שתף קטע נבחר

סאנדיסק Connect: להגדיל את הזכרון לסמארטפון

ביצועים מהירים, קישוריות אמינה ומסכים חדים יותר - כל אלו משתפרים עם כל דור של סמארטפונים. אך דבר אחד נוטה להשאר במקומו ואף להתכווץ וזה נפח האחסון המוצע עם המכשיר. לשם כך חברת סאנדיסק מציעה את ה-Wireless Flash Drive - דיסק און קי עם קישוריות WiFi מובנית

מרבית הסמארטפונים והטאבלטים שלנו מוגבלים. בחלק מדגמי האנדראיד ובכל האייפונים אי אפשר להוסיף זכרון, וצריך להסתפק ב-8-16 ולפעמים 32 גיגהבייט. חברת סנדיסק מציעה (כעת גם בישראל) את הסאנדיסק קונקט (Sandisk Connect), מעין דיסק און קי אלחוטי, שבתוכו נמצא קורא כרטיסי מיקרו SD, ואותו ניתן לחבר אלחוטית לכל סמארטפון או טאבלט ולהרחיב את הזכרון שלו.

 

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

אפשר להעביר לקורא הכרטיסים מידע מהמחשב באמצעות חיבור ה-USB (שגם מטעין את הסוללה שלו). לאחר מכן החיבור פשוט יחסית ומבוסס על WiFi, מדליקים את הקורא והוא מתחיל לשדר.באנדרואיד נכנסים מיד לאפליקציה, באייפון קודם מתחברים לרשת ה-WiFi שהמכשיר יצר, ואז מורידים את האפליקציה של  סאנדיסק (אנדרואיד, אייפון) ומוצאים את הקורא דרכה. אפשר לחבר אליו מספר טאבלטים או סמארטפונים במקביל, בדיוק כפי שמתחברים לרשת אלחוטית.

 

בתוך האפליקציה מופיעה רשימה של תיקיות וקבצים, כשניתן לפתוח אותם, ולנגן אם מדובר בשיר או סרטון וידאו. יתרון טוב של המכשיר - אפשר לנגן ממנו קבצים שונים מכל מכשיר במקביל, אבל אם תעמיסו עליו הוא יקרטע. בבדיקות שלנו היו גם כמה גיהוקים פה ושם בקובץ וידאו שניגן לבד לטאבלט (נקסוס 7), ובבדיקה נוספת הפעלנו שני סרטונים ושיר בשלושה מכשירים שונים ושם זה עבד חלק. גם הקיטועים שהיו, לא היוו הפרעה קריטית או בלתי נסבלת.

 

העתקת קבצים

בסמארטפונים עם זכרון בנפח קטן יותר (8 גיגה), ריבוי אפליקציות ותמונות יכול לסתום אותם מהר מאוד. הקונקט יכול לשמש כאמצעי גיבוי כשניתן להעתיק אליו וממנו קבצים לסמארטפונים ולטאבלטים השונים. טוב במקרה שמצלמים הרבה ורוצים לשמור גיבוי או לפנות מקום בסמארטפון לצילומים נוספים. ניתן לעשות את הפעולה ההפוכה ולמשוך קבצים מכרטיס הזכרון - בשביל להעתיק בין המכשירים שלכם.

 

העתקה מכרטיס הזכרון נעשית על ידי בחירת הקבצים ולחיצה על האייקון שנראה כמו סמארטפון עם חץ. אי אפשר להעתיק תיקיות שלמות, אבל אפשר לבחור מספר קבצים יחד אם הם נמצאים באותה תיקיה. הקבצים יועתקו תמיד לתיקית Download באנדרואיד, אך אפשר להחליף לתיקיה אחרת. באייפון תמונות וסרטונים מגיעים ל-Camera Roll וניתן לצפות בהם כרגיל. קבצים אחרים נשמרים לתיקייה בשם Saved On iPhone שניתן לגשת אליה דרך האפליקציה הייעודית של המכשיר בלבד.

