שתף קטע נבחר

מטוס או טיל? צפו במל"ט הישראלי המתאבד

ההארופ הוא אחד מאמצעי הלחימה הקטלניים בעולם. מטוס ללא טייס שבשעת פקודה יתאבד על כל מטרה. ביקרנו במפעל שבו הוא מיוצר. צפו

בלב גוש דן מייצרים את אחד מאמצעי הלחימה הקטלניים בעולם: שבועיים ברוטו, כולל משלוח, זהו משך הייצור של המל"ט/טיל הארופ בתעשייה האווירית - אחד מאמצעי הלחימה המדויקים והמתקדמים בעולם. הארופ נמצא ברשות מערכת הביטחון בישראל ומשמש בשנים האחרונות גם צבאות זרים, ואף הופעל על ידם בהצלחה. צפו:

 

במפעל קטן בקמפוס יהוד של התעשייה האווירית פותחה לאחרונה גרסה משופרת ומדויקת יותר של הטיל דמוי המל"ט. הגרסה החדשה, המלווה בקרון הפעלה חדיש ומתקדם, מגדילה את גמישות ההפעלה של הארופ במגוון משימות ומטרות: פגיעה בודדת ומדויקת במבנה שיכול לשמש כמפקדת חיזבאללה בדרום לבנון ופגיעה בספינת אויב בלב ים. המל"ט יכול לשייט באוויר במשך שעות עד שבפקודה שניתנת מטווח של עד אלף ק"מ – הוא מתרסק על מטוסי קרב במסלול או על עמדות שיגור של טילים ורקטות.

 

 

עד כה מכרה התעשייה האווירית מאות מל"טי הארופ, המצויד במצלמה אלקטרו-אופטית מתקדמת המצלמת בטווחים של קילומטרים גם בחושך ובתנאי מזג אוויר קשים. בחלקו הקדמי מותקן מכל הנושא 10 ק"ג חומר נפץ, המאפשר להשמיד את המטרה. את ההארופ ניתן לשגר ממשאית או מספינת טילים, וכך טווחי ההפעלה מתארכים ומתאפשרת גמישות גדולה יותר.

 

 

ברגע שהמל"ט משוגר וכנפיו נפתחות, לא ניתן להחזירו ולבטל את המשימה תוך כדי מעוף.

ההארופ יתפוצץ בשטח ההשמדה שהוגדר לו מראש – בדומה לטיל טמי"ר של כיפת ברזל ובניגוד למל"טים אחרים.

 

פס הייצור של הארופ אינו גדול משטח מגרש כדורסל. בתחילתו מחסן ה"גופות": שלדי מל"ט חלולים אפורים התלויים לצד התקני המצלמה המעוגלת שעל המדפים הסמוכים. משם מועברות השלדות לכמה תחנות עיקריות: התקנת הרכיבים האלקטרוניים, חיבור המנוע והכנפיים הנשלפות, בדיקה אוטומטית במערכת טכנולוגית והרכבת ראש הקרב עם חומר הנפץ.

 

לאחר ניסוי הפעלת המנוע בתוך חדר אטום אורזים את המוצר המוגמר בארגז רחב ידיים. "כל התהליך, כולל השילוח, אורך מקסימום שבועיים לכל הארופ", אמר סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל, בועז לוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים