שתף קטע נבחר

ארה"ב: נאסור שימוש בשומן טראנס מלאכותי

מנהל המזון והתרופות האמריקני FDA הכריז הערב על כוונתו להוציא את שומן הטראנס המלאכותי מקטגוריית "בטוח". בכך ייאסר למעשה השימוש במוצרים המכילים את השומן המצוי בין היתר במרגרינה

מהלך דרמטי לאיסור שימוש בשומן טראנס מלאכותי במוצרי מזון בניסיון לצמצם את הסכנות הבריאותיות במחלות הלב והעורקים. מנהל המזון והתרופות האמריקני FDA הודיע הערב (יום ה') על כוונתו להוציא את שומן הטראנס המלאכותי מקטגוריית "בטוח" ובכך למעשה לאסור את השימוש בו.

 

עוד חדשות בעולם:

אוקראינה: ראש חזיר הושלך לעבר בית כנסת

מומחים בשווייץ קבעו: יאסר ערפאת הורעל

 

משמעות ההחלטה, שפתוחה לביקורת ציבורית למשך 60 יום, היא שחברות מסחריות יצטרכו להוכיח מדעית ששומן טראנס מלאכותי בטוח למאכל. חומצת שומן טראנס הנוצרת מהידרוגנציה חלקית של שומן צמחי נמצאת במרגרינה ובמוצרי מזון שונים המכילים את השומן הזה.

 

נציבת ה-FDA ד"ר מרגרט המבורג קבעה שהמהלך עשוי למנוע 20 אלף התקפי לב ו-7,000 מקרי מוות בשנה בארצות הברית. לדברי המבורג, למרות שכמות שומן הטראנס בתזונה האמריקנים ירדה באופן דרמטי בעשור האחרון, היא עדיין נחשבת לסכנה בריאותית.

 

בעקבות ההחלטה, חומצת שומן טראנס תוגדר 'תוסף מזון' שהוספתה למוצרים מסחריים תדרוש אישור מיוחד של ה-FDA. מנהל המזון האמריקני הדגיש כי המהלך מכוון רק נגד שומן טראנס מלאכותי, ולא ישפיע על מזון שבו כמות מועטה של שומן טראנס כמו מוצרי חלב ובשר. שומן טראנס נמצא בין היתר במרגרינה, בעוגות ובעוגיות, במזון מטוגן ובמזונות תעשייתיים כמו פיצות קפואות, חטיפים מלוחים ומתוקים.

 

עם זאת, מנהל המזון והתרופות עדיין לא הגדיר לוח זמנים להוצאת השומן הטראנס מהמזון.

שומן טראנס נחשב לשומן מהסוג המסוכן ביותר ללב בגוף האדם. הוא נוצר כאשר שומן בלתי רווי עובר תהליך כימי המכונה הידרוגנציה (הקשיה) חלקית. תהליך ההידרוגנציה מתרחש באופן טבעי במערכת העיכול של בקר, אך מרבית שומן הטראנס הנצרך כיום נוצר באופן מלאכותי בתהליך ייצור מוצרי מזון תעשייתיים.

 

ההודעה של ה-FDA מסתמנת כאקורד הסיום של מאבק בן כשלושים שנה מצד גופים התומכים בבריאות הציבור נגד השימוש בשומן טראנס. בשנת 2005 תחת ראש העירייה בלומברג, הפסיקו המסעדות בניו-יורק להשתמש בשומן טראנס מלאכותי בבישול. רשתות מזון מהיר גדולות, מסוגה של מקדונלדס, מצאו תחליפים ובשנת 2006 קבע ה-FDA ששומן טראנס מלאכותי יסומן על מוצרי מזון, מהלך שצמצם את תפוצת השומן אבל לא לחלוטין. החוק עד עכשיו מחייב לסמן רק אם המינון עולה על חצי גרם במנה. בארצות הברית עדיין יש שימוש נרחב בשומן טראנס מלאכותי במסעדות של מזון מהיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים