שתף קטע נבחר

אסון המכרה: 6 חולצו מהאדמה אחרי 18 שעות

ממשלת טורקיה הכריזה על שלושה ימי אבל לאומי בעקבות האסון בעיר סומה שבו נהרגו 205 בני אדם. מאות כורים עדיין לכודים במכרה שקרס וקיים חשש לחייהם. שר האנרגיה: זה כנראה אסון המכרה הקטלני בתולדות המדינה

יותר מ-200 בני אדם איבדו את חייהם בשריפה שפרצה במכרה פחם במערב טורקיה בעקבות קצר חשמלי. שר האנרגיה טאנר ילדיז אמר היום (יום ד') כי מדובר ככל הנראה באסון המכרה הקטלני ביותר בתולדות המדינה.

 

עוד חדשות בעולם :

שריפות בקליפורניה: פונו 20 אלף בתים

חרף הווירוס: הסעודים מתעקשים לנשק גמלים

 

ילדיז אמר כי מספר הנספים באסון בעיר סומה, שנמצאת 120 קילומטרים צפון-מזרחית לעיר החוף איזמיר, עלה ל-205. לדבריו, בעת הפיצוץ במכרה היו במקום 787 כורים. המשמעות היא שמאות נוספים עדיין לכודים מתחת לאדמה וגורלם אינו ידוע. השר התייחס לפעולות החילוץ ואמר ש"התקוות שלנו הולכות וקטנות". שר האנרגיה, שמפקח מקרוב אחר פעולות החילוץ שבהן משתתפים יותר מ-400 מחלצים, אמר כי מספר הפצועים הרשמי באסון עומד על 57. כמה אנשי חילוץ והצלה נפצעו במהלך פעולות החילוץ. 

 

 

תיעוד: כורים יוצאים מהמכרה לאחר הפיצוץ

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
הפיצוץ שאירע במכרה אירע בשעה שהעובדים במקום התכוננו לחילופי משמרת. מסיבה זו היה מספר הכורים במקום גבוה מאוד ולכן גם מספר הנפגעים באסון גבוה. שר האנרגיה אמר כי האש עדיין משתוללת באזור הכור, 18 שעות לאחר הפיצוץ, ושעשן רב אופף את המקום. לדבריו, חלק ממקרי המוות נגרמו בגלל שאיפת עשן רעיל.

 

חילוץ איטי: "יש עדיין גזים רעילים במכרה"

על רקע האסון הכבד והחשש לחיי הכורים הלכודים מצאו הטורקים נקודת אור קטנה וסיבה לאופטימיות. העיתון הטורקי "הורייט" דיווח כי שישה כורים חולצו הבוקר 18 שעות לאחר הפיצוץ במכרה והתקבלו בתשואות על ידי צוותי החילוץ ומשפחותיהם.

 

פעולות החילוץ נמשכו כל הלילה וגם היום ושר האנרגיה אמר שהן מתנהלות באיטיות משום שהמכרה עדיין מזוהם בגזים רעילים. ילדיז הוסיף כי כמה מהכורים הלכודים נמצאים בעומק של 420 מטרים, וכלי תקשורת מקומיים דיווחו שהכורים לא יכלו להשתמש במעלית כדי לברוח מהכור משום שאספקת החשמל במקום הופסקה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

משרד ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן הודיע על שלושה ימי אבל לאומי בעקבות האסון הכבד. עוד נמסרו כי דגלי המדינה יורדו לחצי התורן במוסדות ממשלה וציבור. ארדואן דחה את ביקורו באלבניה בעקבות האסון ובמקומו יגיע בעצמו לעיר סומה כדי לפקח מקרוב על פעולות החילוץ וההצלה. במקביל, ביקורת גדולה נמתחת על הרשויות הטורקיות בשל תנאי העבודה הקשים של הכורים במדינה, שבנוסף לכול גם מרוויחים שכר מינימום ולא תמיד מקבלים ביטוח לאומי.

 

ארגוני עובדים: מקריבים את חיי הכורים לטובת רווחים

"מפלגת העם הרפובליקני" מהאופוזיציה העלתה בחודש אוקטובר בקשה לדיון בנושאי בטיחות העבודה בכורים. בבקשה נכתב: "אנו דורשים חקירה של כל תאונות המכרה בסומה כדי לגלות את הסיבות ואת האחראים למקרי המוות בכורים אלה, כדי למצוא פתרונות קבועים למנוע את הישנות המקרים וכדי לבחון אם עבודת הרשויות לאכיפת החוק מספיקה".

 

ארגוני עובדים תקפו את ממשלתו של ארדואן ואת החברות שמפעילות את הכורים במדינה וטענו שהם מקריבים את חיי הכורים לטובים השגת רווחים גבוהים וצמצום עלויות, בעיקר על ידי העסקת קבלני משנה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בשעה שצוותי החילוץ הוציאו גופות מבין ההריסות, הם הסירו את השמיכות שכיסו אותן כדי שלמשפחות הכורים תהיה הזדמנות לזהות את יקיריהן. אדם מבוגר שזיהה את אחת הגופות החל לבכות, והמשטרה מנעה ממנו לטפס על האמבולנס שהוציא את הגופה מזירת האסון.

 

עובדים בכורים סמוכים הגיעו לזירת האסון כדי לסייע בפעולות החילוץ. אחד מהם, בן 30, סיפר שהוא מיהר להגיע כדי לנסות לאתר את אחיו שנמצא בין הכורים הנעדרים. "אין תקווה", הוא אמר בעיניים דומעות.

 

אמינה גולסן בכתה בכניסה למכרה ביחד עם נשים נוספות ואמר: "הבן שלי הלך, מהמט שלי". בנה של האישה, מהמט גולסן בן ה-31, עבד בכור שבו אירע הפיצוץ במשך חמש שנים. דודתו מאקבול דאג עדיי לא איבדה תקווה ושמה את מבטחה באל: "אינשאללה".

 

תאונות מסוג זו שאירעה אתמול בעיר סומה שכיחות בטורקיה כתוצאה מליקויי בטיחות קשים במכרות הפחם במדינה. אסון המכרה החמור ביותר אירע ב-1992, כש-270 כורים נהרגו באתר סמוך לים השחור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים