שתף קטע נבחר

הסרת שיער בלייזר - האם באמת לצמיתות?

אלפי אנשים נסחפו בטרנד הסרת השיער בלייזר מתוך מחשבה שהם נפטרים מהשיער המיותר לנצח, אך כעת קבע שוב בית המשפט כי פרסומי החברות מוליכים שולל את הצרכנים, למרות הניסיונות לאכוף מינוח מציאותי יותר. מה הסיכוי שהשיער אכן לא יצמח שוב? אנשי המקצוע עונים

למה אפשר לצפות כשמסירים שיער בלייזר? אלפי אנשים בישראל נוהרים לטיפולים שמבטיחים להם להיפטר אחת ולתמיד משיער הגוף המיותר, ולאחר שנים של מאבק בפרסומים המוגזמים של המכונים השונים פסק כעת פעם נוספת בית משפט השלום בחיפה כי לא ניתן להבטיח הסרת שיער "לצמיתות" - והסוגיה שוב על הפרק.

 

אמנם משרד הבריאות אסר את השימוש בהבטחות מסוג זה והורה להחליפן בציפיות צנועות יותר, אך חלק מהמכונים ומיצרני המכשירים ממשיכים להתעקש על המינוח הבעייתי. אז האם באמת לטכנולוגיה הקיימת היום יש יכולת להעלים שיער לצמיתות, או שמדובר בהבטחות שווא שנועדו למשוך לקוחות ולגבות מהם סכומים גדולים?

 

 

עוד על הסרת שיער:

 

"אין הסרת שיער לצמיתות"

עבור ד"ר מוניקה אלמן, רופאה דרמטולוגית בעלת רשת מרפאות אסתטיקה, התשובה בעניין הסרת שיער ברורה. "הסרת שיער בלייזר, בגלי רדיו וכו' - כל אלה שיטות שעובדות, אבל אין הסרת שיער לצמיתות", היא קובעת בנחרצות בראיון ל-ynet. "הגוף שלנו מייצר שיער על פי גירויים שונים והדבר משתנה מאוד בין נשים לגברים, בין גיל ההתבגרות לגיל בוגר, בהריונות, בנטילת תוספי תזונה מסוימים ועוד. לכן יש כל כך הרבה שונות מבחינת הטיפולים.

 

"יש אנשים שיצטרכו אולי פחות טיפולים מאחרים, אבל הדבר היחיד שאפשר להבטיח הוא 'הפחתת אמת בצמיחת השיער', ואת זה קובע ה-FDA. יש דילול אמיתי, אבל 'לצמיתות' הוא מינוח מטעה ושגוי.

 

"צריך לקחת בחשבון את הפעילות ההורמונלית של אזורים מסוימים בגוף, כמו הפנים והחזה. אצל נשים, למשל, עשוי לצמוח שיער בפנים בכל חלון זמן בחיים - בעקבות גלולות, הריונות, גיל ועוד - וזה ללא קשר למה שהן כבר הסירו בעבר. בכל מקרה של הפרעה הורמונלית יכול לצמוח שיער חדש.

 

"גם כשגברים מתבגרים הם חווים יותר שיער על האוזניים ועל האף, וזה מצב נורמלי. אפשר לעדן אותו ולהפחית את כמות השיער בטכנולוגיה של היום, אבל לא לתמיד. הטכנולוגיה עובדת, היא איכותית יותר ומכאיבה פחות, אבל המילה 'לצמיתות' אינה נכונה".

 

-יש בכל זאת אנשים שהשיער לא צומח אצלם שוב.

"יש מקרים שבהם בתי השחי והמפשעות באמת מתנקים וצומחים חזרה רק 5% מהשיער, אבל זה לא אומר שהשיער לא יחזור בתקופה אחרת בחייהם של אותם אנשים. אפשר להבטיח טיפול איכותי והפחתה בשיער, אבל אי אפשר להבטיח שזה יקרה לנצח".

 

-אז איך ההבטחה "לצמיתות" השתרשה חזק כל כך בתחום?

"זה בא למקסם את התהליך, ובדרך עשו זילות של טיפולים מאוד איכותיים, כי אי אפשר להבטיח מה שאי אפשר לקיים. בעיקר בתחום רפואה אסתטית, צריך להגיד את האמת ולתאם ציפיות. אבל עם השנים, מלחמת הקיום של כל המכונים גררה אותם להבטיח כמה שיותר הבטחות וזה לא נכון. עובדים כאן על משהו שהגוף פשוט ממשיך לייצר.

 

"גם העניין של קבלת טיפולים עד שביעות רצון של הלקוח הוא לא אמיתי, כי מה יקרה אם בחיים לא אהיה שבעת רצון? הפסיקה החדשה של בית המשפט תעשה סדר ורגולוציה במקום שבו הכל כבר נפרץ".

 

יש מקרים שבהם בתי השחי והמפשעות מתנקים משיער (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יש מקרים שבהם בתי השחי והמפשעות מתנקים משיער(צילום: shutterstock)

 

השיער צומח דק ובהיר יותר

השופטת חנה לפין-הראל כתבה בקביעתה כי "מכל החומר המצטבר עולה, כי על מנת להגיע למצב של מעט שיער או שיער פלומתי, יש כנראה צורך בטיפולים נצחיים, מדי כמה חודשים, כאשר לפני כל טיפול יש צורך בגילוח החזה".

 

גם על פי ד"ר כרמן ברטמן, מנהלת תחום הלייזר ברשת מרפאות פרופורציה, לא מדובר בהסרה מוחלטת של 100% מהשיער המיותר. "לאורך זמן ולאחר סדרה של טיפולים", היא אומרת, "חלק גדול מהזקיקים באזור נהרס, חלקם נחלשים, וכמותית מתקבלת הפחתה משמעותית של שיער והנותר צומח דק יותר, בהיר יותר ועדין יותר.

 

"טיפול בלייזר גורם להפחתת שיער מרבית אפשרית באזור, בכפוף למכלול שלם של גורמים כגון גוון שיער ועור, גיל, תורשה, מצב הורמונלי, סף כאב וכו'. אזורים שונים בגוף מגיבים באופן שונה. הטכניקה אמנם לא יכולה להבטיח הסרה של מאה אחוז, בשל הפיזיולוגיה האנושית ועקב שינויים הורמונליים העשויים לגרום להמשך צמיחה, אולם שיטה זו משיגה את התוצאות הטובות ביותר כיום ולאורך זמן.

 

"ממוצע של 12-10 טיפולים הוא הנפוץ ביותר, אולם תוך כדי התהליך חשוב לקבל הערכת מצב מקצועית מצד הרופא המטפל. ככל שהעור בהיר יותר וגוון השיער כהה יותר, נוצרת ניגודיות רבה יותר המאפשרת לשיער לקלוט את האנרגיה של קרן הלייזר, והטיפול יעיל וקצר יותר".

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בכל מקרה של הפרעה הורמונלית יכול לצמוח שיער חדש
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים