שתף קטע נבחר

המזון של העתיד? סוכריות עקרב ובורגר-צרצר

יריד אוכל שנערך מטרים ספורים מהבית הלבן ניסה לשכנע אנשים שבעתיד הם יאכלו בעיקר חרקים. באופן הולם, נותנת החסות הייתה חברת הדברה

בורגר עשוי צרצרים? רימות על האש? אלו לא מנות במסעדה במזרח הרחוק, אלו רק כמה מהמאכלים שהוגשו בשבוע שעבר מרחק מטרים ספורים מהבית הלבן. בוושינגטון נערך יריד שנועד לקדם אכילת חרקים, מסיבות בריאותיות ואקולוגיות. תפריט הטעימות כלל גם קינוח: סוכריות עקרב על מקל.

 

עוד חדשות מהעולם:

למכירה לכל המרבה במחיר: גולגולת של חייל

עלייה בתיירות לנורבגיה בגלל סרט של דיסני

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

האירוע נועד להציג את החרקים כמקור המזון של העתיד, שכן הם גם מזינים וגם קיים שפע מהם. באופן הולם, נותנת החסות לו הייתה חברת ההדברה "ארליך", שהתחייבה לתרום חמישה דולרים לצדקה עבור כל אדם שיסכים לטעום את המאכלים שהוגשו.

 

"זה קצת קרנצ'י, אבל הטעם בסדר גמור", אמרה אחת הסועדות האמיצות שטעמה המבורגר עשוי מצרצרים טחונים. בעוד היא היססה בהתחלה, מבקרת אחרת ביריד לא היה צריך לשכנע כלל. "זה מה שאנחנו שמים באוכל שלנו בלאוס, משם הגעתי", היא הסבירה, וחברהּ הסכים: "זה טעים מאוד, זה מזין ובריא וגם פחות מעובד".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"ידוע שתזונה הכוללת חרקים תורמת לסביבה וגם לבריאות ולהארכת תוחלת החיים",

הסבירו מארגני האירוע. "בחרקים יש המון חלבון, ויטמין B ומינרלים דוגמת אבץ וברזל, והם גם דלים בשומן". לדבריהם, צריכת חרקים יכולה גם לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שכן ייצור קילו מזון מחרקים מצריך עשירית מהאנרגיה שדרושה לייצור קילו בשר בקר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
רימות על המנגל. חטיף בריא?
צילום: AFP
מומלצים