שתף קטע נבחר
 

אצלנו בבית: רוטב ויניגרט סילאן

סלט נשמע לנו כמו מנה קלה שאי אפשר לטעות בהכנתה, אבל האם באמת כל סלט שהכנתם היה כל כך טעים שרציתם עוד? השף ישראל אהרוני חושף בפניכם שלוש סודות שיהפכו את הסלט שלכם למושלם ומוסיף רוטב ויניגרט עם רוטב סילאן שמשדרג את החוויה

מה הופך סלט למנה בלתי נשכחת? אם תשאלו את השף ישראל אהרוני התשובה פשוטה ומורכבת משלושה אלמנטים - העלים, אלו צריכים להיות רעננים ופריכים, אך לא פחות חשוב שיהיו יבשים לאחר השטיפה. הצעד הבא הוא הרוטב שהוא כמו בגד שיכול להפוך את האירוע למוצלח או לבלתי נסבל - הנה רעיון לרוטב מיוחד במינו המשלב בתוכו סילאן תמרים ומשדרג אותו, מיד אחריו האלמנט השלישי שהופך את הסלט למושלם.

 

 

רוטב ויניגרט סילאן

המרכיבים:

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

כ-1 כפית חרדל

שן שום כתושה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים מעל לסלט.

 

האלמנט השלישי שהופך את הסלט לבלתי נשכח הוא הערבוב - וצריך לדעת לערבב. אין צורך להתפרע ולמעוך את העלים אלא לערבב בעדינות בעזרת כפות. שדרוגים נוספים כוללים הוספת אגוזים קלויים, פירורי גבינה מלוחה ועוד ועוד.

 

הסילאן הוא דבש תמרים ואחד ממוצרי המזון הותיקים במזרח התיכון הנמצא בשימוש כבר אלפי שנים, הוא נחשב כחדש במטבח הישראל המודרני. בשנים האחרונות התרחב השימוש בסילאן בבישול, אולם עדיין יש פוטנציאל רב לגידול בצריכת הסילאן כתחליף בריא וטעים לסוכר וממתיקים אחרים בקרב מי שעדיין אינם מכירים לעומק את סגולותיו.  

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסלט המושלם
ישראל אהרוני סלט ויניגרט סילאן לשימוש אצלנו בבית בלבד תוכן שיווקי
מומלצים