 

בכיוון ההפוך: אפשר לגשת מהאפליקציה של סאנדיסק לגלרית הצילום, לבחור קבצים ולהעתיק. או לגשת לכל אפליקציה באנדרואיד ודרך פונקציות השיתוף להעביר קבצים לכרטיס הזכרון. הקבצים ישבו בתיקיה Uploaded ומשם תוכלו למחוק אותם מהסמארטפון אם אתם רוצים לפנות מקום, אבל בכל מקרה מומלץ מאוד לגבות על המחשב שלכם, או בשירותי ענן כמו Dropbox, גוגל דרייב וכדומה.

 

בשני המקרים ההעברה מהירה מאוד, והצלחנו להעביר קובץ של 100 מגהבייט בפחות מדקה. גם ההעברה מהמחשב ואליו, כאשר מחברים את קורא הכרטיסים פיזית למחשב באמצעות חיבור USB, הייתה מהירה מאוד - הרבה יותר מהר מכרטיסי זכרון אחרים. עם זאת מדובר בחיבור USB 2.0 שבשנת 2014 נחשב למיושן.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

אבטחה, סוללה וחיבור לרשת

במצב הרגיל של הקורא, כשמוציאים אותו, כל אחד שנמצא לידכם יכול למעשה לשוטט לכם בקבצים, ולכתוב לכרטיס הזכרון כאשר הוא דלוק. אפשר לאבטח אותו ממש כפי שמאבטחים את הנתב בבית. בתפריט ההגדרות בוחרים שם לרשת (שאי אפשר להסתיר בשיבל להגביר את האבטחה, וחבל) ולאחר מכן בוחרים סיסמה. התפריט קצת מבלבל ולא תמיד ברור אם החלפנו סיסמה או עדכנו אותה, אבל מרגע שצולחים את האפשרויות הללו, הכרטיס מוגן בסיסמה ורק מי שיש לו אותה יכול לגשת ולדפדף בקבצים.

 

החיבור מבוסס אמנם על WiFi, אך אפשר להגדיר את הרשת הרגילה שלכם ולגלוש באינטרנט במקביל לשימוש בקורא הכרטיסים. גם כאן התפריט פחות אינטואיטיבי ולא כל סוגי הרשתות נתמכות, אבל עם קצת עזרה מההוראות, הצלחנו לחבר את הסמארטפון גם לרשת.

 

בתפריט ההגדרות יש התראה על סוללה אך אין אינדיקציה לכמה זמן נותר לה לפעול או איזה אחוז ממנה נותר, רק כיתוב של Medium, High או Low - כך שקשה לדעת כמה זמן היא תחזיק מעמד. אנחנו הצלחנו להשתמש בה במשך 4-5 שעות שבהן גם העברנו קבצים וצפינו בסרטים. כך או כך, מומלץ תמיד לכבות את קורא הכרטיסים ולחבר אותו למחשב להטענה (או למטען USB) כאשר לא משתמשים בו. ההטענה המלאה אורכת עד שעתיים.

 

למי והאם כדאי

הסאנדיסק קונקט יכול להיות כלי גיבוי טוב למקרה שצריך להרחיב את הזכרון לסמארטפון, להעביר קבצים בין מכשירים, או אם מנותקים לתקופה ממושכת ממחשב, וצריך אמצעי אחסון חיצוני לתמונות וסרטים. חיי הסוללה שלו בהחלט סבירים, אך הממשק שלו עוד טעון שיפור בשביל שבאמת יהיה קל ואינטואיטיבי.

 

הקונקט יימכר במחירים המתחילים ב-222 ש"ח ל- Connect Wireless Flash Drive של 16GB שאותו בדקנו (הרבה יותר מ-50 שקל לדיסק און קי רגיל בנפח הזה, אבל מציע יותר), ועד למחיר של 469 ש"ח ל- Media Drive בנפח של 64GB. כל אלו זמינים במבחר חנויות. באמזון דגם ה-16 גיגה עולה 49 דולר (173 שקלים), וכשמוסיפים על זה משלוח לישראל, ההפרש לא משמעותי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים