שתף קטע נבחר

תוצרת הארץ: צפו בקטאנה, כלי שיט לא מאויש

ה"קטאנה" יכולה לשמש לאבטחת אסדות קידוח, כמו גם ליירוט ספינות. בתעשייה האווירית מדגישים את האמינות: "אין מצב שתקלה תעצור משימה"

מתרחבת משפחת הכלים הבלתי מאוישים בגזרה הימית. התעשייה האווירית חשפה אתמול (ג') את כלי השיט הבלתי מאויש החדש, המכונה "קטאנה" (Katana), שמיועד למשימות ביטחון שוטף סמוך לחוף ובלב ים. "קראנו לה על שם חרב סמוראים יפנית, משום שרצינו להדגיש את המהירות, האמינות והקטלניות שיש במערכת", סיפרו בתע"א.

 

עוד בערוץ החדשות:

החרדים: זו הכרזת מלחמה, בג"ץ הוא האויב

עקץ סלבס וייאסר. 'ציון ברוך לא שיתף פעולה'  

 

ה"קטאנה" ניתנת להפעלה גם ככלי שיט קרבי מאויש לכל דבר, וגם מרחוק, באמצעות תחנת שליטה ובקרה מתקדמת. ביכולתה לספק תמונת מצב בזמן אמת על-ידי איתור, זיהוי וסיווג מטרות קרובות ורחוקות מאוד, כולל יירוט שלהן אם נדרש. "ה'קטאנה' מיועדת למשימות של הגנת המולדת ולמשימות של אבטחת מתקנים ימיים כמו אסדות קידוח וצינורות דלק או גז, וכן למשימות של אבטחת נמלים, סגירה של אזורים מסוימים בים ומשימות יירוט של ספינות", סיפר אייל שהרבני ממפעל מלם של התעשייה האווירית.

 

גודלה של ה"קטאנה" הוא 12 מטר לאורך ו-2.80 מטר לרוחב, והיא מסוגלת להגיע למהירות של 60 קשר, כלומר יותר מ-110 קילומטר לשעה. "מדובר במערכת שכוללת כלי שיט עם מערכות אלקטרוניות ומערכות בקרה ושליטה. היא מצוידת בהרבה מערכות אופטיות, מערכות נשק ומערכות תקשורת מתקדמות - הן תקשורת קווית והן תקשורת לוויינית, במערכות שליטה ובקרה ובמערכות ניווט", הוסיף שהרבני.

 

שהרבני הוסיף כי מתכנני כלי השיט שמו דגש על אמינות: "יש לו שני מנועים חזקים והוא אף פעם לא טובע. אין מצב שתיווצר תקלה שתעצור משימה בסירה הלא-מאוישת. ה'קטאנה' כוללת מערכות אלקטרו-אופטיות שנותנות למי שמפעיל אותה בקרון השליטה מרחוק את האפשרות לראות את כל הסביבה הימית ולהתמקד במטרה מסוימת. כשמדובר בתקשורת לוויינית, ניתן להפעיל את ה'קטאנה' מחוף תל ברוך כשהסירה נמצאת בכלל באוקיינוס השקט".

 

בשלב זה ה"קטאנה" אינה חלק מהצי המבצעי של צה"ל, אולם בחיל הים כבר עושים שימוש בכלי שיט בלתי מאוישים. ה"פרוטקטור" כבר לקח חלק מרכזי במשימות הבט"ש מול חופי עזה בשנים האחרונות, ובמאי האחרון פורסם כי הזרוע הימית תקלוט את הגרסה המחודשת של כלי השיט, שתאפשר בין היתר להגיע ליעדים רחוקים יותר. "זהו כלי שניתן להכניסו למקומות מורכבים ומסוכנים יותר מבלי לסכן חיי אדם", ציינו אז בצה"ל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התעשייה האווירית לישראל בע"מ
כלי השיט החדש. על שם חרב סמוראים
צילום: התעשייה האווירית לישראל בע"מ
מומלצים