שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מנגל בבית: בדקנו את גרילי הגז
    נמאס לכם להילחם עם כל עם ישראל על פיסת דשא פנויה ביום העצמאות? אפשר לבשל באוויר הפתוח גם בגינה הפרטית, ואפילו במרפסת. השיטה: גריל גז - בדקנו את הדגמים החדשים

    חגיגות ‭66-ה‬ לישראל בפתח, ויום העצמאות הוא גם יום הנפנופים הלאומי. אבל אם נמאס לכם לחפש פיסת דשא או אי-תנועה פנויים כמו בכל שנה, ובכל זאת בא לכם לבשל באוויר הפתוח, אפשר לצלות בשר (או ירקות) על גריל גז.

     

    הגרילים מתאימים לבשלן הביתי, בגינה או במרפסת. הם קלים לתפעול (הצתה אלקטרונית‭,(‬ אין צורך להעמיס פחמים ואחר כך לנקות את שרידיהם, ויש פחות עשן (הצלייה נעשית בכל מקרה עם מכסה סגור לשם ניצול מלא של תפוקת החום).‬ אספנו כמה גרילים חדשים, צוות מומחים – אלי פינסלר, השף של רשת "אגאדיר‭;"‬ דודו כהן, השף של מלון דניאל בהרצליה מרשת טמרס; השף יואב בר, בעלי מיזם שף "טו גו‭;"‬ וצחי בוקששתר, שף ובעלי רשת "בלאק" – ובשר איכותי מ"מיט מרקט" בשוק הכרמל בתל-אביב, בה שותף בין השאר השף ירון קסטנבאום (הטיפ שלו: "במקום האנטרקוט המוכר, לכו על אונטר ריב‭.("‬

     

    על כל גריל הונחו סינטה על עצם (ניו-יורק קאט‭,(‬ קבבים והמבורגר מבשר טרי ללא תוספות, אנטרקוט, שיפודי פרגית, וכן ירקות לסוגיהם (השפים הכינו סלט משוויאה מרוקאי לתפארת, עם הרבה שום ולימון‭.(‬

     

    בכל גריל נבדקו יציבות ונוחות העבודה, פיזור החום, איכות הרשתות, אם להבות פורצות מהן אם שומן מהבשר נוטף על המבערים, לאן מתנקז השומן, איכות הצלייה, וגם אחריות ומראה כללי. נראה שהיצרנים מיישמים הערות מבדיקות קודמות. השנה ניכר שיפור ברוב הגרילים לעומת בדיקות "ממון" בעבר. כך, למשל, בגריל של אמישרגז שבדקנו, הידית לא התחממה כלל.

     

    הרעיון מצא חן בעיניכם? אפשר גם לבנות מטבח חיצוני עם גריל בילט-אין. דגם הבילט-אין החדש שבדקנו אף היה כוכב הבדיקה. לצורך בדיקת הגרילים הצטיידנו גם בבשר איכותי מ"מיטמרקט", קצבית הבוטיק בשוק הכרמל.

     

    המצטיין: גריל בילט-אין גרנד הול

    תיאור: משטח צלייה ‭80/44‬ ס"מ, רשתות יציקת ברזל עם ציפוי אמייל, 3 מבערי אינטרגריל ‭2-ו‬ מבערי אינפרה-אדום, הספק חום כולל ‭,BTU 78,000‬ אחריות ‭5-ל‬ שנים, ללא עגלה, שחור קלאסי (או נירוסטה בתוספת מחיר)

    מחיר: ‭3,750‬ שקל במקום ‭6,250‬ עד 7 במאי (רק באינטרנט, בכרמל דיירקט או גרופון‭,(‬ לא כולל וסת צינור ומכל גז, ניתן להוסיף עגלה ניידת עם כירה צידית ‭400-ב‬ שקל

    יציבות: יציב מאוד, ניתן להניח על כל משטח

    נוחות: מעולה, הצתה פשוטה, הידית לא מתחממת, מגש ניקוז השומן גדול ונשלף מלפנים

    איכות הצלייה: מעולה. מתחמם מהר (הגיע תוך דקה וחצי ‭300-ל‬ מעלות בתרמומטר), פיזור חום מצוין (מצטיין הבדיקה שלנו‭,(‬ ניתן לצלות עוף שלם על שיפוד מסתובב ‭50-ב‬ דקות, אין התפרצות להבות בגלל השומן שנוטף מן הבשר. כמו בכל גריל איכותי: הבשר משמיע צליל חריכה מיד עם הנחתו על הרשת.

     

    דבר המומחים: הרולס רויס של הבדיקה, במחיר המבצע - חובה בכל בית.

     

    טוב מאוד: אמגזית, מגה שף 3

    תיאור: משטח צלייה ‭49/65‬ ס“מ (בפועל קטן יותר), עם רשתות יצוקות ‭3-ו‬ מבערים יצוקים, הספק חום ‭,BTU 54,000‬ אחריות לשנה על מכלולי הגז, מראה כללי נאה מאוד בשל שילוב עם עץ

    מחיר: ‭2,399‬ שקל, לא כולל וסת צינור ומכל גז, ברשתות אמגזית, למטייל ועוד

    יציבות: יציב בהחלט נוחות: טובה, ההצתה ידידותית, המכסה לא מתחמם (אבל נפתח יותר מדי אחורה),‬ הרשת העליונה מתחממת בעת הצלייה ומקטינה את שטח הפעולה על הגריל, מגש ניקוז השומן גדול, נגיש ונשלף מלפנים

    איכות הצלייה: טובה, מתחמם מהר מאוד, פיזור חום אחיד בעת הצלייה.

     

    דבר המומחים: גריל שעושה את העבודה במחיר סביר בהחלט.

     

    טוב מאוד: קולמן, 4 מבערים גלקסי SR

    תיאור: משטח רחב ‭66/46‬ ס"מ, עם 4 מבערי נירוסטה, כירת צד מאלומיניום, רשת צלייה ומקרן חום מברזל בציפוי פורצלן, רשת עליונה מפורצלן בציפוי ניקל (להפשרת בשר ובישול איטי), הספק חום 76,000 BTU, אחריות ל-5 שנים (מהן שנתיים בבית הלקוח על מנגנון הגז), 25 שנה על המבערים, מראה קלאסי (ארון אחסון עם מתלים לכלי הבישול ולבלון הגז)

    מחיר: עד מחר במבצע ברשת הום סנטר – 2,624 במקום 3,500, לא כולל וסת צינור ומכל גז

    יציבות: טובה מאוד, 4 גלגלים הכוללים 2 מעצורים

    נוחות: טובה, המכסה וההצתה נוחים (סיבוב כפתור ולחיצה על מצת), ניקוז השומן לא נוח (יורד למגש תחתון וממנו למגש קטן יותר, אבל שניהם נשלפים רק מאחור, וצריך להזיז את הגריל כדי לחלצם)

    איכות הצלייה: "איכותית ואימתנית" לדברי השפים, כולל צליל חריכה מיידי, מתחמם מה, חום עוצמתי בפיזור אחיד, אין התפרצות להבות בגלל שומן הנוטף מהבשר.

     

    דבר המומחים: מלוא התמורה למחיר, בעיקר במבצע של הום סנטר.

     

    סביר: Classic של CharBroil

    תיאור: משטח ענק (96/44 ס"מ) מברזל יצוק בציפוי קרמי איכותי, 6 מבערי פלדת אל-חלד כולל כירת צד, מכסה פלדה (בחלקו העליון 2 שכבות לבידוד חום יעיל יותר),‬ הספק ‭,BTU 65,000‬ בכירת הצד ‭,BTU 10,000‬ אחריות ‭3-ל‬ שנים על הגריל ‭5-ו‬ על המבערים, קווים נקיים, באפור, שחור וכסוף, מדפים להנחת בשר מוכן, ארונית אטומה לאחסון בלון גז ואביזרי צלייה

    מחיר: עד מחר במבצע בהום סנטר ‭2,625 –‬ ש' במקום ‭,3,500‬ לא כולל וסת צינור ומכל גז

    יציבות: יציב, גלגלים עם מעצורים

    נוחות: בעייתית. ניסינו שוב ושוב להדליק עד להצתה מלאה של המבערים, לשומן יש רק כוסית ניקוז קטנה

    איכות הצלייה: טובה, חימום מהר (דקה וחצי ‭300-ל‬ מעלות), פיזור חום לא אחיד בעת הצלייה, אין התפרצות להבות.

     

    דבר המומחים: גריל ענק – מתאים לכמות גדולה של אורחים, אבל עוצמת ואחידות חום מאכזבות.

     

    סביר: אמישראגז, רויאל 320

    תיאור: משטח צלייה ‭55/36‬ ס"מ, 2 רשתות ביציקת אלומיניום, 3 מבערי נירוסטה, 2 מגשי צד לעבודה וארון אחסון, הספק חום ‭,BTU 30,000‬ אחריות ‭3-ל‬ שנים

    מחיר: עד 16 במאי ‭1,990‬ ש' במקום ‭2,690‬ בסניפי אמישרגז ובחנויות מתמחות, לא כולל וסת צינור ומכל גז

    יציבות: יציב. ניתן לנעול את הגלגלים

    נוחות: נוחה, ידית פלסטיק לא התחממה בזמן העבודה, הצתה ב-2 ידיים (לחיצה על המצת וסיבוב המבערים), הרשת מעל רשתות הצלייה נעה עם המכסה ולא מקטינה את שטח הצלייה, מגשית הניקוז קטנה ולא נוחה לשליפה

    איכות הצלייה: חומם לפי ההנחיות ל-150 מעלות – לקח 3 דקות (אמישראגז מסרו ש/יתקנו את הנחיות היצרן), מאבד חום כשפותחים כדי להניח בשר נוסף, וכך הבשר מתבשל פחות ופחות נצלה. צלייה לא אחידה, להבות צהובות בגלל השומן שנטף (הלהבה צריכה להיות תמיד כחולה), מה שגורם לפיח מעל הבשר (לא עליו)

      

    דבר המומחים: בינוני, מחיר המבצע אטרקטיבי לגריל עם 3 מבערים.

     

    סביר פאטיו ביסטרו של CharBroil

    תיאור: גריל עגול עם משטח צלייה מנירוסטה בקוטר 44 ס"מ, מבער אחד מפלדת אל-חלד היוצר גלי אינפרה-אדום בהספק של ‭,kW/h 3.8‬ הספק חום: 12,000 BTU, אחריות ל-3 שנים על הגריל ו-5 על המבערים, עגול וקומפקטי, מרהיב ביופיו, קווים נקיים, מגיע ב-5 צבעים (אדום, וניל, שמנת, חום ושחור)

    מחיר: במבצע בהום סנטר 900 שקל במקום 1,120, לא כולל וסת צינור ומכל גז

    איכות הצלייה: סבירה בלבד. חימום איטי מאוד (10 דקות ל-300 מעלות), מתאים יותר לקבב/המבורגר מאשר לסטייק, וגם אלו נטו להידבק (ניתן להפוך בעזרת אביזר מצורף), חום אחיד אך חלש, השומן לא התלקח.

     

    דבר המומחים: למי שצריך מוצר זול ומסתפק בפרגית או קבב. קומפקטי ולמעט סועדים.

     

    לא משתלם: קולמן 2 מבערים דגם SR

    תיאור: משטח צלייה ‭46/46‬ ס"מ, רשת יציקה בציפוי פורצלן וגריל מיציקת אלומיניום בצדדים ופלדת אל-חלד בגוף. 2 מבערי נירוסטה. מקרן חום מברזל בציפוי פורצלן, ורשת עליונה מפורצלן בציפוי ניקל להפשרה, חימום ובישול איטי, הספק חום ‭,BTU 30,000‬ אחריות ‭5-ל‬ שנים, שנתיים ראשונות בבית הלקוח למנגנון הגז, ‭25-ו‬ שנה על המבערים, גריל נייד עם ארון אחסון ומקום בתוך הארון למכל הגז

    מחיר: מבצע באייס עד 7 במאי ‭2,300 –‬ ש' במקום ‭,2,500‬ לא כולל וסת צינור ומכל גז

    יציבות: יציב בהחלט, 4 גלגלים עם מעצורים

    נוחות: טובה, הנוזלים מתנקזים לכוס קומפקטית נשלפת, אבל ניתן לשלוף אותה רק מאחורי הגריל איכות הצלייה: בינונית, ‭2.5‬ דקות ‭300-ל‬ מעלות, חום חלש, הבשר יותר מתבשל מאשר נצלה.

     

    דבר המומחים: אפשר לוותר. חלש פי ‭2.5‬ מאותו גריל בסדרה עם 4 מבערים, וההבדל ניכר. במחיר הזה עדיף גריל ‭4-ה‬ מבערים של קולמן. קומפקטי אבל יקר מדי ביחס לביצועיו.

     

    לסיום, 10 טיפים למנגל מוצלח:

    ‭.1‬ שמנו את הגריל ותנו לו להגיע לחום גבוה לפני שאתם מניחים את הבשר.

     

    ‭.2‬ צלו בשר בטמפרטורת החדר, לא קר ובטח לא קפוא. הפשירו בשר קפוא במקרר לילה מראש, והוציאו מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.

     

    ‭.3‬ בזמן הצלייה יש "לסגור" את הנתחים במכת חום, ולא להזיזם יותר מדי.

     

    ‭.4‬ המליחו את הבשר רק לאחר ש"נסגר" מעט, כדי שלא יאבד עסיסיות.

     

    ‭.5‬ לא צריך לחתוך את הסטייק כדי לבדוק את מידת העשייה, ניתן לזהותה גם לפי מידת הרכות שלו בנגיעה (רך=רייר, בינוני=מדיום, קשה=וול דאן‭.(‬

     

    ‭.6‬ את הסטייק המוכן שימו על צלחת מחוממת או קרש חיתוך (או תרמוס למזון) שינוח כמה דקות, כדי שהמיצים הטבעיים יחזרו פנימה אל הסיבים והסטייק יהיה עסיסי. לא על צלחת קרה, כי האדים לא יצטברו בתוך הבשר.

     

    ‭.7‬ צלו סטייקים בעובי נכון: בקשו מהקצב לפרוס אותם לעובי של 3־4 ס"מ. סטייקים דקים יותר ייעשו מהר מדי ויתייבשו.

     

    ‭.8‬ לא כדאי להניח על הגריל 10 סטייקים בבת־אחת, לצופף אותם או ליצור מצב שבו הם מכסים זה את זה: תנו להם מרווח, והקפידו שכל אחד מהם יהיה חשוף לחום.

     

    ‭.9‬ מספיק תיבול פשוט. הברשה בשמן זית, וגם מעט מלח, פלפל וסוכר - בחשיפה לחום הוא הופך לקרמל, ומצפה את הבשר בסימני חריכה. בקר איכותי לא דורש מרינדות מסובכות (מתעקשים להשרות? אל תשתמשו ביותר מדי סויה ומיצי פירות. הם מפרקים את סיבי הבשר והופכים אותו לסמרטוטי‭.(‬

     

    ‭.10‬ כשהבשר מוכן, נצלו את החום שנותר בגריל לצלייה של ירקות ופירות. חצאי עגבניות, פלפלים או קישואים מוברשים במעט שמן זית, פלחי אננס, ופרוסות אפרסק עם מעט חומץ בלסמי מיושן. בסיוע הקצבים של רשת טיב טעם.

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים