שתף קטע נבחר

ארדן: "אגרת הטלוויזיה תבוטל תוך שנה"

במהלך הצגת מסקנות הוועדה שבחנה את השידור הציבורי, אמר שר התקשורת גלעד ארדן: "נסגור את רשות השידור ונקים גוף חדש. הציבור לא יכול לממן ארגון כושל"; שר האוצר יאיר לפיד: "באנו לחתום על תעודת הפטירה של הרשות"

כולם ציפו לשמוע על ההחלטה לסגור את רשות השידור, אבל שר התקשורת גלעד ארדן שלף מהשרוול הפתעה נוספת: ביטול אגרת הטלוויזיה. את הצעדים המתוכננים חשף ארדן במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר (ה'), ובה הוצגו מסקנות הוועדה לבחינת המתווה לשידור הציבור, בראשות המפיק רם לנדס.

 

 

שר התקשורת נקב גם בתאריך היעד - 31 במרס 2015. "תשלום האגרה הפך לסמל", הוסיף, "היא נתפסת כקנס מאוס ללא הצדקה. הציבור לא מוכן שיגבו ממנו תשלום שנתי בשביל לממן ארגון כושל, טלוויזיה מיושנת ולא רלוונטית. מדינה לא יכולה לגבות כסף עבור שידור ציבורי כשידוע היטב שהכסף לא הולך לכך".

 

המהלך הזה, שנושא איתו גם לא מעט השלכות כלכליות, זכה לרוח גבית מצד שר האוצר יאיר לפיד, שלקח חלק גם הוא במסיבת העיתונאים. "רשות השידור צריכה להיות ממלכתית ולא ממשלתית", אמר לפיד והוסיף: "צריך להיות ניתוק פוליטי במינוי הנהלת רשות השידור. ההנהלה תמונה באופן אובייקטיבי ומקצועי, ולא פוליטי". הוא אמר כי מבחינתו "רשות השידור כבר לא קיימת - היא הלכה לעולמה. אנחנו באנו לחתום על תעודת הפטירה".

 

יאיר לפיד, גלעד ארדן ורם לנדס. "עידן חדש בשידור הציבורי" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
יאיר לפיד, גלעד ארדן ורם לנדס. "עידן חדש בשידור הציבורי"(צילום: עידו ארז)

בדבריו, ארדן ביקר בחריפות את רשות השידור במצבה הנוכחי. "איך יכול להיות שהשידור הציבורי, שאמור להיות חלון ראווה, נראה כמו חצר אחורית מוזנחת?", שאל והצהיר שיישום מסקנות ועדת לנדס יפתחו "עידן חדש" בשידור הציבורי: "אנחנו הולכים לסגור את רשות השידור ולהקים גוף חדש ואיכותי".

 

"הבדיחה על צופי ערוץ 1 לא תהיה רלוונטית"

ארדן הסביר גם כיצד המלצות אלו ייושמו מבחינה טכנית: "אגיש לכנסת הצעת חוק - מינוי גורם מפרק שיעסוק בהפסקת פעולה, ומנהלת שתפעל במהירות להקמת גוף השידור החדש. היא תקבל חופש להעסקת עובדים מרשות השידור - לפי שיקולים מקצועיים ולא אחרים". הוא ציין גם כי סיום החקיקה בכנסת הוא תנאי הכרחי לביטול אגרת הטלוויזיה: "ללא אישור החוק החדש, לא ניתן יהיה להקים גוף חדש ולבטל את האגרה". בהמשך הסביר כי הכוונה היא להקים את הגוף החדש במקביל לפעילותה של רשות השידור ובכך למנוע הפסקה בשידורים במסגרת התהליך.

 

לדברי ארדן, גוף השידורים החדש יהיה חסכוני הרבה יותר: "הטלוויזיה החינוכית תמוזג אליו, והוא יפעל על בסיס תקציב של 700 מיליון שקל. יש כאן חיסכון של 300 מיליון שקל בשנה. יהיה גוף תקשורת אדיר שיעבוד בעיקר על מחלקת חדשות

ואקטואליה איכותית וסדרות. הוא יכלול שלושה ערוצי טלוויזיה - עברי, ערבי וילדים. ישקיעו 240 מיליון שקלים בשנה בתוכן". הוא הבטיח כי אחרי הרפורמה הקיצונית הזו - "הבדיחה על צופי ערוץ 1 לא תהיה רלוונטית". לדברי לפיד, המימון לגוף החדש, לאחר ביטול האגרה, יגיע מאפיקים אחרים - "חסויות ופרסומות ברדיו, וחלקו מתקציב המדינה".

 

ארדן התייחס בדבריו גם לעובדי הרשות, שחוששים למקום עבודתם: "המציאות השתנתה והם נקלעו שלא בטובתם לסופה גדולה. מדובר באנשים טובים ומצוינים שאין זו אשמתם שהגוף שמעסיק אותם איבד את המצפן. העובדים שיפרשו יזכו לתנאי פרישה הוגנים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
גלעד ארדן. "האגרה נתפסת כקנס מאוס"
צילום: עידו ארז
לאתר ההטבות
מומלצים