שתף קטע נבחר

נשיא צרפת: "לעולם לא נקבל איראן גרעינית"

נמשך ביקורו של פרנסואה הולנד בישראל, ואחרי פגישה עם שמעון פרס הוא המשיך להציג את הקו הנוקשה לקראת חידוש השיחות בז'נבה: "איראן עם פצצה היא איום על ביטחון ישראל וביטחון העולם". נתניהו התראיין ל-CNN והזהיר: "הסכם רע עם איראן יוביל למלחמה"

"תמיד אשאר חבר של ישראל". נשיא צרפת פרנסואה הולנד נחת היום (א') לביקור מדיני בישראל והדגיש כבר בנתב"ג את מחויבות ארצו למניעת נשק גרעיני מאיראן. "צרפת לא תיכנע לאיום זה, לא תוותר ותעשה הכול עבור השלום ועבור ביטחונה של ישראל", הסביר. "כל עוד לא נהיה בטוחים לגמרי שאיראן ויתרה על הנשק הגרעיני - נמשיך לשמור על עמדתנו". מנתב"ג המשיכו הולנד ונשיא המדינה שמעון פרס לפגישה בירושלים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

נפטר יחיאל קדישאי, שהיה יד ימינו של בגין

מדוע כוסו קברים בנורבגיה בשקיות שחורות?

 

הולנד דיבר במהלך נאומו על המו"מ עם הפלסטינים: "אני מזכיר לכם את מחויבותי לעשות הכול למען השלום. אני מלא תקוות במשא-ומתן מול הפלסטינים. הוא צריך להוביל לשלום בר קיימא. אני יודע שיהיה צורך באומץ לב ואני יודע שיש לכם כזה. אתם תצטרכו להיאבק ואתם תצטרכו גם תמיכה ויש לכם את תמיכתה של צרפת".

 

אחרי השיחה עם פרס בבית הנשיא אמר הולנד: "חזרתי ואמרתי לו: אנחנו לא נקבל לעולם שאיראן תחזיק בנשק גרעיני מכיוון שזהו איום עבור בטחונם של ישראל והעולם כולו. אנחנו מחפשים ורוצים הסכם משום שאנו סבורים שהדיפלומטיה עדיפה על הדרכים האחרות. אבל הסכם שכזה יהיה אפשרי אך ורק אם איראן תוותר לעד על הנשק הגרעיני".

 

הולנד התייחס גם לסוגיה הסורית, ואמר שהמערב ניסה להפעיל איום צבאי כדי להביא לפירוק הנשק הכימי של משטר אסד. לדבריו, ההליך עדיין לא נגמר: "המטרה שלנו היא לסיים את מלחמת האזרחים, שמשפיעה על האזור כולו, עם כמות אדירה, גדלה והולכת, של פליטים, שמערערת את יציבות המדינות השכנות". 

הולנד, פרס ונתניהו, היום בנתב"ג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד, פרס ונתניהו, היום בנתב"ג(צילום: AFP)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

נשיא המדינה שמעון פרס הקדים ברכות ואמר כי "צרפת היא נפש פועמת שהעניקה לעולם שלוש מילים שאין להן תחליף: חירות, שוויון ואחווה. אזרחי ישראל חבים לה חוב היסטורי עמוק על שעמדה לצדנו במלחמה ובשלום. גם היום ניצבת צרפת בשורה הראשונה, יחד עם האיחוד האירופי וארצות הברית, בהתנגדותה האיתנה שאיראן תהפך גרעינית. ישראל מעריכה את העמדה הנחושה של צרפת, תחת הנהגתך, ידידי פרנסואה הולנד, במערכה העולמית לבלום את שאיפותיה המסוכנות של איראן, להשתלט על המזרח התיכון. צרפת הוכיחה נחישות בעמידתה נגד התפשטות הטרור, במניעת שפיכות דמים ובהגנה על אזרחים חפים מפשע בעולם כולו".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא דברים אף הוא וקשר בין ההיסטוריה המשותפת לשתי המדינות ובין האתגרים העתידיים שניצבים בפניהן. "הקמת מדינת ישראל הייתה נקודת שיא בתחייתנו הלאומית", אמר נתניהו במהלך הטקס. "התנועה הלאומית שלנו, הציונות, הושפעה רבות מן העקרונות הנשגבים של המהפכה הצרפתית - חירות, שוויון, אחווה  - ואני מוסיף: קדמה, זכויות האדם וריבונות העם. ריבונות העם, לא ריבונות השליט".

