שתף קטע נבחר

החמרה משמעותית במצבו של אריאל שרון

ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, ששרוי בתרדמת מינואר 2006, טופל בניתוח חירום לאחרונה - ובימים האחרונים חלה הידרדרות מדאיגה במצבו. הוא סובל מאי ספיקת כליות, קיים חשש כבד לקריסת מערכות גופו ולחייו

החמרה משמעותית במצבו של אריאל שרון : ראש הממשלה לשעבר, בן 85, סובל מאי-ספיקת כליות וקיים חשש כבד לקריסת מערכות גופו. שרון מאושפז בבית החולים שיבא בתל השומר. לפני כחודש חלה החמרה במצבו, הוא טופל בניתוח חירום ומצבו התייצב, אלא שבימים האחרונים חלה החמרה נוספת ומדאיגה מאוד ויש חשש חמור לחייו.

  

גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה לשעבר, נמצא בחדרו של אביו. הרופאים קיימו הערכת מצב לגבי מצבו של שרון. פרופסור מרדכי (מוטי) רביד, מנהל בית החולים מעיני הישועה, אמר ל-ynet כי "אי ספיקת כליות היא מצב שבו הכליה לא מצליחה לסנן את הרעלים בדם כמו שצריך. אצל אדם בריא, עשרים אחוז מהדם עובר בכל דקה בכליות שמשמשות כמסננת מתוחכמת שמוציאה רעלים מהדם ומפרישה אותם בשתן. כשהיא לא מתפקדת, מצטברות חומצות שלא ניתן להפריש והן פוגעות בתהליכים חיוניים כמו קצב הלב ונשימה". 

 

שרון בישיבת ממשלה, 2005 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שרון בישיבת ממשלה, 2005(צילום: רויטרס)

אריאל שרון בחווה (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
אריאל שרון בחווה(צילום: יוסי רוט)

שרון, ראש הממשלה ה-11 של ישראל שכיהן בתפקיד בין 2001 ל-2006, מצוי בתרדמת כבר שמונה שנים, לאחר שעבר אירוע מוחי בעת היותו ראש ממשלה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו בחודש דצמבר 2005, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים.

 

זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, אלא עמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

 

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית, אולם בסביבות השעה 21:20 באותו ערב שרון שוב חש ברע. רופאו האישי, פרופסור שלמה שגב, המתגורר באזור המרכז, הוזעק לחווה והורה לעוזריו של שרון לפנות אותו לבית החולים, בשל החשש כי מדובר באירוע מוחי. ראש הממשלה היה בהכרה בשלב הזה ורק בשעה 22:00 החלה השיירה לנוע לכיוון בית החולים הדסה עין כרם. שרון עצמו הובהל בניידת טיפול נמרץ של מד"א לכיש, שהוצבה דרך קבע בחווה מאז האירוע המוחי הראשון.

 

שרון הוסע מרבית הדרך בישיבה, כשלצדו בנו גלעד ופרופסור שגב. במהלך הנסיעה הידרדר המצב ונשקלה האפשרות להעביר את שרון במסוק. בסופו של דבר, הוחלט לוותר על האפשרות הזו מחשש לטלטולים מיותרים שיחריפו את המצב. האמבולנס שהוביל את שרון הגיע אל בית החולים דקות ספורות לפני 23:00. בדקות טרם הגעתו לבית החולים חלה הידרדרות במצבו והוא הוכנס ישירות לבדיקת הדמייה (MRI), במהלכה התגלה דמם תוך מוחי. צוות המומחים של בית החולים איבחן כי ראש הממשלה עבר אירוע מוחי משמעותי והוא הורדם והונשם לצורך המשך הטיפול.

 

שרון עם רעייתו לילי, 1990 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שרון עם רעייתו לילי, 1990(צילום: רויטרס)

התמונה האחרונה. שרון מפונה לבית החולים, 2006 (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
התמונה האחרונה. שרון מפונה לבית החולים, 2006(צילום: איי אף פי)
 

את הניתוח הראשון במוחו של שרון ביצעו ארבעה רופאים בכירים בבית-החולים. הם אמנם הצליחו לעצור את הדימום המרכזי במוחו, אך מצבו הוסיף להידרדר בשעה שהיה מאושפז בטיפול נמרץ במחלקה הנוירוכירורגית. בכל אותה העת שהו במקום בניו ויועציו הקרובים של שרון. נשיא המדינה, רבנים, פוליטיקאים וגם מנהיגים רבים בעולם התפללו לשלומו.

 

במקביל, הופקדו סמכויות ראש הממשלה בידי ממלא-מקומו של שרון, אהוד אולמרט. יומיים לאחר האישפוז, נותח שרון בפעם השלישית בעקבות דימום נוסף שהתגלה במוחו ולאחר שהלחץ התוך גולגולתי בראשו עלה. הניתוח הסתיים ואף אובחן שיפור במצבו. כעבור 100 ימים הוגדר שרון כבעל "נבצרות קבועה" מלשוב ולמלא את תפקידו כראש ממשלה ובכך הסתיימה באופן רשמי כהונתו.

 

שרון נולד ב-1928 בכפר מל"ל, הצטרף לארגון ה"הגנה" בגיל 14 והחל בקריירה צבאית ארוכת שנים. הוא השתתף בפעולות התגמול כמפקד יחידה 101, וכן במלחמת סיני, במלחמת ששת הימים, במלחמת ההתשה ובמלחמת יום הכיפורים, כמפקד אוגדה. כפוליטיקאי יזם את הקמת הליכוד, היה מעורב במלחמת לבנון, ולבסוף נבחר ליו"ר הליכוד ולראש הממשלה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אריאל שרון. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים