שתף קטע נבחר

סכנה: מה לא לאכול עם תרופות לאלרגיה?

אם אתם סובלים מאלרגיה, שימו לב: אלכוהול יגביר את תחושת הנמנום שנגרמה מהתרופה, מיץ אשכוליות יוריד את השפעת החומר הפעיל בדם ותוסף תפוז מריר עלול להגביר את קצב הלב. כתבה רביעית בסדרה שמפרטת מה אסור לאכול עם כל התרופות הנפוצות

תגובות אלרגיות מובילות לשחרור היסטמין, הגורם להפרשה מוגברת של חומרים כימיים אחרים, שכולם אחראים למגוון תסמינים בעייתיים. תרופות אלו מסייעות לאנשים עם תסמיני אלרגיה כמו עיטושים, נזלת, גירוד בגרון ובעיניים ושיעול שנגרם מזליגה של נזלת לגרון (PND). הן פועלות באמצעות חסימת ייצור ההיסטמין בעקבות חשיפה לגורם האלרגיה. זו הסיבה לכך שתרופות נגד אלרגיה נקראות גם אנטי-היסטמינים.

 

כאשר אנחנו חוסמים את ההיסטמין, אנחנו מפחיתים את התסמינים המטרידים והמעיקים. למרבה הצער, תרופות נגד אלרגיה מצטיינות בייבוש הקרומים הריריים, אך אינן מחזקות את המערכת החיסונית. מומלץ במיוחד להשתמש בהן לפני חשיפה לגורם אלרגיה ידוע.

 

 

המדריכים הקודמים בסדרה:

 

לדוגמה, אם אתם יודעים שהחתול של אחותכם גורם לכם לאלרגיה, קחו את התרופה כמה שעות לפני הביקור אצלה. אתם יכולים גם להתחיל טיפול בתרופות אנטי-היסטמיניות חודשיים לפני עונת האלרגיות, מה שעשוי להקל עליכם במידה משמעותית. עם זאת, טיפול מונע אינו תמיד מעשי ואינו מהווה ערובה להצלחה. ניתן ליטול אנטי-היסטמינים במהלך אירוע אלרגי או אחריו.

 

איזה שמות לחפש?

אבמיס – Avamys, אלגרו – Allegro, פליקסונז – Flixonase או Fluticasone, טלפאסט – Telfast, קלרינייז – Clarinase, אלרג'יקס – Allergyx, לורסטין – Lorastine, לורטדים – Loratadim, לורטרים – Loratrim או Loratadine ושמות גנריים אחרים.

 

בנוסף, ניתן להשיג כיום גם תרסיסים לאף שמכילים חומרים נוגדי אלרגיה כגון נאזונקס (Nasonex).

 

התרופות חוסמות את ייצור ההיסטמין (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התרופות חוסמות את ייצור ההיסטמין(צילום: shutterstock)

 

מה אסור לאכול עם התרופות?

  • אלכוהול

השילוב בין אלכוהול לתרופות נוגדות אלרגיה עלול להגביר את תחושת הנמנום הנגרמת על ידי התרופה. התוצאה תהיה ישנוניות יתר, האטה בקצב הלב והנשימה ותחושת "ריחוף" או בלבול. רבות מהתרופות נוגדות האלרגיה גורמות לתחושת ריחוף מעין זו, ושתיית אלכוהול במהלך הטיפול תחמיר את הבעיה.

 

  • אשכוליות ומיץ אשכוליות

השילוב בין אשכוליות (הפרי והמיץ) לתרופות נוגדות אלרגיה עלול להעלות או להוריד את רמת החומר הפעיל בדם, מה שעלול לגרום לבעיות לב קשות. עד שיהיו בידינו נתונים נוספים על השפעות אפשריות, עדיף ליטול את התרופה עם מים ולא עם מיץ מכל סוג שהוא.

 

  • תפוז מריר

ניתן להשיג אותו כתוסף בודד או כמרכיב ברבים מכדורי ההרזיה, משקאות האנרגיה ותכשירי הדיאטה הנמכרים ללא מרשם רופא. אף שהסיכון לכך אינו גדול, הוא עלול להגביר את קצב הלב. אני ממליצה לכם גם להימנע מלשלב אותו יחד עם תרופות דמויות-אמפטמינים.

 

המידע המלא בספר "האמת על התרופות " מאת הרוקחת המוסמכת סוזי כהן, הוצאת פוקוס



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השילוב בין אלכוהול לתרופות נוגדות אלרגיה עלול להגביר את תחושת הנמנום
צילום: shutterstock
האמת על התרופות, הוצאת פוקוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים