועים

יכולת העיבוד המשופרת תשפיע על אפליקציות כמו וויז נטענות קצת מהר יותר אך ההפרש מזערי כך שקשה לשים לב להבדל כלשהו. רק במשחקים ראינו הבדל של כמה שניות טובות בין ה-5 ל-5S כשכל מה שדרש גרפיקה מסובכת נטען משמעותית מהר יותר במכשיר החדש.

 

כדי להשוות את הבדלי הביצועים בין האייפון 5, 5C ,5S וגם גלקסי S4 אקטיב שנתן קצת פרספקטיבה, הפעלנו את תוכנת הבדיקה 3dMark המריצה הדמיה גרפית על המכשיר ותוך כדי מודדת כיצד הוא מתמודד איתה, ומעניקה נקודות בהתאם. את אותן תוכניות הפעלנו בכל המכשירים וקיבלנו תוצאה מעניינת למדי.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

בבדיקה בשם Ice Storm Unlimited ה-5S זכה ל-13,790 נקודות. בבדיקה Ice Storm Extreme זכה המכשיר ל-10,077 נקודות. ובירידה חדה כלפי מטה ה-5C זכה בבדיקה Ice Storm Unlimited ל-5,697 נקודות בלבד, וב-Ice Storm Extreme הוא קיבל רק 3,310 נקודות. אצל המתחרים הגלקסי S4 אקטיב זכה במבחן הראשון ב-10,459 נקודות, ובמבחן השני ב-6,842 נקודות. כלומר- מבחינת ביצועים יבשים ה-S4 נותן קונטרה חזרה לאפל.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

תצוגה

ב-5S הצבעים מרגישים אמיתיים ונאים בהחלט, אך חדות תצוגת הטקסט, נראית קצת פחות טובה מה-5. בפועל הרזולוציה זהה אך נראה שיש מעין אפקט קל של צל סביב הטקסט וזה מה שגורם להבדלים. בדומה לקודמו גם כאן הרזולוציה עומדת על 1136X640 פיקסל עם צפיפות של 326 פיקסל לאינץ'.

 

מצלמה

בדגם זה אפל החליטה ללכת בעקבות HTC ובמקום להשקיע ביותר מגה פיקסלים, הגדילה אותם. המהלך מאפשר בתיאוריה קליטה יותר טובה של אור בתנאי תאורה נמוכים ובמציאות תמונות שיצאו חשוכות ב-5 הופיעו כמוארות יותר ב-5S אך גם רועשות יותר. התמונות נראו כאילו מישהו הגביר את הבהירות בצורה מלאכותית, ולא שנקלט יותר אור בפועל.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

באזור הווידאו ישנו מצב צילום Full HD 30 פריים לשניה כפי שהיה, ובנוסף ניתן לצלם וידאו בהילוך איטי של 120 פריים לשנייה. אהבנו את האפשרות לערוך את הסרטון כך שרק חלק ממנו מוצג בהילוך איטי, אתם יכולים לדמיין לעצמכם כמה כיף אפשר לעשות עם זה. עוד ניתן, לצלם ברצף תמונות, ואז לבחור מביניהן את הטובה ביותר. בפועל כל התמונות נשמרות על המכשיר אך רק זו שאהבתם מוצגת בסרט הצילום.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

שינוי נוסף שנעשה הוא בפלאש. אפל קוראת לתכונה זו Truetone והיא מתיימרת ליצור גוונים יותר טבעיים בעור של בני אדם המצולמים בחושך. מבדיקה של גוון האור אותו מייצר הפלאש הבחנוו כי הוא פועל בגוון צהבהב יותר, התואם לתנאי תאורה ביתיים (3200K בערך) ובכך מבטיח שהתאורה על אוביקט הצילום תתאם לרקע. גוון הפלאש ב-5 וקודמיו הוא לבן יותר מה שתואם לתנאי תאורה בשמש (5500K). היות ולרוב לא מצטלמים עם פלאש בשמש, חוסר ההתאמה היה גורם לאנשים לצאת חיוורים בתמונות.

 

אייפון 5C

והגענו לאח הקטן. כאן אין ממש חדש תחת התפוח. מדובר במכשיר זהה לחלוטין לאייפון 5, למעט המסגרת המתכתית שהוחלפה בכזו מפלסטיק, כשהעיצוב צעיר ומדליק עם מגוון צבעים.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

העניין הוא שכמו בכל פעם שאפל מוציאה דגם חדש, היא מורידה את המחיר לדגם הקודם כדי לסיים את המלאי וכביכול לתת אלטרנטיבה לאלו שלא רוצים להוציא 650 דולר על מכשיר. הפעם החברה התחכמה ובמקום לחסל את הדגם הקודם, בחרה להמשיך להוציא את אותו דגם ישן, עם שינוי מזערי בעיצוב תחת שם חדש.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

מסגרת הפלסטיק מאוד נעימה למגע, כשהמכשיר מרגיש כמו אחד שאין לו צורך מיוחד בקייס שיגן עליו משריטות, לפחות בחלק האחורי. הביצועים זהים לחלוטין לאייפון 5 כשאין כל הבדל בין שני המכשירים. האייפון 5 כבר היה מוצלח למדי מבחינת ביצועים, ולמרות שמכשירים רבים עוקפים אותו טכנית, אפשר לצפות שצעירים רבים ינהרו לכיוונו בגלל העיצוב הצבעוני והתחושה המזויפת שהוא איכשהוא זול יותר. אנחנו בכל מקרה אהבנו אותו.

 

האם כדאי לשדרג?

האייפון 5S הוא מכשיר מוצלח כפי שהיה קודמו, כשהוא מציג שיפורים זניחים בחווית השימוש המתגמדים לעומת העלות שלו. המעבד העוצמתי שימושי במיוחד למשחקים שכן תוכנות גרפיות לאייפון הן לא פרקטיות במסך שכזה. סורק טביעות האצבעות מכיל פוטנציאל גבוה אך כרגע אין בו הרבה שימוש למעט פתיחת המכשיר והורדת אפליקציות. ייתכן שבעתיד הוא יהפך לסטנדרט בתעשייה ואז המחיר יצדיק את עצמו. כן, יש אלטרנטיבות זולות בהרבה, אבל אף אחת מהן היא לא אייפון. מערכת ההפעלה הברורה, האחידה והפשוטה והמוגבלת הזו, היא מה שתמיד מושך את ההמונים. לא כולים רוצים את היכולת לשנות ווידג'טים של מזג אוויר.

 

אם יש לכם אייפון 5 אז אין ממש טעם. השיפורים שנעשו ב-5S משפיעים בעיקר על גיימרים ובואו נודה בזה, מעטים הם אלו שזו מכונת המשחקים הראשית שלהם. לאלו המחזיקים מכשיר מדגם מוקדם יותר, השינויים בביצועים ובמראה יהיו בולטים ומהנים. לגבי ה-5C כמובן שאין כל טעם מכיוון שזה אותו מכשיר כמו ה-5 רק עם קייס מובנה. לגבי השאר, אם אתם מוכנים לממן לילדכם אייפון, אז למה לא את הזול והצבעוני מביניהם. ככה שניכם מרוויחים.

 

תודה לחנות אייסטור  על השאלת המכשירים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'בנק
הרבה מאותו דבר
צילום: גטי אימג'בנק
מומלצים