שתף קטע נבחר

"הסטודנטים הם העתיד. הגיע הזמן שמישהו ידאג להם"

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, מסכם שנה של מאבקים שבה הוגדל תקציב המעונות לסטודנטים, חוקקו תקנות חדשות לטיפול בהטרדות מיניות באקדמיה ונעצרה התוכנית להעלאת שכר הלימוד. כעת הוא מסמן את היעד הבא: התאמת האקדמיה לשוק העבודה

כל סטודנט כבר חווה את השיעור הזה על בשרו. רגע אחרי סיום התואר, כשאתם בטוחים שהג'וב שעליו חלמתם במשך שלוש-ארבע שנים נמצא ממש מעבר לפינה, שוק העבודה בישראל מבשר לכם אחרת: אין לכם ניסיון, אין לכם הידע הדרוש ועם כל הכבוד לממוצע שלכם, התואר שלכם כבר לא ממש רלוונטי.

 

"האקדמיה כיום מיושנת ואינה מתאימה לשוק העבודה", אומר אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית בראיון מיוחד ל-ynet, "בוגר תואר ראשון לא מקבל את הכלים הנחוצים לו להשתלב במהרה בשוק העבודה ואינם רלוונטיים או מתאימים למציאות של ימינו. המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) – שאמורה לפקח על המוסדות האקדמיים – כושלת בתפקידה. מעבר למבנה ארגוני שגוי, היא אינה פועלת להתאמת האקדמיה למשק הכלכלי ולשוק התעסוקה העתידי ומקדמת תוכניות לימודים לא רלוונטיות. כתוצאה מכך, פעלתי להכנסת נציג סטודנטים לוועדה לתכנון ותקצוב (הוועד המנהל) של המל"ג ואני מאמין שכבר בחודשים הקרובים נראה שינוי מהותי בנושא".

 

העשייה עוברת במישור הפוליטי 

מאז תחילת כהונתו בתפקיד של רשטיק (31, גבעתיים) הצליחה ההתאחדות למנוע את העלאת שכר הלימוד, לרשום הישג מול משרד האוצר, שתכנן לבטל את נקודת הזיכוי במס עבור בוגרי תואר ראשון בשנתם הראשונה וכן לזכות לתקציב של 150 מיליון שקל להקמת מעונות דיור לסטודנטים. לצד זאת, הוביל רשטיק פעילויות חברתיות למען ניצולי שואה ואזרחים ותיקים כך שבשנה האחרונה הפכה התאחדות הסטודנטים לגוף הבלעדי הדואג למיצוי זכויותיהם של ניצולי השואה מטעם משרד החינוך. בנוסף, דאג לרתום מאות סטודנטים למען החקלאות הישראלית בדרום ובצפון הארץ. וכן זכה לתקצוב נוסף להעתקת קהילת הסטודנטים בלוד לערים נוספות בישראל, פרויקט אליו זכה למימון משר החינוך וממשרד החינוך.

 

רשטיק הוביל גם לקידום חקיקה למניעת הטרדות מיניות באקדמיה, מהלך שזכה לגיבוי ממשרד המשפטים בעת חקיקת תקנות חדשות לכלל המוסדות

 

"השכלתי להבין שהעשייה למען הסטודנטים חייבת לעבור גם במישור הפוליטי ולכן אני דואג לקדם את הפעילות בזירה הזו כל העת. אני נפגש עם ח"כים וחברי ממשלה מכלל הקשת הפוליטית כדי לגרום להבנה שהמציאות שבה חיים כיום סטודנטים או בוגרים באקדמיה בלתי אפשרית ומישהו צריך לדאוג לכך. לכן אני מנסה להגיע לכל מי שצריך על מנת שיתקבלו החלטות נכונות עבור ציבור הצעירים בישראל ויתחילו לדאוג לעתיד של המדינה

 

בדרך למועדון הצרכנות הגדול בישראל 

בחודשים האחרונים מקדם רשטיק את מעמדם של הסטודנטים כסקטור צרכני. "התאחדות הסטודנטים התחזקה לאחר המחאה החברתית", אומר רשטיק, "ההנהגה וראשי המשק מייחסים לנו חשיבות רבה יותר ורואה בסטודנטים גורם שיש להתחשב בדעותיו, בצרכיו ובעיקר ביוקר המחייה הבלתי אפשרי שעמו הוא מתמודד. לאחר צירוף הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה להתאחדות, היא מונה 350 אלף איש והיא למעשה הגוף היציג הגדול בישראל אחרי צה"ל וההסתדרות".

 

לדברי רשטיק, "התאחדות הסטודנטים בדרך להיות מועדון הצרכנות הגדול בישראל. בימים אלו אני במגעים עם חברות הביטוח הגדולות כדי להוציא לפועל קבוצת רכישה ענקית לפנסיה. המטרה היא להשיג עבור הסטודנטים את התנאים האטרקטיביים ביותר, כולל גובה דמי ניהול מופחתים. השלב הבא הוא להגיע למצב בו נוכל להשיג 'צרכנות חדשה' ולהוזיל את המחירים עבור הסטודנטים גם בשוק הדיור, בנקים, הנעלה והלבשה, דלק, רשתות מזון והיד עוד נטויה".

 

"המחאה החברתית לא נעצרה ב-2011"

שבוע טיפוסי בחייו של רשטיק כולל פגישות עם חברי כנסת, שרים ובכירים אחרים – לצד סטודנטים מהשורה. הוא לא מהסס להביע את דעתו גם אם היא מרימה גבות, קוראת תיגר על המוסכמות וחותרת לשינוי למען הסטודנטים. עם זאת, בשונה ממנהיגי סטודנטים בעבר, הוא לא מצטייר כמתלהם ואגרסיבי, אלא כמי שבאמת נמצא שם למען הפעילות של דור העתיד בישראל.

 

"בניגוד למה שחושבים, המחאה החברתית לא נעצרה ב-2011", אומר רשטיק, "ואני החלטתי להביא את ההישגים לשלבים של הכרעות ולהביא את הדברים לשינוי ממשי עבור הסטודנטים. יש תקציבים שמגיעים, יש החלטות שמתקבלות והתחיל תהליך שמממש את "הצדק החברתי" הלכה למעשה".

 

באשר לתוכניותיו לאחר סיום תפקידו בהתאחדות הסטודנטים, אומר רשטיק: "אחד הדברים הגרועים ביותר שיכול לעשות נבחר ציבור הוא להתעסק בזמן תפקיד מסוים בתפקיד הבא, אני כרגע ממוקד מטרה. לגבי היום שאחרי אני רק יכול להגיד כרגע שאני רוצה להמשיך להיות שליח ציבור ולהמשיך להוביל תהליכים נרחבים למען הצעירים בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
אורי רשטיק
צילום: עופר עמרם
מומלצים