שתף קטע נבחר

מכת נחשים: שלושה מאושפזים עקב הכשות

כל הנפגעים מהצפון, בשלושה מקרים שונים, הוכשו בידיהם ופונו לבתי חולים. אחד במצב קשה. רופא: עונת ההכשות החלה מוקדם בגלל החורף החם

שלושה בני אדם הוכשו בשעות הבוקר (ד') על ידי נחשים ארסיים בצפון הארץ. הם פונו לטיפול בבתי החולים במצבים שונים, אחד מהם קשה, וגורמים רפואיים בצפון סיפרו כי "עונת ההכשות" החלה השנה מוקדם בשל החורף החם.

 

עוד עדכונים בפייסבוק של ynet

 

המקרה הראשון התרחש במושב דלתון שבדרום הגליל, שעה שגבר בן 28 שהרים קופסה והוכש בידו. חברו של הפצוע לכד את הנחש הארסי מסוג צפע, והביא אותו לבית החולים זיו בצפת. מנהל חדר המיון בבית החולים, ד"ר חוסן עאמר, הסביר כי זיהוי הנחש מקל את הטיפול ומאפשר את מתן הנסיוב הנכון למטופל. מצבו של הפצוע מוגדר קל-בינוני.

 

צפו בכתבה מהקיץ שעבר והסבר על דרכי הזהירות מנחשים:

מאוחר יותר הוכש פעול תאילנדי בידו על ידי נחש שנכנס ללול תרנגולות בקיבוץ גשור שבדרום רמת הגולן. צוותי מד"א ממרחב ירדן שהוזעקו למקום העניקו לפצוע טיפול ראשוני ופינו אותו במסוק לבית החולים פוריה בטבריה.

 

הפרמדיקים ציינו את המהירות שבה הובא הפצוע, שמצבו הוגדר קשה, כגורם ראשון במעלה לטיפול מוצלח ומהיר. לדברי הפרמדיק משה מור-יוסף, הפצוע קיבל כבר בשטח תרופות אחרי שהיה מעורפל ובידו היו סימני הכשה ודימום.

הנחש שהכיש בדלתון (צילום: סימון חדד) (צילום: סימון חדד)
הנחש שהכיש בדלתון(צילום: סימון חדד)

 בגליל המערבי הוכש גבר כבן 33 ממג'ד אל-כרום בכף ידו והועבר למרכז הרפואי הגליל (בית החולים בנהריה). הוא טופל בחדר הלם ונמסר כי מצבו מוגדר בינוני.

 

בבית החולים זיו אמרו כי עונת הנחשים וההכשות השנה החלה מוקדם בשל החורף החם. לדברי מנהל חדר המיון, כבר בחודש

 פברואר הגיעו המוכשים הראשונים, ומאז טיפל בית החולים בכ-20 אנשים. ד"ר עאמר ציין כי בעונה ממוצעת מטופלים 30 איש, ולעתים אף יותר. 

 

ד"ר עאמר מבהיר כי במקרה של הכשת נחש יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לקבלת טיפול רפואי במינימום תזוזה. "חשוב שהאדם שהוכש יהיה רגוע ככל האפשר מאחר שעלייה בדופק ובלחץ דם מזרזת את התפשטות הארס בגוף. חשוב לקבע את הגפה הפגועה ולשטוף את אזור ההכשה במים. בשום מקרה אין לחתוך את הפצע, אין למצוץ את הדם במקום ההכשה, אין לקשור את הגפה, אין לבצע חסימת עורקים, אלא רק לקבע את הגפה שתזוז מעט ככל האפשר. בשום אופן אין לרוץ מאחר שהריצה מזרזת את זרימת הארס בגוף", אומר ד"ר עאמר.

 

שמוליק בראונשטיין, לוכד נחשים מהקריות, אמר כי הוא וחבריו הבחינו בעלייה במספר הקריאות, בעיקר בצפון הארץ. לדבריו, הגידול במספר ההכשות נובע מהחורף היבש ומזג האוויר החם. "חם מאוד ואין מספיק מים. הנחשים יוצאים עכשיו מכל מקום כדי למצוא מים, ומשום כך הם גם מתקרבים לבתים, כי השטחים מאוד יבשים. לפני כמה ימים

היה לי צפע ענקי בתוך בית, שגר שם ילד בן שלוש. הוא יכול היה לגמור אותו כמו כלום. היה מזל גדול שהוא לא פגע בו, כי הילד עבר ממש מעליו".

 

מאידך, אומר בראונשטיין, אנשים אינם נזהרים דיים. "יש כמה כללי בטיחות מאוד בסיסיים כדי להימנע מהסיכון: צריך לנקות את הסביבה של הבית כמה שאפשר, שלא יהיו ג'אנק וצמחייה, מקומות שנחש יכול להתחבא בהם. בנוסף, יש להדביר עכברים וחולדות, שהם האוכל העיקרי של הנחשים".

 

לוכד הנחשים מזהיר גם מפני מחסנים, בעיקר כאלה שלא נכנסים אליהם לעתים קרובים וכאלה שאינם סגורים כראוי. "בנוסף, כשאנחנו הולכים למקומות שלהם – לטבע – צריך להיזהר כשמכניסים ידיים ורגליים למקומות שלא רואים היטב מה מתחבא בהם, וכמובן להתלבש בהתאם – במכנסיים ארוכים ונעליים, ולא סנדלים ומכנסיים קצרים". אם כבר נתקלתם בנחש, מזהיר בראונשטיין, לא כדאי להתעסק איתו לבד. "צריך לקרוא למישהו שמבין".

 

בהכנת הידיעה השתתף חסן שעלאן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים