שתף קטע נבחר

רודן צפון קוריאה הדיח את דודו וחיסל עוזריו

ג'אנג סונג-תאק נחשב לדמות מפתח במדינה המבודדת ועל פי מומחים אף שלט בה אחרי שקים ג'ונג איל לקה בשבץ מוחי ב-2008. אלא שאחיינו קים ג'ונג און לא התחשב במעמדו, הדיח אותו בגין שחיתות והוציא להורג שניים מעוזריו

לא חס אפילו על קרובי משפחה: שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הדיח את דודו ג'אנג סונג-תאק בגין מעורבותו בשחיתות. כך אישרה היום (יום ג') סוכנות הביון של דרום קוריאה.

 

עוד חדשות בעולם :

תפנית בעלילת הסרט. כך שדדו את הפיראטים

תאילנד: רגיעה לכבוד יום ההולדת של המלך

 

סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" וערוץ החדשות בכבלים YTN דיווחו כי ג'אנג בן ה-67 הודח מתפקיד סגן יו"ר ועדת ההגנה.

 

הדיח את האיש שדאג לחיזוק מעמדו. קים ג'ונג און ודודו ג'אנג סונג תאק (צילום: AP, רויטרס) (צילום: AP, רויטרס)
הדיח את האיש שדאג לחיזוק מעמדו. קים ג'ונג און ודודו ג'אנג סונג תאק(צילום: AP, רויטרס)

ג'ונג צ'ון-רא, איש אופוזיציה דרום קוריאני, סיפר לתקשורת בארצו כי במהלך דיון בדלתיים סגורות שנערך בפרלמנט בסיאול מסר שירות הביון הלאומי (NIS) כי ג'אנג סונג-תאק "הודח לאחרונה מתפקידו ביחד עם שניים מנאמניו - רי יונג-הא וג'אנג סו-קיל - שהוצאו להורג בפומבי באמצע חודש נובמבר".

 

הדוד שהודח נחשב עד לאחרונה לדמות מפתח במשטר הצפון קוריאני, וחוקרים דרום קוריאנים העריכו בעבר שהוא שלט בפועל במדינה הקומוניסטית המבודדת לאחר שקים ג'ונג איל, אביו של קים ג'ונג און, לקה בשבץ מוחי ב-2008, ולאחר מכן לאחר מותו.

 

 (צילום: רויטרס/ KYODO ) (צילום: רויטרס/ KYODO )
(צילום: רויטרס/ KYODO )

הדוד ואחיינו במהלך הלוייתו של קים ג'ונג איל בדצמבר 2011 (צילום: AFP/KCNA   ) (צילום: AFP/KCNA   )
הדוד ואחיינו במהלך הלוייתו של קים ג'ונג איל בדצמבר 2011(צילום: AFP/KCNA )

ג'אנג הוא בעלה של קים קיונג-ווי, דודתו של קים ג'ונג און. לאחר מותו הפתאומי של קים ג'ונג איל בדצמבר 2011 הוא מילא תפקיד מרכזי בחיזוק מעמדו של אחיינו ונחשב לאיש מספר 2 בצפון קוריאה.

 

לפי מומחים, אם הדיווחים על הדחתו של ג'אנג נכונים  הרי שמדובר בהתרחשות המשמעותית ביותר שאירעה בצפון קוריאה מאז שקים ג'ונג און ירש את אביו המנוח.

 

במדד השחיתות הבינלאומי, שמפרסם מדי שנה ארגון השקיפות הבינלאומי (Transparency International), עולה כי צפון קוריאה נמצאת בתחתית המדד לצד סומליה, אפגניסטן, סודן, דרום סודן, לוב, עיראק, טורקמניסטן, אוזבקיסטן וסוריה. המדינות שבהן חלה הירידה המשמעותית ביותר בהיקף השחיתות הן מיאנמר, ברוניי, לאוס, סנגל, נפאל, אסטוניה, יוון, לסוטו ולטביה. ישראל זכתה לציון 61 מתוך 100 במידת השקיפות שנהוגה בה וטיפסה למקום ה-36 לאחר שבשנה שעברה הייתה במקום 39. סך הכול נבדקו במדד 177 מדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים