שתף קטע נבחר

מדוע עשרות מתעלפים במפעלי פומה ואדידס?

118 בני אדם התעלפו במהלך עבודה במפעלי הטקסטיל של ענקיות אופנת הספורט בקמבודיה, חלקם אף אושפזו. מה קורה בתעשיית הביגוד במדינה?

עשרות עובדים חלו בשבוע האחרון במפעלי טקסטיל בקמבודיה, בהם שניים המייצרים בגדים עבור ענקיות אופנת הספורט פומה ואדידס. המשטרה מסרה כי לא פחות מ-118 עובדים התעלפו בזמן העבודה במהלך היום (יום ה') במפעלי הטקסטיל "שן זו" ו"דקיין" שבבירה פנום פן.

 

עוד חדשות בעולם:

בן כמה הירח? מחקר חדש הצעיר אותו

ארץ הארזים מתפוצצת: הפליט המיליון בלבנון

המזימה האמריקנית: להפיל את קסטרו בציוץ

 

תעשיית הטקסטיל בקמבודיה מניבה יותר מ-5 מיליארד דולר בשנה ובה מועסקים כ-600,000 בני אדם, רבים מהם המפרנסים היחידים למשפחות קשות יום מהאזורים הכפריים שבמדינה. "היה חם והתחלתי להקיא, היה לי גם קלקול קיבה ורבים אחרים סבלו מבעיות דומות", אמרה נג'ון סרית', בת 30, בזמן שחוברה לעירוי נוזלים בבית חולים בבירה. היא אמרה שלא ידעה מה הייתה הסיבה לכך שהרגישה רע, אך היא חשדה כי ייתכן שמדובר הרעלת מזון.

עובדות טקסטיל בבית החולים בבירה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עובדות טקסטיל בבית החולים בבירה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ארגונים לזכויות עובדים מסרו כי יותר מ-200 עובדים התעלפו במהלך השבוע האחרון. חברות פומה ואדידס מסרו כי הן עוקבות מקרוב אחר המצב ומעודכנות בחקירה שהחלה. לדבריהן, העובדים קיבלו טיפול רפואי. מחברת פומה נמסר כי נציגים שלה נפגשו עם המשטרה ועם העובדים ושדגימות שנלקחו מהמזון שבקפיטריה של המפעל "שן זו" נשלחו לבדיקות מעבדה כדי לברר אם אכן הייתה הרעלת מזון.

 

תופעה של התעלפויות המוניות קורות מפעם לפעם בקמבודיה, שהפכה למרכז יצרני גדול

למותגי אופנה נחשבים בעולם. עובדי טקסטיל מתלוננים לעתים קרובות על אוורור לקוי ועיסוק בכימיקלים ובדבקים חזקים עבור נעליים. עם זאת חקירות רשמיות בשנים האחרונות לא העלו מסקנות חד-משמעיות.

 

ב-2011 נרשמו 1,000 התעלפויות במפעלים שבעליהם סינים, טייוואנים ודרום-קוריאנים. רוב העובדים במפעלים מרוויחים פחות מ-100 דולרים לחודש ורבים מהם מתנדבים לעבוד שעות נוספות כדי להגדיל את משכורתם. תנאי העבודה הקשים בתעשיית הביגוד האסייתית עלתה לכותרות בשנה שעברה בעקבות קריסת מפעל בגדים בבנגלדש שכתוצאה ממנו נהרגו יותר מ-1,100 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מאושפזת בבית חולים בקמבודיה לאחר שהתעלפה בזמן העבודה
צילום: רויטרס
מומלצים