שתף קטע נבחר

אחרי 7 שנות נתק: מפגש נדיר בין הקוריאות

המדינות האויבות ניהלו שיחות בדרג גבוה בגבול המפורז ודנו באיחוד משפחות ובתרגילים הצבאיים של הדרום עם ארה"ב. הצפון: "חזרה גנרלית למלחמה"

7 השנים הרעות מאחורה? צפון קוריאה ודרום קוריאה קיימו היום (יום ד') שיחות בדרג גבוה לראשונה זה שבע שנים בגבול המפורז. השיחות הנדירות נועדו לבחון דרכים לשפר את הקשרים בתקופה שבה דרום קוריאה וארצות הברית נערכות לקיים תרגילים צבאיים משותפים שמעוררים את זעם הצפון.

 

חיבוקי מקים: הרודן הקוריאני ביקר יתומים

 

עוד חדשות בעולם :

הזכות למות: בלגיה תאשר המתת חסד לילדים

התחתנתי עם החבר ההומו, והצלתי את חייו

סקנדינביה בלחץ: קופסת דגי הרינג תתפוצץ?

עכשיו זה רשמי: אישה שינתה שמה ל"סקסית"

 

השיחות בין שתי המדינות אורגנו בשבוע שעבר במהירות יוצאת דופן ובסודיות רבה לבקשת צפון קוריאה, סימן נוסף למסרים המנוגדים שמגיעים מהמדינה הקומוניסטית המבודדת שכללו ביטול פתאומי של הזמנת שליח אמריקני לביקור.

 

שתי המשלחות נפגשו בכפר פאנמונג'ום בגבול המפורז (צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP) (צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP)
שתי המשלחות נפגשו בכפר פאנמונג'ום בגבול המפורז(צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP)

שני הצדדים נפגשו בכפר פאנמונג'ון בגבול המפורז ביניהם ודנו בשורה של נושאים, בהם איחוד משפחות שהופרדו ביניהן במהלך מלחמת קוריאה ב-1953-1950.

 

קים מכין את ביקורו בסין?

צפון קוריאה דרשה מדרום קוריאה ומארה"ב לבטל את התרגילים הצבאיים המשותפים ביניהן שאמורים להתחיל בהמשך החודש,

אך גם אם שתי בעלות הברית יסרבו לדרישה, לצפון קוריאה ולדרום קוריאה יש הרבה סיבות להגיע להסכם שישים סוף לקיפאון הארוך ביחסים ביניהן.

 

"עבור צפון קוריאה, אם היא תחזור עם הישג בדמות של שיפור היחסים עם צפון קוריאה המשמעות היא שביקורו של קים ג'ונג און בסין יתאפשר ולפיונגיאנג תהיה הצדקה לבקש לנהל שיחות בדרגים גבוהים גם עם ארה"ב", אמר צ'ונג סונג-צ'אנג, מומחה במכון סנג'ונג בסמוך לסיאול.

 

 (צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP) (צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP)
(צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP)

קים ג'ונג און מעוניין מאוד, על פי ההערכות, לבקר בסין, בעלת הברית הגדולה ביותר של צפון קוריאה ותומכת עיקרית בה כדי לחזק את הלגיטימיות שלו כמנהיג. קים עלה לשלטון בארצו בשנות השלושים לחייו אחרי שאביו, קים ג'ונג איל, מת באופן פתאומי בדצמבר 2011.

 

בראש המשלחת הדרום קוריאנית עומד סגנה של נשיאת המדינה פארק ג'ן-הייאה ויועצה לביטחון לאומי. צפון קוריאה שלחה מצדה את האיש מספר 2 במחלקה לענייני הקשרים עם הדרום במפלגת הפועלים השלטת.

 

רוצה לחזק את הלגיטימיות כמנהיג. קים ג'ונג און במטה העיתון "רודונג סינמון" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רוצה לחזק את הלגיטימיות כמנהיג. קים ג'ונג און במטה העיתון "רודונג סינמון"(צילום: EPA)

קים בביקור במטווח בפיונגיאנג (צילום: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS) (צילום: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS)
קים בביקור במטווח בפיונגיאנג(צילום: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS)

המפגש בין שתי המשלחות נערך שבוע לפני ששתי המדינות יערכו איחוד של משפחות שהופרדו ביניהן מאז תום מלחמת קוריאה. איחוד המשפחות ייערך באתר הנופש "הר היהלומים" שבצפון קוריאה. אולם, צפון קוריאה איימה לבטל את איחוד המשפחות המתוכנן בגלל גיחה של מפציץ אמריקני מדגם B-52 בסמוך לאי הקוריאני.

 

המדינה הקומוניסטית גם אמרה שהתרגילים השנתיים שעורכות דרום קוריאה וארה"ב הם חזרה גנרלית למלחמה. וושינגטון וסיאול דוחות בתוקף את טענות פיונגיאנג וטוענות כי מדובר בתרגילים שגרתיים ולצורכי הגנה בלבד. בדרום קוריאה מוצבים 28,500 חיילים אמריקנים.

 

צפון קוריאה ביטלה את הזמנתו לביקור של רוברט קינג, שליח אמריקני מיוחד לענייני זכויות אדם בצפון קוריאה. קינג היה אמור להגיע לפיונגיאנג ולדון בשחרור האזרח האמריקני הכלוא קנת באה.

 

במאי 2010 השעתה דרום קוריאה את כל הסחר וההשקעות עם צפון קוריאה לאחר שאחת מספינותיה הוטבעו על ידי הצפון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP
לחיצת יד היסטורית בין הצדדים בגבול המפורז
צילום: AFP PHOTO / UNIFICATION MINISTRY / YONHAP
מומלצים