שתף קטע נבחר

כמה עלה גימל לחיילים במרפאה בכפר קאסם?

אח הודה שהמרפאה שאותה ניהל גבתה 100 שקל מחיילים תמורת ימי מחלה כוזבים. רישיונו נשלל ל-5 שנים, אבל עונשו הופחת בבית המשפט המחוזי

ועדת המשמעת של משרד הבריאות שללה למשך חמש שנים את רישיונו המקצועי של אח שהורשע במתן אישורי מחלה כוזבים לתשעה חיילים תמורת כסף. בעקבות ערעור שהגיש האח קבע בית המשפט המחוזי שהעונש חמור ואינו מידתי, והפחית את השלילה לשנתיים בלבד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האח היה שותף במרפאת "ש.ר.ד" בכפר קאסם, וניהל אותה בפועל. ב-2011 הוא הורשע בקשירת קשר לביצוע פשע, מתן תעודה כוזבת, וכן בניסיון לקבל דבר במרמה. האח ורופאי המרפאה סיפקו תעודות מחלה כוזבות וגבו 100 שקלים עבור כל אישור, שניתן גם לחיילים שלא התייצבו בפניהם כלל ולא עברו כל בדיקה.

 

בית משפט השלום בפתח תקווה הרשיע את האח על סמך הודאתו וגזר עליו שישה חודשי עבודות שירות, עשרה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 15 אלף שקל. בנוסף לכך הוא הועמד לדין משמעתי במשרד הבריאות, שם נקבע שרישיונו יישלל לחמש שנים.

 

הוא ערער ליחידת הדין המשמעתי במשרד הבריאות בטענה שהוועדה החמירה איתו בהשוואה למקרים דומים בעבר, אך נדחה. בעקבות זאת הוא ערער לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הוא טען שהביע חרטה ונטל על עצמו את האחריות, אבל העונש שהוטל עליו תקדימי בחומרתו.

 

האח הציג בפני בית המשפט פסיקה ענפה בעניינם של רופאים ורוקחים שפגעו בחיי אדם אבל רישיונם נשלל למשך שנה ושנתיים "בלבד". לדבריו, העונש שנגזר עליו גם אינו פרופורציונאלי בהתחשב בסכומים הפעוטים ששלשל לכיסו.

 

עונש חמור באופן קיצוני

אף שבית המשפט אינו נוטה להתערב במסגרת הדין המשמעתי, קבע השופט בן-ציון גרינברגר שיש הצדקה להתערבות במקרה זה וקיבל את הערעור. הוא הסכים שמדובר בעונש חמור באופן קיצוני. לדבריו, על רופאים שעברו עבירות דומות ואף חמורות יותר, שבגינן גרפו לכיסם כסף רב, הוטל עונש קל יותר.

 

השופט גרינברגר הזכיר שמדובר בתשעה מקרים בלבד שהתרחשו במשך שלושה חודשים, ושהרווח הכספי שגרף האח מסתכם בכ-1,000 שקל. לאור כל זאת קבע השופט שרישיונו המקצועי של האח יישלל לשנתיים בלבד, ופסק לטובתו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 10,000 שקל.

 

עו"ד אמיר איבשקובסקי, העוסק במשפט חוקתי ומנהלי, מסביר שפסק הדין מדגיש את חשיבותו של "מתחם הענישה", שהוא מערכת הכללים המנחה את השופטים בכל סוג של הליך בבואם לגזור את דין הנאשמים, תוך הבניית שיקול דעת.

 

"גזירת עונשו של נאשם אסור לה שתהא שרירותית ומפלה", אומר עו"ד איבשקובסקי. "על העונש להלום את נסיבותיו האישיות של הנאשם ולהתאים לכל מקרה לגופו. על היושב בדין לבחון את השיקולים לחומרה ולקולא, לאזן בין עקרונות הענישה הכלליים ולייצב את המקרה המונח על שולחנו ביחס לציר הענישה שנפרש בפניו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים