שתף קטע נבחר

הולנד מחפשת נקמה: "אל תמעיטו בערכנו"

כבר ביום השני של המשחקים בברזיל - נקבל שחזור של גמר המונדיאל הקודם, כשנבחרת האורנג' תפגוש את אלופת העולם ספרד (ו', 22:00). ואן פרסי: "הם הטובים בעולם, אבל גם אנחנו טובים, אל תשכחו זאת". אינייסטה, שכבש את שער הניצחון בגמר 2010: "זה לא הרגע לחיות על זכרונות"

רצה הגורל והמפגש בין הפיינליסטיות של המונדיאל הקודם, הולנד וספרד, יתקיים במונדיאל הנוכחי כבר במסגרת הבית המוקדם, כבר ביום השני של המשחקים. זה יקרה מחר (ו', 22:00), כאשר אלופת העולם וסגניתה יתמודדו במסגרת רשמית לראשונה מאז הזכייה ההיסטורית של ספרד על חשבון האורנג'.

 

 

בהולנד, מתברר, עדיין מלקקים את פצעי ההפסד בגמר ההוא. רובין ואן פרסי הבהיר כי הוא וחבריו ממוקדים ומוכנים לקראת המשחק מול ספרד ואף הזהיר כי אין לזלזל בנבחרתו. "למרות שספרד קבוצה נהדרת, אל תמעיטו בערכנו", אמר. "לדעתי ספרד היא הנבחרת הכי טובה בעולם, אבל גם אנחנו טובים מאוד - אל תשכחו את זה".

 

צילום: AP
רובין ואן פרסי והולנד באימון לקראת ספרד. "הנבחרת הטובה בעולם" (צילום: AP)
הולנד הולכת כל הדרך לגביע? צפו בפרק של "הטוענות לכתר" (עריכה ואנימציה: אלי סטרול)

אגב, את שלב הבתים ביורו 2012 סיימו ההולנדים ללא נקודה. ואן פרסי הודה כי אותו טורניר משפיל העלה את מפלס הלחץ על הכתומים וכי המטרה להשיב את הגאווה הלאומית בטורניר הנוכחי.

 

ועכשיו לאלופת העולם ספרד. אנדרס אינייסטה היה גיבור הגמר ההוא עם שער הניצחון היקר בדקה ה-116. "זוהי הזדמנות ייחודית לעשות היסטוריה. אני מאמין בנבחרת שלנו ובמה שעשינו יחד כקבוצה", הצהיר במאמר שכתב לעיתון 'אל פאיס'.

 

ספרד תישאר אלופת העולם? צפו בעוד פרק של "טוענות לכתר" (עריכה ואנימציה: אלי סטרול)

על הזכייה בשלושת הטורנירים הקודמים אמר: "זה לא הרגע לחיות על זכרונות אלא להשתמש בהם כגירוי ומוטיבציה על מנת להצליח". ואי אפשר בלי אזכור השער ההוא שהביא את הגביע: "איבדתי את הספירה של הפעמים שראיתי את השער הזה", ציין אינייסטה. "הוא נתן לי תחושה ייחודית שלא חוויתי קודם לכן. שער של פעם בחיים".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רובין ואן פרסי
רובין ואן פרסי
צילום: AP
מומלצים