שתף קטע נבחר

לילה טוב: אפליקציות שיעזרו לתינוק להירדם

אין דבר שהורים עייפים רוצים יותר מאשר קסם שישכיב את התינוק לישון - בלי שהם יצטרכו לעבוד קשה בשביל כך. נירה דישי בדקה שלל אפליקציות שמבטיחות לעשות בדיוק את זה - וחזרה עם המלצות, ואזהרה

כולנו יודעים שהשינה חשובה להתפתחות הילד ולתפקוד התקין של ההורה בבוקר שלמחרת. למעשה, יועצות השינה מדגישות השכם והערב עד כמה חשוב להקנות לתינוק הרגלי שינה נכונים כדי שיוכל להרדים את עצמו לבד בערב, וגם במהלך ההתעוררויות הקצרות שלו בלילה. אך גם הן, ויחד איתן אינספור מומחים שונים, מתנגדים בתוקף לשימוש בטאבלט או באייפד ממש לפני השינה, חלקם מתנגדים לשימוש בו באופן כללי - לפחות עד גיל שנתיים.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

בואו ללמוד בבית הספר לשינה של ערוץ הורים :

הוא מתעורר כל יום ב-5 בבוקר. מה עושים?

שלב אחרי שלב: לגרום לילד לישון לילה שלם

כך תגרמו לילדכם ללכת לישון - ללא בעיות

שוב ישנתם רק 3 שעות בלילה? בי"ס לשינה טובה

 

אך בתוך עמי אני יושבת, ואני יודעת שהן שם, אותן אפליקציות השינה, שנולדות חדשות לבקרים בחנויות האפליקציות ומבטיחות להרדים בקלות את הפעוטות והתינוקות. ואני גם יודעת שהורים עייפים יעשו הכל כדי שהתינוקות ירדמו מהר ויישנו היטב במשך הלילה (ועדיף שיתעוררו רק אחרי שהשעון המעורר יצלצל).

 

לכן, אם אתם שוקלים לנסות גלולת שינה דיגיטלית, כדאי שתכירו את האפליקציות הקיימות בחנות האנדרואיד של גוגל ובאפסטור, שלרובן תכלית דומה מאוד - לעזור לתינוק שלכם (ולכם) להירדם. והכי חשוב - תדעו לעשות בהן שימוש מושכל ומבוקר.

 

את האפליקציות הללו ניתן למיין לשלושה סוגים עיקריים. מכל סוג בחרנו להציג כמה אפליקציות לדוגמה, אבל שווה לבדוק את ההיצע לפני שמורידים כדי למצוא את זו שקולעת לטעמכם האישי ולגיל הילד הפרטי שלכם.

 

1. שירי ערש

האפליקציות בקטגוריה הזו הן למעשה מוביילים דיגיטליים. ההורים בוחרים את המנגינה הרצויה, מניחים את הסמארטפון על שידת החתלה בחדר התינוק ומקווים לטוב. הסאונד וסוגי המנגינות המרגיעות דומים מאוד לאלה שנשמעות מכל מובייל צבעוני אחר המוצמד למיטת התינוק.

 

היתרונות: לא צריך להתגנב לחדר התינוק בכל כמה דקות כדי לסובב את הידית של המובייל ולהמשיך את המנגינה מכיוון שאפשר לקבוע מראש את משך זמן ההשמעה (מחמש דקות ועד לופ אינסופי, תלוי באפליקציה).

 

החסרונות: צריך לזכור לנטרל את הצלצולים (של הטלפון, המיילים, הווטסאפ ושלל התזכורות) לפני שמפעילים את האפליקציה. אתם לא רוצים שהתינוק יתעורר בבהלה מביפ תועה.

 

דוגמאות:

 

GoodNight

 

מפתחים? Kiwi Labs.

 

מה? אפליקציה חינמית פשוטה להפליא. המסך שלה מציג בובות לבד תפורות הנעות לצלילי המנגינה. יש בה ארבע נעימות עם משכי השמעה שונים (כולל האפשרות הנחמדה "לנצח").

 

איפה מורידים? לאנדרואיד

 

Baby Sleep: Lullabies & Teddies 

 

מפתחים? VicoSoft.

 

מה? אפליקציה חינמית שהגרפיקה שלה נראית כמו מובייל למיטת תינוק. במסך הבית יש דמויות של חיות ודובונים, וכאשר לוחצים על הידית המתארכת שלהן שומעים את המנגינה (בדיוק כמו מובייל אמיתי). יש גם אפשרות ליצור רשימת השמעה משלכם מתוך מאגר 12 המנגינות, ויש טיימר שבאמצעותו קובעים מראש את משך ההשמעה.

 

איפה מורידים? לאייפון

 

MUSIC BOX 

מפתחים? Kidzapplanet.

 

מה? אפליקציה חינמית שהיא גם מקבץ שירי ערש וגם משחק מרגיע. על רקע מסך כחול עמוק עם כוכבים מוצגות דמויות אנימציה המשרות אווירה של שינה. לחיצה על כל אחת מהן תשמיע נעימה מרגיעה אחרת. בנוסף לנעימות הערש, מהמסך הראשי יש אפשרות להגיע למשחק מגע מתוק למדי - שבו לוחצים על אחת הדמויות ומסמנים את הצבע המתאים שלה. כשיש הצלחה - נשמע קול שמחה המעיד על כך.

 

איפה מורידים? לאנדרואיד, לאייפון

 

2. רעש לבן

יש אגדות אורבניות על תינוקות שנרדמים רק לצלילי רעש לבן של מנוע כלשהו. כנראה שיש דברים בגו, כיוון שיש לא מעט אפליקציות מהסוג הזה המיועדות לתינוקות. אפליקציות הרעש הלבן מדמות קולות מהטבע וצלילים שונים החוזרים על עצמם - שואב אבק, מייבש שיער, אוושת גלי הים, להבות אש, טיפות גשם על מטריה, צלילי "ששש" מתמשכים, ואפילו פעימות עובר ברחם. ההורים בוחרים את הסאונד הרצוי מתוך רשימת ההשמעה (המשתנה בין האפליקציות), מכוונים את משך הזמן ומניחים את הסמארטפון בחדר השינה של התינוק (לא קרוב מדי).

 

היתרונות: יש תינוקות שהצלילים הללו יזכירו להם את הקולות העמומים שהם שמעו בעודם ברחם, בעיקר בשלושת החודשים הראשונים לאחר הלידה.

 

החסרונות: יועצות שינה ודומותיהן לא ממליצות להרגיל תינוקות להירדם לצלילים מסוימים, כדי שהם לא יהיו תלויים בהם. חוץ מזה - מה תעשו כשתיגמר הסוללה?

 

דוגמאות:

 

Sleep Baby Sleep 

מפתחים? Pirate Monkey Studios.

 

מה? באפליקציה החינמית הזו תמצאו רעשי רקע לבחירתכם: מייבש שיער, מכונת כביסה, ברז מטפטף, מאוורר, שואב אבק או פעימות עובר ברחם. ההורים קובעים את משך הזמן לניגון הצלילים - מחמש דקות ועד שעתיים.

 

איפה מורידים? לאנדרואיד, לאייפון

 

Baby Sleep Music 

מפתחים? E-Nizio.

 

מה? אפליקציה חינמית שמציגה רעשים לבנים שונים לבנים ולבנות (מי אמר הכוונה מגדרית מגיל אפס ולא קיבל?). לא מדובר רק בצבעי הוורוד והתכלת האופייניים לכל מין, אלא בסוגי צלילים שונים (גילוי נאות: אני מכירה לא מעט הורים שהאפליקציה הזו דווקא תעצבן אותם ולא תרגיע בכלל, מהסיבות האלה בדיוק). בנוסף לרעשי הטבע הכלליים (אש, גלי הים, מפל מים ורוח נושבת), לכל מין יש צלילים משלו: לבנות - צלילי בית כמו מייבש שיער, מים רותחים, מכסחת דשא ועוד, ולבנים - צלילי מנוע כמו נחיתת מטוס, רעשי רחוב, תחנת רכבת ועוד. לכל רעש אפשר לקבוע טיימר משלו, עם דיוק בדקות ובשניות.

 

איפה מורידים? לאנדרואיד

 

3. סיפורים לפני השינה

עבור רוב ההורים והילדים הקראת סיפור לפני השינה היא אחד הרגעים המתוקים של היום, אך גם לרגעים אלה יש אפליקציות ייעודיות, שיכולות להיכנס עם הילד למיטה. נכון, יש לא מעט אפליקציות של סיפורים לילדים, אך הסיפורים שבהן מתאימים גם לשאר הרגעים של היום ואלמנט המשחקיוּת שבהן בולט ומעורר, ולאו דווקא מרגיע ומרדים.

 

זו הסיבה שבחרנו להתמקד רק באפליקציות המציעות סיפורים קצרים המיועדים ממש להקראה לפני השינה, ואף עוסקים בנושא זה. ברובן יש גם גרסת הקלטה - ההורה יכול להקליט את עצמו קורא, ובחלקן יש גם אופציות לסרטונים מותאמים או למעורבות של הילד בסיפור (העברת הדמויות למקומן בסיפור, המצאת הסיפור ו/או המשך העלילה, הוספת איורים, רקעים ודמויות, ועוד). רוב הסיפורים הם באנגלית - מה שהופך אותן לפחות מתאימות לקהל הישראלי, אבל כבר יש כמה סנוניות ראשונות בעברית.

 

היתרונות: אפליקציות מסוג זה יכולות להיות שעשוע נחמד כחלק מהתהליך ההירגעות העובר על הילדים והבית עם רדת הערב. הן יכולות להיות תוספת לסיפור שלפני השינה שמקריאים ההורים, או כשאחד מהם נעדר משעת ההשכבה והילד רוצה לשמוע את הסיפור בקולו.

 

החסרונות: קשה לי להמליץ בפה מלא על החלפת שעת הקראת הסיפור שלפני השינה באפליקציה, טובה ככל שתהא. אפליקציות מסוג זה מתאימות לילדים גדולים יותר - מעל גיל שלוש (ולא לתינוקות!), ולא ממש ברגעים שלפני שהילדים הולכים לישון (בניגוד לדובי, האייפד לא זקוק לחיבוק כדי להירדם).

 

דוגמאות:

 

הגיע זמן לישון SLEEP TIME 

מפתחים? Touchoo.

 

מה? אפליקציה המבוססת על ספר בשם "הגיע זמן לישון" שכתבה נעמה יונג (הוצאת קוראים) עבור בתה כשהייתה בת שלוש. בגרסה האינטראקטיבית נוספים צלילי נבל וקסילופון, נשמרים האיורים החלומיים של יונת קציר והדמויות מקבלות חיים משל עצמן: כשנוגעים בילדה - שומעים את נשימותיה ורואים את השמיכה עולה ויורדת, כשנוגעים בפיה - היא מתעופפת, ועוד. בנוסף לגרסת ההקראה מפיה של הסופרת, ההורים יכולים גם להקליט את עצמם מקריאים והילד יאזין לסיפור בקולם. האפליקציה הזו מיועדת לילדים מגיל שלוש עד שש, ויש לה קצב מרגיע ומסר מקסים.

 

איפה מורידים? לאייפון. מחיר: 11.90 שקלים

 

הכותבת היא עיתונאית, כותבת ועורכת בתחום ההורות, מדריכה טכנולוגית במיזם "סיסמה לכל תלמיד", בעלת הבלוג הדיגיטלי www.start-apps.co.il ואמא לשלושה בנים





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפליקציות שינה. שווה לבדוק את ההיצע
צילום: shutterstock
מומלצים