 

לדברי נתניהו, "צרפת, כמו ישראל, שואפת למזרח תיכון יציב, מתון, שבו העמים חיים בשלום זה עם זה - בשלום, בביטחון ובכבוד הדדי. השאיפה לשלום עם שכננו הייתה ונשארה משימה מרכזית של מדינתנו. צרפת מבינה היטב את הסכנה בגורמים קיצוניים טרוריסטיים. צריך להבין שהאמצעים הנאלחים חושפים את מטרותיהם האמיתיות, לא שלום ולא חופש. מי שרוצח אנשים חפים מפשע פניו אינם לשלום. אתה, אדוני הנשיא, לא רק מבין זאת, אלא פועל נגד זה. אתה מגלה עמדה תקיפה גם מול סוריה וגם מול ניסיונות איראן להתחמש בנשק גרעיני. אסור שזה יקרה. זה יסכן את העולם כולו".

 

פרס החמיא להולנד על יחסו החם לישראל, ואמר כי "עמידתו הנחושה נגד כל גילוי אנטישמיות מעוררת כבוד והוקרה בעיני בני עמי. אנו מלאי הערכה לעמדתכם הנחושה למנוע מאיראן פיתוח נשק להשמדה המונית. איראן שואפת להשתלט על המזרח התיכון באמצעות נשק גרעיני וטילים ארוכי טווח. אנו עומדים, יחדיו, נגד ניסיון זה, התלוי כצל כבד על שמי המזרח התיכון. למעשה על שמי העולם כולו. זהו כתם כבד גם על העם האיראני עצמו, שרבים מבניו שואפים להשתחרר ממנו".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

נתניהו ל-CNN: הסכם עם איראן יוביל למלחמה

הולנד, שסובל משחיקה במעמדו בצרפת, בין היתר בשל הצעותיו להטלת מס בגובה 75% על בעלי הכנסה שנתית של יותר ממיליון אירו, זוכה

לעדנה בישראל לאחר שנתפש כמי שמנע בז'נבה פשרה מערבית מול איראן.

 

"אני מקווה שנצליח לשכנע את ידידותינו בשבוע הזה להשיג הסכם הרבה יותר טוב", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית, תוך שהוא

מתייחס לפגישותיו הצפויות עם הולנד, לביקורו ברוסיה ולהגעתו ארצה של ג'ון קרי. "ניתן לעשות את זה כי איראן בלחץ. המשך ללחץ הזה והעצמתו יכולים להביא לתוצאה הרבה יותר טובה של פתרון דיפלומטי בדרכי שלום. אני מאמין שלדעה הזו שותפים רבים באזור וגם מחוצה לו".

 

בראיון ששודר אחר הצהריים ברשת CNN, לקראת חידוש השיחות בין המעצמות לאיראן, הזהיר נתניהו שעסקה רעה עלולה להוביל למלחמה. "לתת למשטר הכי מסוכן בעולם את הנשק הכי מסוכן בעולם, זוהי שגיאה גדולה מאוד", הוסיף. "יש לאיראן 18 אלף צנטריפוגות. הם לא מוותרים אפילו על אחת בהסכם המתגבש והם שומרים על היכולת.

 

"אם מיליארדי דולר יופשרו, ינסו משקיעים, חברות ומדינות לקבל עסקות עם איראן, כי כלכלה מבוססת על ציפיות. לפי מה שאני רואה עכשיו, מדינות חברות ומשקיעים מחכים לעשות עסקים עם איראן. כולם מצפים על קו הזינוק לעשות עסקות עם איראן".

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן חורין

 

Read this article in English

 

 


פורסם לראשונה 17/11/2013 13:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא צרפת נוחת בישראל
צילום: AFP
מומלצים