שתף קטע נבחר

ציוץ מהחילוץ: "הצוות נעלם, זה נראה טוב"

חלק מ-52 נוסעי האונייה הרוסית, שחולצה לאחר תשעה ימים מהקרחונים באנטרקטיקה, מצאו זמן להתבדח בטוויטר. "אפשר לקוות שהצוות המחלץ יעריך כמה עבה הקרח, אבל על מי אני עובד?". הניצולים עושים את דרכם לטזמניה

"המסוקים הראשונים לוקחים אותנו הביתה, תודה רבה לכולם. המראה, הצוות השני נעלם, זה נראה טוב". 9:15 שעון ישראל: כריס טרני, ראש המשלחת של האונייה שנתקעה בקרח באנטרקטיקה, נושם לרווחה ומצייץ בטוויטר. בזה אחר זה חולצו 52 המדענים והתיירים, נוסעי האונייה הרוסית "אקדמיק שוקלסקי", שהיו נצורים בכלי השיט במשך תשעה ימים.

 

חילוץ באנטרקטיקה - דיווחים נוספים:

יוגה, צילום וקורס ספרדית. חכה באנטרקטיקה

חשש באנטרקטיקה: עוד ספינת חילוץ נתקעה

"קרח, תפשיר!". שרים מאנטרקטיקה ל-2014

 

החילוץ עצמו נמשך כחמש שעות ובניגוד לתוכנית המקורית, הנוסעים לא נלקחו לאונייה סינית אלא לאונייה אוסטרלית בדרכם לטזמניה. אחרי שהחילוץ הסתיים לגמרי, הרשה לעצמו אחד הנוסעים, ביל קוטלינוס, להתבדח בטוויטר: "אפשר לקוות שהצוות המחלץ יעריך כמה עבה הקרח ואיך עם דלק אציל את היום, אבל עם מי אני צוחק?"

 

נוסע נוסף שהיה על סיפון האונייה התקועה צייץ: "תודה לכל מי שסייע במסגרת המבצע המדהים הזה". ועוד אחד צייץ: "הם אלה שמשתמשים בהונאת הפחמן הדו-חמצני ורוצים לקחת את הכוח/כסף/חופש, אתה חושב שלא נילחם חזרה?".

 

המחלצים ניצלו חלון של 36 שעות של מזג אוויר נוח באזור. המסוק יכול היה לקחת בכל פעם 12 מהמחולצים, והוא אמור היה לבצע שבע גיחות בנות כ-45 דקות כל אחת. לפי התוכנית, בהמשך בוצעו שתי גיחות נוספות לאיסוף הציוד של חברי המשלחת.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP/ Andrew Peacock   ) (צילום: AFP/ Andrew Peacock   )
(צילום: AFP/ Andrew Peacock )

בסרטון וידיאו קצר נוסף שהועלה לרשת מצולמים שניים מחברי המשלחת על רקע מסוק החילוץ. "הראשון מבין המסוקים שייקח אותנו הביתה", אומר אחד מהם וחברו מוסיף: "תודה רבה לכולם".

 

המסוק, שעל סיפון האונייה הסינית "דרקון השלג", חיכה בימים האחרונים בהיכון לזמן שבו תנאי מזג האוויר יתבהרו ויאפשרו חילוץ מוטס. בשבת התקרבה הספינה הסינית לאונייה התקועה, אך נאלצה להסתובב בחזרה לאחר שלא הצליחה לשבור את הקרח שעומקו מגיע לשלושה מטרים בחלקים מסוימים. שתי שוברות קרח נוספות, אוסטרלית וצרפתית, ניסו גם הן להגיע ל"שוקלסקי", אך נכשלו.

 

האונייה הרוסית "אקדמיק שוקלסקי" יצאה מניו-זילנד ב-28 בנובמבר במסגרת

נסיעה פרטית שנועדה לציין 100 שנה ליציאת משלחת המחקר של החוקר האוסטרלי דגלאס מוסון לאנטרקטיקה. ב-24 בדצמבר היא נתקעה בקרח במרחק של כ-185 קילומטרים מזרחית לתחנה הצרפתית האנטרקטית Dumont D'Urville ובמרחק של כ-2,800 קילומטר ממדינת המחוז האוסטרלית טזמניה.

 

על הספינה היו מדענים ותיירים, רבים מהם אוסטרלים. אנשי הצוות, 22 במספר, הם רוסים. את ערב השנה החדשה נאלצו נוסעי האונייה לבלות על סיפונה. הם תכננו לחגוג עם מעט משקאות אלכוהוליים בפאב של הספינה. "החגיגות הלילה מותנו כי אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להיות ערוכים ומוכנים לעזוב את האונייה ברגע שבו מזג האוויר ישתפר", אמר אנדרו פיקוק, הרופא של המשלחת, בשיחה באמצעות הטלפון הלווייני לפני החגיגות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ובא לנוסעים גואל. החילוץ, היום
צילום: AFP
מומלצים