שתף קטע נבחר

בוטיק יפצה בגלל זיוף של לואי ויטון ושאנל

היחידה לקניין רוחני של המשטרה גילתה פריטים מזויפים בחנות קטנה בקריית אונו. בתי האופנה תבעו 250 אלף שקל, אבל התפשרו לבסוף על הרבה פחות

היזהרו מחיקויים: נציג של בתי האופנה הגדולים "לואי ויטון" ו"שאנל" נכנס לבוטיק קטן בקריית אונו וגילה שנמכרים בו מוצרים מזויפים. בתי האופנה תבעו מבעלת הבוטיק פיצוי של 250 אלף שקל, אך בסופו של דבר הסכימו הצדדים לפשרה, והאישה חויבה לשלם 35 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

נציג בתי האופנה קנה בבוטיק שרשרת מזויפת של שאנל ב-400 שקל, ולאחר מכן פנה ליחידה לקניין רוחני של משטרת תל-אביב, שפשטה על הבוטיק ותפסה 22 פריטים מזויפים.

 

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב דרשו התובעות את הפיצוי המרבי וביקשו הוצאת צו מניעה שיאסור על הנתבעת למכור את המוצרים המזויפים תוך שימוש שקרי במוניטין שלהן. לטענת התובעות, מגפת הסחר במוצרים מזויפים פושה בישראל ולכן יש ליצור הרתעה יעילה באמצעות סעד כספי הולם.

 

הנתבעת טענה מנגד שלא ידעה שהמוצרים מזויפים ושפעלה בתום לב. היא הוסיפה שהמוצרים כלל לא נועדו למכירה אלא לשימושה האישי, וכי מכירת השרשרת לנציג התובעות מקורה בטעות.

 

לדבריה, החנות שלה היא ממש לא בוטיק יוקרתי אלא חנות קטנטנה של 13 מ"ר שנמצאת בשכונת עוני, ומחזור מכירותיה מצומצם ביותר. לראיה היא הציגה את נתוני מחזור המכירות המראים כי בשנה הכי רווחית שלה עמד על כ-48 אלף שקל בלבד.

 

עוד טענה הנתבעת שאין כל הצדקה לפסוק את הפיצוי שמבקשות התובעות שעה שמדובר באירוע חד-פעמי ומצומצם שאינו מאיים על התובעות. הנתבעת גם ביקשה להתחשב בנסיבותיה האישיות, בהיותה אם חד-הורית לשלושה המתקשה לפרנס את משפחתה.

 

לחדול מכל ייבוא

לאחר כמה דיונים בתיק הגיעו הצדדים להסכמה שפסק הדין יינתן על דרך הפשרה. השופטת ענת ברון התחשבה בנסיבות האישיות שפירטה הנתבעת ובכך שהיקף הזיופים היה מצומצם.

 

השופטת הורתה לנתבעת לחדול מכל ייבוא, שיווק ומכירה של מוצרים מזויפים ולשלם לתובעות פיצוי של 35 אלף שקל בתוספת הוצאות משפט של 7,000 שקל.

 

מעורבות מוכרים וקונים במסחר של מותגים מזויפים מהווה פגיעה חמורה בזכויות היוצרים המוגנות בדרך כלל על פי חוקי קניין רוחני מקומי ובינלאומי גם יחד. תופעה זו הולכת ומתרחבת בשנים האחרונות בעולם, ככל שהמותג רוכש מקום חשוב בתרבות הצריכה. מנגד, גם משטרי האכיפה משתכללים וניתנו סמכויות רחבות לתפיסה וענישה לשם הגנה על בעלי הזכויות.

 

יש לזכור שכל עיסוק במוצרים מזויפים מטיל אחריות פלילית ועלול להביא להגשת כתב אישום בשל הפגיעה הקשה בתחומי היצירה ובמערכת הסחר והמוניטין הבינלאומי בישראל. יחידה מיוחדת של המשטרה נלחמת בתופעה, שהעונש המרבי עליה הוא חמש שנות מאסר מעבר לפיצוי על הנזק הכלכלי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • עו"ד ויקטור בן-חיים, בעלי חברת "ו. בן חיים ושות' ", עוסק בקניין רוחני
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ב"כ התובעות: עו"ד רותם חקלאי, עו"ד דודי פלגי
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד גרינוולד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים