שתף קטע נבחר

מה קרה לחיי המין שלי? שינויים אחרי גיל 30

גברים לקראת אמצע שנות ה-30 לחייהם עשויים לסבול משינויים בחיי המין שלהם. אולם מיניות בוגרת לא צריכה להיות גרועה, להיפך. זה יכול להיות זמן נפלא עבורכם ועבור הזוגיות שלכם, עם רק מעט עזרה

המיניות שלנו משתנה ככל שאנחנו מתבגרים, הן בקשר ישיר לדימוי הגוף, הן בעקבות שינויים הורמונאליים ופיזיולוגיים שאנחנו עוברים, והן בגלל נסיבות החיים. חשוב לזכור שגברים ונשים כאחד עוברים שינויים הורמונאליים, פיזיולוגיים ופסיכולוגיים כשהם מתבגרים. אלו שינויים קטנים והדרגתיים אשר משפיעים על כל תחומי החיים ועל כל מערכות הגוף, ובמיוחד על איבר המין הגדול מכולם – המוח שלנו.

 

עוד בנושא: 

זקפה איכותית בגיל 50: תור הזהב של המיניות

בעלי מתקשה לשמור על זקפה. האם זאת אשמתי?

רווקים ורווקות מחכים לכם בפייסבוק של יחסים

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק של ynet

 

גברים ונשים שמודעים למה שקורה ומבינים גם את הסיבות לשינויים, יכולים לבצע התאמות קטנות באורח החיים שלהם בכלל ובחיי המין והזוגיות בפרט, כדי שלא רק לא יפסידו מהמצב אלא אפילו יוכלו להרוויח ממנו ולשפר את המיניות שלהם.

 

 

גברים אחרי גיל שלושים ולקראת חמישים

גיליתם את המיניות שלכם לראשונה בגיל ההתבגרות, בחלומות אירוטיים, פנטזיות ואוננות. ככל שההתנסויות שלכם התרבו, התחלתם לפתח טכניקות ולגבש העדפות. הכרתם את מגבלות הגוף ואת מה שעושה לו טוב.

 

צברתם חוויות, מימשתם פנטזיות, יתכן שהתחתנתם או בחרתם בבת זוג קבועה בשנות העשרים המאוחרות שלכם או תחילת שנות השלושים, ולפתע, לקראת אמצע שנות השלושים שלכם, אתם מגלים שהמציאות השתנתה. מדוע?

 

ראשית, נסיבות החיים. בהכללה, לרוב הגברים בקבוצת גיל זו יש משפחה וילדים. חלקם קמים בלילה לתינוק, חלקם נשארים ערים וממתינים בדאגה לבני הנוער שיחזרו מבילוי. באמצע נכנסות מטלות הבית ודאגות כלכליות ואחרות. שגרת החיים מעייפת ושוחקת מצד אחד, ולא משאירה הרבה מקום למיניות מצד שני, בוודאי לא למיניות ספונטנית ונטולת הגבלות כפי שהייתה בשנות העשרים העליזות.

 

ואם שגרת המשפחה אינה מתישה מספיק, לרוב זהו גם הגיל שבו גברים מתקדמים בקריירה שלהם לתפקידים שדורשים יותר אחריות, יותר נוכחות ויותר תשומת לב, מצב אשר מסיט את מרכז הכובד בחייהם מבת הזוג ומהמיניות באופן כללי לנושאים אחרים.

 

שנית, המצב הבריאותי ודימוי הגוף. אחרי גיל 35 הגוף מתחיל להשתנות. מי שהתרגל למראה החטוב והספורטיבי של שנות העשרים ולכושר הגופני המעולה שנלווה לו, מגלה לעיתים שנדרשת יותר הקפדה על פעילות גופנית ותזונה כדי לשמר את המראה הזה. אצל רוב הגברים ישנה עליה במשקל במקביל לירידה במסת השריר. חלק מהגברים מתחילים להקריח. לעיתים מופיע גם צורך במשקפיים.

 

בהמשך עשויות לצוץ בעיות בריאותיות שונות כגון לחץ דם גבוה או טרום-סוכרת. גם מי שהיה מסוגל לצאת ולבלות עד השעות הקטנות אחרי יום עבודה בן 12 שעות וחוזר חלילה, מגלה שהעייפות מכריעה אותו מוקדם יותר ובעוצמה רבה יותר. כל אלה עשויים להשפיע לא רק על התחושה הגופנית הכללית, כי אם גם על

דימוי הגוף שמשפיע בתורו על התפקוד המיני.

 

בנוסף ובקשר ישיר לתפקוד המיני, אחרי גיל 35 מתחילה ירידה הדרגתית ברמות הטסטוסטרון, אשר פוגעות בדחף המיני ובאיכות הזקפה. עבור גברים רבים, ירידה באיכות הזקפה משמעותה פגיעה כמעט אנושה בגבריות שלהם, ונוצר מעגל קסמים של חוסר בטחון וחוסר תפקוד.

 

די מאמי שלי, אל תבכי. אני בטוח שאני יכול יותר (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
די מאמי שלי, אל תבכי. אני בטוח שאני יכול יותר(צילום: Index Open)

 

שלישית, בת הזוג. בל נשכח, גם בת הזוג שלכם מתבגרת. גם היא מרגישה שחוקה מהשגרה, גם היא מותשת מתפקידיה בבית ובעבודה, גם היא מגלה קמטים ושיערות לבנות, צלוליט וסימני מתיחה אשר פוגעים בדימוי הגוף שלה כאישה סקסית ומושכת. עוד לפני שמגיעה הפסקת הווסת בשנות הארבעים המאוחרות או החמישים לחייה, מתחוללים בגופה שינויים הורמונאליים שונים אשר גורמים לרקמות הנרתיק להפוך דקות יותר ויבשות יותר. גם אישה שנהגה להרטיב בכמויות עשויה לסבול כעת מיובש וגינלי שגורם לכאבים ולחוסר נוחות.

 

רקמת השומן שהגנה על איזור הערווה עשויה להידלדל ולספק פחות "ריפוד" במהלך יחסי המין. את הבעיה אפשר לפתור בקלות באמצעות שינוי תנוחה, שימוש בג'ל סיכה או הקפדה על מין אוראלי לפני החדירה, אבל בהעדר מודעות של בני הזוג למצב, האישה עלולה לחשוב שבן הזוג לפתע לא מתחשב מספיק, מכאיב לה, וכתוצאה מכך אף להימנע מיחסים. בן הזוג, בתורו, מבין את הדחייה כחוסר עניין בו, כהעדר משיכה שנובע מהשינויים הגופניים שהוא עובר או כתגובה שלילית לביצועיו המשתנים. אולם מיניות בוגרת לא צריכה להיות גרועה. להיפך, זה יכול להיות זמן נפלא עבורכם ועבור הזוגיות שלכם, עם רק מעט עזרה.

 

מהו הטסטוסטרון?

כל נושא הדחף המיני בכלל והתפקוד המיני בפרט קשור בגברים בהורמון טסטוסטרון. זהו הורמון אשר מופרש מהאשכים ואחראי על תהליך יצירת הזרע בגוף, על תהליך הזקפה, וגם על החשק המיני ועל אנרגיה וחיוניות כללית. רמות הטסטוסטרון בקרב גברים מגיעות לשיא בין גיל עשרים לשלושים, ומתחילות לרדת בהדרגה לאחר מכן.

 

מחקר בצרפת שבמסגרתו נבדקו יותר מאלף גברים, הצביע על הפחתה של עד 25% ברמות הטסטוסטרון בין גיל עשרים לשישים, כאשר לאחר גיל חמישים מתחילה ירידה חדה במיוחד ברמות ההורמון. משמעות הדבר היא שנים של ירידה הדרגתית אך משמעותית בדחף המיני ומכאן – גם בתדירות קיום יחסי המין.

