שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, עידו ארז, shutterstock

רוב הנערות שנוצלו - במצוקה: "היו על הקצה"

פרשת אייל גולן אמנם נקראת על שמו של הזמר המפורסם, אולם ניתן היה לקרוא לה גם פרשת הנערות במצוקה. גורם רווחה סיפר ל-ynet כי רוב הנערות שמעורבות בפרשה מוכרות לשירותי הרווחה והוגדרו "נערות במצוקה". אחת מהן אף הייתה ברשימת המתנה ל"מעון נעול". בעמותות הסיוע לא הופתעו מהכותרות. היום ייחקר אייל גולן בפעם השלישית וצפויים עימותים נוספים

הנערות הכי חלשות היו, לפי החשד, הכי מנוצלות: גורם רווחה סיפר ל-ynet כי רוב הנערות שמעורבות בפרשת אייל גולן היו מוכרות לשירותי הרווחה והוגדרו "נערות במצוקה". לדבריו, "אותן נערות טופלו במשך חודשים על ידי גורמי רווחה, והייתה דאגה לגבי חלק מהנערות וחשש כי מצבן ושיפוט לקוי שלהן עלול להביא לניצולן המיני".

 

פרשת אייל גולן - דיווחים נוספים ב-ynet:

המשטרה ערכה עימות בין גולן לחשוד נוסף

יו"ר מרמורק: "אייל גולן מופלה בגלל מוצאו"

 

הגורם הוסיף כי לפני התפוצצות הפרשה נעשו ניסיונות למצוא סידור מחוץ לבית לחלק מהנערות במסגרת מוסדות של שירותי הרווחה. עם זאת, הגורם ציין כי "לאחת הבנות לפחות לא נמצא מקום ב'מעון נעול' של שירותי הרווחה והיא חיכתה ברשימת המתנה". המעון שאליו התייחס גורם הרווחה משמש למגורים או למשמורת של קטינים מחוץ למשפחתם.

 

אייל גולן ואביו דני ביטון. "הכול זה שאלה של קנייה ומכירה" (צילום: שוקה כהן, מוטי קמחי) (צילום: שוקה כהן, מוטי קמחי)
אייל גולן ואביו דני ביטון. "הכול זה שאלה של קנייה ומכירה"(צילום: שוקה כהן, מוטי קמחי)

שני נרדימון, מנהלת תוכנית "ערים בלילה" בתל-אביב של עמותת "עלם" לנוער בסיכון, לא הופתעה מהפרשה ואמרה כי "בהתחלה רק נוגעים בהן, אחר כך הן נותנות לנשק ואז זה מגיע ליחסי מין מלאים".

 

נרדימון, הפעילה בעמותת עלם, סיפרה על "תחרות החולצה הרטובה" שמתקיימת לדבריה במועדון בתל-אביב: "כשהייתי שם ראיתי ניצול מיני של קטינות מול העיניים ונחרדתי. באירועים האלה יש 500 גברים

 שצועקים על ילדות בנות 17 להתפשט, בכל הערב מתיזים עליהן מים כדי שיראו להן את החזה, משלהבים אותן לשתות ובסוף הערב עומדות 10 קטינות ערומות שמתמודדות על הזכות לקבל כרטיס טיסה. אנחנו קוראים לתופעה הזאת ניצול מיני מסחרי".

 

נרדימון אמרה עוד כי "מניסיון, רוב הבנות שנכנסות לעולם הזה עברו התעללות פיזית ונפשית בילדות או שחוו דחייה קשה מהבית. פתאום הן מגלות שהגוף שלהן הוא משאב שמאפשר להן לברוח, הן מרגישות שוות משהו, הן מקבלות תמורה כספית והדימוי העצמי שלהן עולה. הבעיה מתגברת כשאותן קטינות מתנתקות מהמסגרות הנורמטיביות, נושרות מבתי הספר ולעתים עוזבות את המשפחה".

 

אותן בנות, סבורה נרדימון, גוררות אחת את השנייה לתוך עולמות אפלים. "חבר מביא חבר זו דרך מקובלת בעולם הזה. אותן בנות מתקשות עם המחשבה שגבר זר נוגע בהן ולכן יש שימוש מוגבר באלכוהול וסמים. הן חייבות להתנתק מהמחשבות".

 

מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, ציין כי החברה נכשלה בתכנים שהיא העניקה למתבגרים ומתבגרות. לדבריו, "הפכנו לחברה שמטשטשת לגמרי את הגבולות בין בגרות לילדות. זה מתחיל מתחרות יופי לילדות בנות 8 ומסיבת טיפול לילדות שחוגגות יום הולדת 6. העולם הפך לחסר ערכים, הכול זה שאלה של קנייה ומכירה".

 

בהתייחסות ישירה לתכנים שמשפיעים על צעירים במדינה אומר ד"ר קדמן כי "כשכוכבים כמו ג'סטין ביבר ומיילי סיירוס מתפרסמים לא בגלל הכישרון המוזיקלי שלהם אלא בגלל השערוריות, הסמים, הישבן ויחסי מין, אנחנו צריכים להאשים רק את עצמנו. גם הדיבורים על אורך החצאית והסגנון מבחילים. בסופו של דבר המבוגרים צריכים להדריך ולחנך".

 (צילום: מוטי קמחי, זהר שחר, טל שחר "ידיעות אחרונות", shutterstock) (צילום: מוטי קמחי, זהר שחר, טל שחר
(צילום: מוטי קמחי, זהר שחר, טל שחר "ידיעות אחרונות", shutterstock)

מניסיונו ארוך השנים מסביר ד"ר קדמן כי רוב הנערות שמתפתות להיכנס לסיטואציות המיניות חוו משבר קשה בילדותן. "יש גם כאלו שחושבות שההתנהלות שלהן תביא להן רווחה כלכלית. אלו בנות שחשו דחויות, לא פופולאריות

ונמצאות בתוך מצוקה נפשית קשה. היום כשחשוב להיות מפורסם, מי שלא מצליחה להתפרסם בזכות עצמה מנסה לזכות בתהילה בזכות בן זוג עם מעמד".

 

בנוגע לנערה שמעורבת בפרשת אייל גולן ושלא הוכנסה למעון סגור בגלל רשימת המתנה ארוכה, אמר ד"ר קדמן כי "יש מעט מדי פתרונות לטיפול בנערות במצוקה. יש נערות על קצה הרצף שמידרדרות לזנות או מסתובבות בחברה עבריינית שהטיפול היחיד בשבילן הוא מעונות נעולים כדי שלא יזיקו לעצמן. המסגרות האלה קטנות מדי היום ויש רשימות המתנה שיכולות לעתים להימשך גם שלושה חודשים. חייבים למצוא פתרון לבעיה הזאת".

 

"פעם העריצו את סוקרטס" 

ד"ר חניתה צימרין, נשיאת האגודה להגנת הילד (אל"י), אומרת כי בשנים האחרונות חלה הידרדרות בסמכות ההורית, שלהגדרתה אינה לוקחת אחריות. "ההורה הפסיק להיות דמות חינוכית שמטילה מרות", מציינת ד"ר צימרין. "הורים מעדיפים היום להיות חברים של הילדים שלהם, להסתחבק איתם ולרצות שיאהבו אותם כל הזמן. כשילד יוצא

בחצות מהבית והורה שואל אותו 'לאן אתה הולך?' ואז התשובה שהוא מקבל זה 'אני זמין בנייד' - יש כאן בעיה".

 

מפקד ימ"ר תל אביב, גדי אשד. החקירה נמשכת (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מפקד ימ"ר תל אביב, גדי אשד. החקירה נמשכת(צילום: מוטי קמחי)

 

ד"ר צימרין מדברת על תופעה מדאיגה, שהתפתחה לדברים בשנים האחרונות והכניסה את המתבגרים החדשים לבלבול. "מצד אחד ההתעסקות במין מתחילה בגיל מוקדם מאוד, לעתים בגיל 6, ומצד שני יש תלות כלכלית מאוד גדולה בהורים. יכולת השליטה של בני הנוער הולכת לאיבוד והם מוכנים להתמסר בקלות. אלו שלא מקבלים הכוונה ממבוגר מוכנים לצלול לתוך עולם המין למרות שהם לא בשלים להיכנס לשם".

 

בנוגע לפרשת גולן אומרת ד"ר צימרין כי "היום יש יצירת מיתוסים מאמנים נחשקים שאותם הופכים לגיבורי תרבות. פעם העריצו את סוקרטס והיום מעריצים את אייל גולן. כבר לא מסתכלים בהערצה וכבוד לשופט בבית המשפט העליון אלא מעדיפים להעריץ שופט בתוכנית ריאליטי".  

 

ובינתיים במשטרה, אתמול (יום ה') נחקר אייל גולן נחקר במשך כשש שעות במשרדי ימ"ר תל אביב. במהלך החקירה הוא עומת עם איש התקשורת שחשוד בפרשה וששמו עדיין אסור לפרסום. במהלך העימות נשאלו השניים על אירוע שבו, על פי החשד, גולן קיים יחסי מין עם אחת מהמתלוננות הקטינות. העימות עסק באנשים שהיו בדירה והחוקרים ניסו לגלות אם גולן יכול היה לדעת כי אותה נערה היא קטינה. היום ייחקר גולן פעם נוספת והזמר עומר אדם, שאינו חשוד בפרשה, ימסור עדות במשטרה.


פורסם לראשונה 21/11/2013 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
"הדימוי העצמי שלהן עולה" (אילוסטרציה)
צילום: index open
צילום: גיל יוחנן
"זה מתחיל מתחרות יופי לילדות בנות 8". ד"ר קדמן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים