שתף קטע נבחר

מחיר התהילה: יער הגעגועים לתמימות

מוזיקה היא בעיניי הסיבה הכי טובה לקחת את הילדים ולהרביץ בהם תרבות. כי כמו בכל דבר, אם לא מרגילים את הילדים למוזיקה - קשה יהיה אחר כך להזמין אותם לאיזה קונצרט, וההפסד שלהם יהיה עצום.

  

לכן הסדרה החדשה של אנסמבל סולני תל אביב בקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה בתל אביב, היא הזדמנות מעולה לחבב על הילדים מוזיקה. הסדרה שתכלול שלושה קונצרטים, בניהולו המוסיקלי של ברק טל, וניהולה האמנותי ובבימויה של דקלה בניאל, מביאה קונצרטים ברמה גבוהה בשילוב טקסטים של סופרים ישראלים מפורסמים כיהודה אטלס וציפי שחרור, לצד משלים ידועים ואהובים ויצירות מוסיקליות קלאסיות ועכשוויות ברפרטואר חדש ומקורי.  

 

את הסדרה תנחה קנון, בובה שובבה בעלת עיניים ירוקות נבונות עם שבלול קונטרבס ומיתרים על הראש. קנון נולד לאבא 'קונטרבס' ולאמא 'מנגינה' והדברים שהוא הכי אוהב לעשות זה לאכול תווים, לשאול שאלות ולספר סיפורים. 

 

צילום: אביב קורט
קנון והאנסמבל (צילום: אביב קורט)

 

למה כולם רוצים להיות מפורסמים?

הקונצרט הראשון היה "יער הגעגועים' - משל עכשווי עם מסר חינוכי שמתייחס למציאות שבה ילדים חולמים להתפרסם בתוכניות ריאליטי. החיות המתגוררות ביער הגעגועים כמהות- השועל רעב כל הזמן, האיל לא אוהב את דמותו הנשקפת מהאגם ומשתוקק להשתנות, טייגי הנמר, מחליט לצאת למסע על מנת להפוך לאמן ולרכוש תהילה ופרסום.

 

באמצעות צלילים, שלל צבעים וסיפורים לומדים אלינור וקנון ביחד עם הילדים, ש"להיות מפורסם" אולי לא הכי חשוב בעולם, אך ללמוד, ולאהוב את עצמך כמו שהנך חשוב לכולם.

 

מצד אחד, זה יופי של מסר ששאוב מהמשלים: השועל והכרם של לפונטיין, האיל ובבואתו של איזופוס, ויער הגעגועים של ציפי שחרור, מצד שני, לא בטוחה שחזירה שמנה ומפוטמת בתפקיד מנהלת הטלוויזיה, זה הדבר הנכון ללמד ילדים. מה גם שלדעתי בת ה-6 בכלל לא קלטה את המסר המתוחכם מדי.

 

אבל פרט לכך, זו חווה מקסימה ודרך נהדרת לבלות עם הילדים. השיתוף של הילדים במהלך המופע והיכולת לעשות אותו קליל ולא רציני מדי, גרמו לבת ה-6 לשאול מתי כבר תהיה הופעה הבאה.

 

הקונצרט הבא בסדרה יתקיים בחנוכה: "מה זה התנועות האלה בכלל?!", יום ג' (חנוכה) 3 בדצמבר, בשעה 11:00, הקונסבטוריון הישראלי למוסיקה, תל אביב

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קונצרט הגעגועים לתמונות
קונצרט הגעגועים לתמונות
צילום: אביב קורט
מומלצים