 

בנוסף, כתוצאה מזרימת דם פחותה, גברים בגיל העמידה נוטים לחוות זקפה חזקה פחות מזו שהתרגלו אליה בצעירותם. עם זאת, ההנאה מקיום יחסים אינה נפגעת גם במצב כזה. מכיוון שמדובר בתהליך הדרגתי, רוב הגברים מייחסים את התופעות השונות לגיל, לעייפות או לשחיקה, ולא מודעים לאפשרות לטפל בבעיה, או לחילופין - מגיעים לטיפול רק לאחר שנים של תסכול ותפקוד לא מספק.

 

הסימנים העיקריים לירידה ברמות הטסטוסטרון הם: ירידה בחשק המיני, בכמות הזרע או בחוזק הזקפה והאורגזמה, עליה במשקל - במיוחד באזור הבטן, חוסר אנרגיה, עייפות, ירידה בחוזק השרירים, הפחתה בשיעור הגוף, עצבנות או דיכאון וקשיי שינה. כשליש מהגברים מעל גיל ארבעים יזהו בעצמם יותר ממחצית מהתופעות הנ"ל ורובם לא יקשרו בינן לבין מחסור בטסטוסטרון.

 

בנוסף לגיל, עם גורמי סיכוי נוספים לירידה ברמת הטסטוסטרון נמנים: השמנה, אורח חיים לא בריא הכולל תזונה לקויה, שתייה מרובה של אלכוהול ושימוש בסמים כגון סטרואידים, פגיעה באשכים בעקבות מחלה או ניתוח, ושימוש בתרופות שפוגעות בייצור הטסטוסטרון, למשל תרופות לכאב כרוני, תרופות הורמונאליות ותרופות אחדות ליתר לחץ דם.

 

עוד פוגעים בייצור הטסטוסטרון אכילת פירות וירקות מרוססים בחומרי הדברה שיש בהם אסטרוגן (הורמון המין הנשי), וביספינול A מבקבוקי פלסטיק ומגשיות פלסטיק למיקרוגל (שגם הוא משפיע כמו אסטרוגן ומוריד את רמות הטסטוסטרון והחשק המיני).

 

חוסר איזון ברמות הטסטוסטרון מאבחנים בבדיקת דם פשוטה, שאינה כרוכה בתשלום ומתבצעת במסגרת כל קופות החולים. הבדיקה כוללת, בין השאר, רמות טסטוסטרון חופשי וטסטוסטרון כללי. יש לשים לב לתוצאותיהן של שתי הבדיקות, מפני שכדי לקבוע את רמת הטסטוסטרון בגוף נדרשת תוצאה תקינה בשתיהן. רמות נמוכות של טסטוסטרון חופשי, למשל, יכולות להסביר בעיות בתפקוד המיני שאינן נפתרות גם בשימוש בתרופות מסוג סיאליס ,לוויטרה ,ויאגרה, או תרים.

 

 

הטיפול בחוסר איזון הורמונלי מתחיל בהרגלי אכילה ושינה טובים, הימנעות מסמים ומתרופות שפוגעות בייצור הטסטוסטרון והפחתה בצריכה של אלכוהול. בנוסף, אפשר להשלים את הטסטוסטרון החסר בגוף באמצעות שימוש בג'ל בשם טסטומקס ( (TESTOMAX, בזריקות קצרות טווח כמו TESTOVIRON DEPOT או ארוכות טווח כמו NEBIDO.

 

בנוסף, לשיפור הזקפה והחשק המיני, שניכר לעין בתוך ימים בודדים מתחילת הטיפול בג'ל או בזריקות, תוספת טסטוסטרון משפרת את ההרגשה הכללית, מחזקת את השרירים ומעלה את האנרגיה ואת התחרותיות. כתוצאה מכך גברים רבים מגלים שוב את העניין בפעילות גופנית, מצליחים לרדת במשקל ולשפר את דימוי הגוף שלהם.

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג, מטפל מיני וזוגי, מנהל פורטל "תורת היחסים" הכולל בין השאר מדריכים לשיפור התפקוד המיני והחשק המיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index Open
בלי לחץ, אפשר להציל את חיי המין שלנו
צילום: Index Open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים